HBO-programma
NVAO geaccrediteerd
12 maanden
Een gebouw is nooit klaar. Wanneer het opgeleverd wordt, start het beheer, het onderhoud en later de renovatie. In dit programma op HBO-niveau leer je wat er komt kijken bij het managen, beheren, onderhouden en renoveren van gebouwen. Je leert het totale bouwproces van bestek tot beheer overzien. Hiermee ben je zeer waardevol op de arbeidsmarkt. Bovendien ontwikkel je je kennis en vaardigheden onder begeleiding van docenten uit het werkveld.
Je wilt je bekwamen op het gebied van doelmatige voorbereiding, uitvoering en beheeraspecten van de bouw. Ben je werkzaam in het technisch of facilitair beheer? Of ben je bijvoorbeeld (aankomend) opzichter, beheerder of technisch medewerker in de bouw, in het (bouw)technisch of in het facilitair beheer? Dan is dit programma interessant.
Je ontwikkelt met dit programma brede en actuele basiskennis van het totale bouwproces. Je kijkt naar gebouwmanagement en het beheer van gebouwen. In dit unieke programma koppel je steeds de theorie aan de praktijk.
Je hebt gevorderde kennis op HBO-niveau opgedaan op het gebied van bouwkunde.
Je studiebelasting is ongeveer 5-7Â uur per bijeenkomst.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende modules en onderwerpen komen aan bod:
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
Je rondt de modules af met een praktijkgerichte opdracht. Behaal je voor alle modules een voldoende beoordeling, dan ontvang je het diploma ‘HBO Programma Bouwmanagement en -beheer’ van NCOI.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.