Menu
 • 1
  Niveau
 • 2
  Vakgebied
 • 3
  Opleidingsduur
 • 4
  Startmoment
 • 5
  Opleidingsvariant
 • 6
  Locatie
 • 0
  Niveau
 • 1
  Vakgebied
 • 2
  Opleidingsduur
 • 3
  Startmoment
 • 4
  Opleidingsvariant
 • 5
  Locatie

Digiduck: op speelse wijze leren programmeren

Minister Jet Bussemaker van het ministerie van OCW heeft het eerste exemplaar van de Digiduck in ontvangst genomen. De Digiduck is een initiatief van Donald Duck Weekblad/Sanoma, Kennisnet, Digivaardig & Digiveilig/ECP, KPN, Microsoft en SIDN. Het is een speciale aflevering van het weekblad Donald Duck, die kinderen op een speelse manier laat kennismaken met programmeren. Volgens de initiatiefnemers is er in heel Europa een tekort aan goede ICT’ers. Dit zou grotendeels te wijten zijn aan het feit dat er te weinig jongeren zijn met technische vaardigheden. Met de Digiduck wil men aandacht vragen voor dit probleem.

Programmeren verplicht
Volgens de initiatiefnemers is er in andere Europese landen in het onderwijs meer aandacht voor programmeren. In Zweden kunnen kinderen die er belangstelling voor hebben het al leren op de basisschool, in Groot-Brittannië wordt het zelfs verplicht. Kinderen moeten daar vanaf hun vijfde tot het einde van de basisschool leren programmeren.
 
Duckwise
Een van de initiatiefnemers van de Digiduck, mediabedrijf Sanoma, is eerder dit jaar ook gestart met het ‘edutainment’-label Duckwise, waaronder de komende jaren verschillende digitale en papieren uitgaven zullen verschijnen. Hierin zal ook aandacht worden besteed aan ICT.
 
Help als leraar mee het tekort aan goede ICT’ers op te lossen
Om het tekort aan ICT-professionals op te lossen, is het belangrijk dat er vanaf de basisschool aandacht wordt besteed aan programmeren. NCOI biedt verschillende lerarenopleidingen aan, zoals:
 
HBO Bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
HBO Bachelor Pedagogiek, specialisatie Lerarenopleiding
 
Bron: Computable
 
De Digiduck is hier online te lezen: http://www.donaldduck.nl/media/acties/digiboekje/digiduck2.html

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Laatste mogelijkheid: bespaar tot € 10.000,- op een Bacheloropleiding

De overheid stopt per 1 september met de regeling vraagfinanciering, waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen in de zorg, techniek of IT. Bent u werkzaam in een van deze sectoren en wilt u zich verder ontwikkelen? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Profiteer dan nog snel van deze voucherregeling en schrijf u voor 17 augustus in voor een van de geselecteerde HBO Bacheloropleidingen of HBO-programma’s. Zo kunt u maximaal tot € 10.000,- besparen op een volledige opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.