HBO-programma
NVAO geaccrediteerd
Het verstrekken van krediet is nooit zonder risico's. Want hoe realistisch is een ondernemingsplan? Hoe staat een bedrijf er financieel voor? Waar halen zij hun financiering vandaan? In de opleiding Kredietspecialist komen deze en andere onderwerpen aan bod. Je verdiept je in verschillende vormen van kredietverlening en leert risicoprofielen van klanten op te stellen. Je leert ongebruikelijke transacties en witwassen herkennen. Hierdoor kun je jouw klanten juist adviseren en risico's beperken. Dit programma wordt uitgevoerd door NCOI waarin de specifieke vakinhoudelijke deskundigheid van NIBE-SVV is geïntegreerd.
Dit programma is geschikt voor adviseurs consumptief en hypothecair krediet, kredietanalisten, kredietbeoordelaars, bewindvoerders, accountants, beleggingsadviseurs, vermogensbeheerders, controllers, assurantie tussenpersonen/financieel adviseurs, accountmanagers en private bankers in de financiële sector (banken, verzekeraars, intermediairs).
Je breidt in dit programma je kennis over kredietverlening en financieringsvormen uit. Kennis over de financiën van ondernemingen en het herkennen van financiële risico's kan daar niet bij uitblijven. Daarom wordt ook aandacht besteed aan klantcontact en het herkennen van ongebruikelijke transacties.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
(2 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(e-learning)
Je rondt de modules Zakelijke kredietverlening en Wft Hypothecair Krediet af met een digitaal examen. Bijzonder beheer zakelijk sluit je af met een praktijkgerichte opdracht. Daarnaast sluit je de opleiding als geheel af met een eindopdracht. Als je alle opdrachten met een voldoende afsluit, ontvang je het diploma ‘Kredietspecialist’ van NCOI.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.