HBO-programma
NVAO geaccrediteerd
12 maanden
Met dit uitgebreide programma ontwikkel je je tot specialist op het gebied van risico en veiligheid. Een belangrijke rol in een tijd waarin er meer eisen aan veiligheid worden gesteld en tegelijkertijd gevolgen van rampen steeds groter worden. Je gaat aan de slag met risicomanagement en onderzoekt hoe er in Nederland wordt samengewerkt om crises te voorkomen en te bestrijden. Je bekijkt verschillende veiligheidsgebieden in de samenleving, bijvoorbeeld cybersecurity en ontdekt mogelijkheden om veiligheidskunde praktisch toe te passen in bedrijven en bij de overheid. Kortom, je hebt inzicht in de risico's, gevolgen, preventie en bestrijding van crises en rampen.
Je bent werkzaam op het gebied van preventie en wilt je ontwikkelen tot specialist op het gebied van risico en veiligheid. Je bent bijvoorbeeld veiligheidsadviseur of beleidsmedewerker op het gebied van veiligheid.
Dit programma biedt je alle kennis en vaardigheden om je te ontwikkelen tot specialist risico en veiligheid. Je bekijkt achterliggende factoren van criminologie en wat de invloed van criminaliteit is op de veiligheid van de samenleving. Daarnaast bekijk je de risico's en gevolgen van calamiteiten en rampen die niet door mensen worden veroorzaakt. Je gaat per risicogebied in op preventie, bestrijding en samenwerking tussen verschillende veiligheidspartners. Per thema werk je aan praktijkgerichte opdrachten, zodat je de koppeling maakt tussen theorie en praktijk. Bovendien maak je deze opdrachten zoveel mogelijk in je werkomgeving, waardoor je nog sneller inzicht krijgt in de praktische toepassing.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Je studiebelasting is ongeveer 5-7Ā uur per bijeenkomst.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende modules en onderwerpen komen aan bod:
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
Je sluit de modules Fysieke veiligheid en Sociale veiligheid af met een digitaal examen. De andere modules rond je elk af met een praktijkgerichte opdracht. Als je voor alle onderdelen een voldoende behaalt, dan ontvang je het diploma āSpecialist Risico en Veiligheidā.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiƫle voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.