Blog

Volgens het ROA biedt een HBO-diploma in de techniek meer kansen op een baan

Als u de in de toekomst meer kans wilt maken op een goede baan, kunt u het best een HBO-diploma in de techniek halen. Dat voorspelt het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht. In de techniek, de zorg en het onderwijs zullen werkgevers moeite hebben om genoeg personeel te vinden. Vooral in de techniek ontstaat volgens het ROA een groot tekort aan gekwalificeerde werknemers.

Lees meer

Thema's: Techniek, Industrie, Bouw, Veiligheid

Opleidingsbudget vaak niet helemaal benut

Uit een gezamenlijk onderzoek van NIDAP en Springest onder HR-professionals bleek dat zo’n 40% van het opleidingsbudget in organisaties niet of niet helemaal wordt besteed. De oorzaken hiervoor zijn verschillend.

Lees meer

Thema's: Techniek, Industrie, Bouw, Veiligheid

“Happy people zorgen voor happy customers”

Soms doen mensen al jaren hetzelfde werk en vragen zij zich af: is dit het nu? Als uw werk geen voldoening en energie geeft, is het heel lastig om het vol te houden. Femke Swaan, HR business partner bij optiekretailer GrandVision, maakte het zelf mee.

Lees meer

Thema's: Incompany

Kantoren moeten in 2023 Energielabel C hebben

De grootste bron van CO2-uitstoot in Nederland is de gebouwde omgeving. Gebouwen duurzaam maken is dan ook een van de meest effectieve manieren om deze uitstoot te verminderen. Het is bovendien economisch een voordelige manier om energie te besparen.

Lees meer

Thema's: Techniek

Steeds meer ernstige ongelukken in de bouw

Op de Nederlandse bouwplaatsen hebben zich in 2016 maar liefst 470 ernstige ongelukken voorgedaan. Daarbij vielen in totaal zestien doden. De Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) denkt dat dit vooral komt door het stijgend aantal uitzendkrachten, zzp’ers en buitenlandse werknemers dat in de bouw actief is. De Inspectie ziet op de bouwplaatsen dat er steeds meer bouwvakkers rondlopen waarvoor niet duidelijk is geregeld wie er voor hun veiligheid verantwoordelijk is.

Lees meer

Thema's: Techniek

Veilig werken begint met de juiste kennis

De veiligheidstrainingen van NCOI zijn gebaseerd op de wet- en regelgeving vanuit de Arbowet en voldoen aan de eisen van regelgevende instanties zoals SSVV en IECEx. NCOI Techniek & Veiligheid biedt opleidingen en trainingen op ieder niveau, gericht op relevante kennis en vaardigheden, afgestemd op de branche en doelgroep. De trainingen worden afgesloten met een erkend certificaat of diploma.

Lees meer

Thema's: Techniek

Aantal slachtoffers stijgt nog steeds

Uit Jaarverslag 2016 van de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) blijkt dat het totaal aantal slachtoffers van arbeidsongevallen met 14% steeg ten opzichte van 2015. In 2016 kwamen 70 mensen om door arbeidsongevallen. Dat zijn er 19 meer dan het jaar daarvoor. De meeste slachtoffers vallen volgens de inspectie in de bouw, industrie, handel en afvalbeheer. 

Lees meer

Thema's: Techniek

Vakmanschap, vitaliteit en verandervermogen: de 3 v’s van mobiliteit

Gevraagde kennis en vaardigheden binnen grote organisaties veranderen in een heel rap tempo. Die veranderende vraag zal blijvend zijn. Als medewerker is het belangrijk dat u uw toegevoegde waarde zichtbaar kunt maken; wat maakt u uniek? Janine Vos, HR-directeur bij Rabobank, geeft haar visie op mobiliteit.

Lees meer

Thema's: Nieuws, Incompany

Waarom u als IT-professional moet werken aan uw marktwaarde

Informatietechnologie verandert de wereldeconomie en maatschappij in een razend tempo. IT is onmisbaar en de voortdurende stroom aan IT-vernieuwingen bepaalt steeds meer het succes van de business. Dit heeft een enorme impact op de IT-arbeidsmarkt en de vraag naar competenties. Van zowel IT-professional, -gebruiker als -manager. Alle reden om up-to-date te blijven.

Lees meer

Thema's: Incompany

Warmtepomptechnologie steeds belangrijker

Warmtepomptechnologie speelt een steeds belangrijkere rol bij het ontwikkelen van nieuwe energiesystemen die de huidige systemen, die op aardgas werken, zullen moeten vervangen. Het kabinet-Rutte III wil dat onze energievoorziening uiteindelijk volledig duurzaam wordt. Om dat te bereiken, wil het kabinet 50.000 nieuwe gasloze huizen bouwen en 30.000 tot 50.000 bestaande woningen van hun gasinstallatie worden ontdaan. In totaal moeten voor 2050 meer dan 7 miljoen huishoudens van het aardgas af.

Lees meer

Thema's: Techniek

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  > Opleidingsadvies op maat?

Onze website maakt gebruik van cookies.