Webwinkeliers weten te weinig van zoekmachineoptimalisatie

Webwinkeliers vinden het belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken, maar ervaren dat hun kennis van zoekmachineoptimalisatie tekortschiet. Ze hebben behoefte aan ondersteuning hierbij. Zo blijkt uit onderzoek van Marktplaats Zakelijk onder ruim 400 webwinkeliers.

Onzekerheid

Veel webwinkeliers geven aan niet goed te weten welke woorden ze op websites en in advertenties moeten gebruiken. Ze weten niet op welke woorden klanten zoeken en vinden het lastig te bepalen of ze generieke of juist specifieke woorden moeten gebruiken. Daarnaast zijn velen bang ten onder te gaan in de massa, hun advertenties zijn te weinig onderscheidend van die van de concurrentie.

Specifieke productomschrijvingen

Op de vraag welke soort zoekwoorden ze gebruiken, geven de meeste ondervraagden (71 procent) aan dat ze specifieke productomschrijvingen gebruiken. Meer dan de helft gebruikt vooral populaire woorden en ruim een kwart generieke woorden. Men gaat bij het kiezen van zoekwoorden vaak uit van de resultaten van zoekwoorden die eerder gebruikt zijn. Verder zijn het seizoen, de actualiteit en de feestdagen bepalend voor welke zoekwoorden gekozen worden.

Tools

Slechts weinig mensen gebruiken tools als Übersuggest, Wordtracker of MOZ bij het samenstellen van een advertentietekst. Ze beschouwen deze niet als nuttig.

Heeft u een eigen webshop en wilt u leren hoe u uw website optimaal inricht voor een hoge positie in de zoekresultaten? Bekijk dan eens de trainingen Search Engine Optimization (SEO) en Zoekmachinemarketing (SEO SEA) van NCOI Opleidingen.

Bron: AutomatiseringGids

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.