Wft Hypothecair Krediet

Examengerichte opleiding voor het officiële Wft-certificaat

Niveau
Vakopleiding
Vakgebied Financieel
Opleidingsvarianten
Bel ons: 035 6400 411
Download brochure

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

In deze effectieve opleiding verdiept u zich in de hypothecair krediet relevante wet- en regelgeving en het kredietverleningsproces. U leert de behoeften van hypotheekaanvragers inventariseren. Hierbij houdt u rekening met hun persoonlijke situatie. Ook leert u succesvol adviseren bij de verkoop van hypothecair krediet conform de eisen van de Wft. Na afloop van deze resultaatgerichte opleiding kunt u de haalbaarheid van een aanvraag beoordelen, afgestemd op de financiële positie van de aanvrager. Deze examengerichte opleiding van NCOI bereidt u uitstekend voor op het officiële Wft-examen Hypothecair Krediet. De opleiding wordt uitgevoerd door NIBE-SVV, businesspartner van NCOI.

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor iedereen die vanuit zijn functie klanten adviseert over hypothecair krediet, bijvoorbeeld als adviseur of medewerker bij een financieel dienstverlener met inhoudelijk klantcontact op dit gebied.

Doel en opzet

De opleiding wordt gekenmerkt door een sterke praktijkgerichtheid. U ontwikkelt kennis, vaardigheden en professioneel gedrag, passend bij uw rol als adviseur hypothecair krediet. U oefent de vaardigheden en competenties bij communicatie in het kader van financieel advies met praktijkgerichte cases, waarin een of meer thema’s uit het adviesproces aan de orde komen. De theorie wordt in deze opleiding behandeld middels een overzichtelijk digitaal tekstboek. U test uw begrip van deze theorie met oefenvragen.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 8 - 10 uur per studiebijeenkomst.

Vooropleiding

In deze opleiding wordt kennis van Wft Basis en Wft Vermogen bekend verondersteld.

Studiemateriaal

U ontvangt voor aanvang van de opleiding het meest actuele studiemateriaal, dat perfect aansluit bij de officiële eindtermen, zoals vastgesteld door het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). Ook krijgt u de beschikking over een moderne online leeromgeving. 


Opleiding Wft Hypothecair Krediet

Programma

Programma

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NIBE-SVV, businesspartner van NCOI. In deze opleiding is onder meer aandacht voor de volgende onderwerpen:

 • Woning- en hypotheekmarkt
 • Hypotheekproducten
 • Recht (algemeen en specifiek)
 • Nationale Hypotheek Garantie
 • Belastingen
 • Eisen op basis van de Wft
 • Aanvraag en beoordeling
 • Verstrekkingsproces
 • Beheer en bijzonder beheer
 • Toekomstvoorzieningen
 • Erven en schenken
 • Verzekeringen en de eigen woning

Examen en diploma

Na afloop van de opleiding neemt u deel aan het officiële Wft-examen. De Wft-examens worden digitaal afgenomen. Bij een voldoende resultaat ontvangt u het officiële Wft-certificaat ‘Hypothecair krediet’. Indien u het officiële Wft-certificaat ‘Basis’ en de officiële Wft-certificaten ‘Vermogen’ en ‘Hypothecair krediet’ heeft behaald, ontvangt u het Wft-diploma ‘Adviseur hypothecair krediet’. Het certificaat behoudt zijn geldigheid als u voldoet aan de eisen van permanente educatie (PE). U toont periodiek aan op de hoogte te zijn van relevante, actuele ontwikkelingen. Daartoe leggen alle adviseurs, met tussenpozen van ten hoogste 36 maanden, een PE-examen af. 

Planning

Wilt u op de hoogte worden gehouden?

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan de lesplanning. Heeft u belangstelling en wilt u graag starten? Vul onderstaande formulier in, dan houden wij u op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035-6 400 411.

Houd mij op de hoogte

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in 3 zeer aantrekkelijke varianten. Bij alle 3 de varianten is het officiële Wft-examen inbegrepen. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U bent vrij in het kiezen van uw eigen examendatum. U kunt kiezen uit de volgende varianten:

 1. E-Learning. U volgt daarbij geen klassikale ­bijeenkomsten.
 2. E-Learning met examentraining. U volgt aanvullend 2 avondbijeenkomsten van 3 uur of 1 dagbijeenkomst van 6 uur voor de examentraining.
 3. Klassikaal met examentraining. Bij deze variant volgt u klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De laatste 2 bijeenkomsten van deze klassikale variant bestaan uit een examentraining. De klassikale bijeenkomsten worden zowel in een dag- als een avond­variant aangeboden. De dagopleiding omvat, inclusief de examentraining, 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avond­opleiding omvat, inclusief de examentraining, 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.
Kosten

Kosten

E-learning: € 143,-
E-learning met examentraining: € 253,-
Klassikaal met examentraning en syllabus: € 561,- 
Examenkosten: € 129,-
Optioneel: print syllabus (n.v.t. bij klassikaal) € 49,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen

Wft Hypothecair Krediet

Niveau
Vakopleiding
Opleidingsvarianten
Download brochure

Leer ons beter kennen

Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.