Blog

Vakmanschap, vitaliteit en verandervermogen: de 3 v’s van mobiliteit

Gevraagde kennis en vaardigheden binnen grote organisaties veranderen in een heel rap tempo. Die veranderende vraag zal blijvend zijn. Als medewerker is het belangrijk dat u uw toegevoegde waarde zichtbaar kunt maken; wat maakt u uniek? Janine Vos, HR-directeur bij Rabobank, geeft haar visie op mobiliteit.

Lees meer

Thema's: Alle berichten

Waarom u als IT-professional moet werken aan uw marktwaarde

Informatietechnologie verandert de wereldeconomie en maatschappij in een razend tempo. IT is onmisbaar en de voortdurende stroom aan IT-vernieuwingen bepaalt steeds meer het succes van de business. Dit heeft een enorme impact op de IT-arbeidsmarkt en de vraag naar competenties. Van zowel IT-professional, -gebruiker als -manager. Alle reden om up-to-date te blijven.

Lees meer

Thema's: Alle berichten

Warmtepomptechnologie steeds belangrijker

Warmtepomptechnologie speelt een steeds belangrijkere rol bij het ontwikkelen van nieuwe energiesystemen die de huidige systemen, die op aardgas werken, zullen moeten vervangen. Het kabinet-Rutte III wil dat onze energievoorziening uiteindelijk volledig duurzaam wordt. Om dat te bereiken, wil het kabinet 50.000 nieuwe gasloze huizen bouwen en 30.000 tot 50.000 bestaande woningen van hun gasinstallatie worden ontdaan. In totaal moeten voor 2050 meer dan 7 miljoen huishoudens van het aardgas af.

Lees meer

Thema's: Techniek

NCOI-student haalt 10 voor examen KLI-A

Martijn Boogert, Servicetechnicus bij Kuijpers (technische dienstverlener in de installatietechniek), heeft een 10 gehaald voor het examen Klimaattechniek Algemeen (KLI-A) en dat moest gevierd worden. Bijzonder is dat hij de eerste examenkandidaat sinds jaren is, die een 10 haalde voor dit examen. Dus een echte topprestatie van Martijn. Onze docent Huib Willers (zelf een oud-medewerker van Kuijpers) ging op pad om op taart te trakteren.

Lees meer

Thema's: Techniek

Toegankelijkheid en maatwerk kenmerken nieuwe aanpak opleiding Hogere Veiligheidskundige (HVK)

Samenwerking NCOI Techniek & Veiligheid en Apply

TERNEUZEN, 25 oktober 2017 - Apply Opleidingen & Advies en NCOI Techniek & Veiligheid gaan samenwerken in het aanbieden van de opleiding Hogere Veiligheidskundige (HVK). Hiermee willen beide partijen de toegankelijkheid van de opleiding versterken, meer maatwerk mogelijk maken en eraan bijdragen dat ook in de toekomst voldoende, kwalitatief sterke hogere veiligheidskundigen kunnen worden opgeleid.

Lees meer

Thema's: Techniek

Niet goedkoop maar duurzaam aanbesteden moet de norm zijn

Duurzaam (ver-)bouwen is niet alleen beter voor de leefbaarheid van de aarde, het heeft ook nog andere voordelen. Hoewel het behoud van de aarde op zich al voldoende reden is om duurzaamheid te omarmen, is duurzaam vastgoed ook nog goed voor de portemonnee. Het is waardevaster en beter verkoopbaar. De overheid lijkt dit ook te zien, want vanaf 2023 moeten kantoorpanden het energielabel C hebben. Veel gemeenten zijn daar al klaar voor, maar toch nog zo’n 40% moet nog flink aan de bak om dit te kunnen realiseren. Met de aanbestedingen hebben gemeenten een krachtig middel in handen om deze verduurzaming in de bouw te stimuleren.

Lees meer

Thema's: Techniek

Dit zijn de 3 belangrijkste bouwstenen voor geluk

Steeds meer mensen zoeken het antwoord op de vraag: is dit het nou? Ze willen graag een groter huis, een mooie auto, een tweede vakantie. Maar als ze dat allemaal hebben, missen ze vaak nog steeds iets. De oplossing? ‘Geluksprofessor’ Patrick van Hees geeft de 3 belangrijkste bouwstenen voor geluk.

Lees meer

Thema's: Incompany

Jolande Sap: “Scholing is de sociale zekerheid van de toekomst”

De baan voor het leven bestaat niet meer. Onze dynamische arbeidsmarkt vraagt om flexibele, weerbare en wendbare mensen. Permanente scholing en ontwikkeling zijn daarom belangrijker dan ooit. Maar mensen met een basis- of middelbare beroepsopleiding laten zich juist minder dan voorheen bijscholen. De commissie vraagfinanciering MBO onderzocht wat er nodig is om de deelname aan scholing te vergroten. Voorzitter Jolande Sap vertelt.

Lees meer

Thema's: Nieuws, Incompany

Wat betekent de digitalisering van de techniek voor de vakman?

De steeds verder gaande digitalisering en robotisering in de maatschappij zien we ook terug in de industrie en installatiebranche. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor het werk van de vakman in deze sector. Termen als smart homes, smart buildings en internet of things komen we steeds vaker tegen. Bekende voorbeelden zijn de slimme thermostaat en de koelkast die zelf de voorraad aanvult. Een stapje verder nog gaat het fenomeen smart building of smart home. Het huis bereidt zich al voor op uw thuiskomst door de voordeur alvast van het slot te doen en verlichting en verwarming alvast aan te zetten. 

Lees meer

Thema's: Techniek

Alternatieven voor aardgas zijn noodzakelijk

Het einde van de tijd dat voor het verwarmen van huizen en water en koken van de maaltijd aardgas wordt gebruikt, komt steeds meer in zicht. Een belangrijke reden is de reductie van CO2-uitstoot. Bovendien is de voorraad aardgas in de bodem niet oneindig. Het winnen van deze fossiele brandstof zorgt ook voor andere problemen, zoals de aardbevingen en verzakkingen in de provincie Groningen. Daarom is het nodig om naar alternatieven te zoeken. Er worden steeds meer duurzame technieken ontwikkeld en toegepast in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Lees meer

Thema's: Alle berichten

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  > Opleidingsadvies op maat?

Onze website maakt gebruik van cookies.