• 1
  Niveau
 • 2
  Vakgebied
 • 3
  Opleidingsduur
 • 4
  Startmoment
 • 5
  Opleidingsvariant
 • 6
  Locatie
 • 0
  Niveau
 • 1
  Vakgebied
 • 2
  Opleidingsduur
 • 3
  Startmoment
 • 4
  Opleidingsvariant
 • 5
  Locatie
Menu

Werknemer moet Kameleon zijn

Niet ervaring, maar competenties wegen voor werkgevers in 2020 het zwaarst bij de overweging om een sollicitant aan te nemen. Het traditionele curriculum vitae, een opsomming van opleiding en ervaring, wordt dan ook steeds minder belangrijk. Dat stelt Tempo-Team op basis van eigen trendonderzoek. De baan voor het leven is verleden tijd. Als werknemer moet je je razendsnel kunnen aanpassen, je continu ontwikkelen en gemotiveerd blijven. Anders verlies je je plaats op de arbeidsmarkt, aldus de uitzendorganisatie.

Tempo-Team verklaart deze trend door de snel veranderende wereld. Die vraagt dat werknemers zich kunnen aanpassen aan nieuwe maatschappelijke, technische en digitale ontwikkelingen.
Te weinig ervaring is momenteel het meest gebruikte argument van werkgevers bij het afwijzen van een sollicitant en één van de oorzaken dat 16 procent van de Nederlandse jongeren werkloos thuis zit. Maar dit gaat binnen tien jaar veranderen, is de conclusie van het onderzoek. Grote bedrijven willen straks niet meer weten wat je hebt gestudeerd of bij welke ondernemingen je hebt gewerkt, maar wat je kunt, wat je motivatie is en hoe effectief je je kunt aanpassen. Tempo-Team ziet nu al een verandering in het cv. Er wordt steeds meer gevraagd om een concrete onderbouwing van vaardigheden. Bedrijven hebben te maken met een klant die geen standaardoplossing, maar maatwerk wil en daarom zoeken ondernemingen medewerkers die online actief zijn, op de hoogte zijn van actuele trends en over voldoende sociale en emotionele vaardigheden beschikken. Een verstandige sollicitant houdt rekening met ontwikkelingen als globalisering, individualisering (mensen willen als unieke klant worden behandeld, waardoor je meer adviseur dan verkoper bent), technologisering, superbedrijven en integratie van culturen en generaties.

Bron: Tempo-Team

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtuele Open dag 28 mei

Op donderdag 28 mei houdt NCOI Opleidingen een Virtuele Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij je virtueel bij het kiezen van de opleiding die het beste bij jou past. Zo kun je in een algemene proefles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om een persoonlijk adviesgesprek te voeren met een van onze opleidingsadviseurs. Uiteraard beantwoorden zij ook graag al je vragen over het volgen van een opleiding naast je baan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.