Menu

Download: ontwerpen van veilige gebouwen en installaties

Het maken van veilige gebouwen en installaties begint al tijdens de ontwerpfase. Wat zijn de risico’s en hoe kunnen die mogelijk geëlimineerd of beheerst worden? Alles wat achteraf ‘opgelapt’ moet worden, is feitelijk weggegooid geld én zonde van de energie.

Architecten en ontwerpbureaus richten zich over het algemeen op esthetische aspecten, oplevertermijn en kosten. Hierbij worden de belangen van de eindgebruiker onvoldoende meegenomen. Ook de kosten die samengaan met beheersing van de risico’s na oplevering van het ontwerp worden vaak over het hoofd gezien. Om een goede basis voor het ontwerp te leggen is het van belang om in het vroegst mogelijke stadium alle risico’s in kaart te brengen. Hoe? Dat leest u in de download Veiligheid tijdens het ontwerp. De beste manier om gevaren te voorkomen [link naar pdf]. In deze handreiking wordt op een praktische manier invulling gegeven aan de wettelijke eisen voor veiligheid tijdens de ontwerpfase. Daarnaast wordt ingegaan hoe de operationele kosten gereduceerd kunnen worden aan de hand van de techniek Hazard Identification (HAZID).

Download

Klik hier en download Veiligheid tijdens het ontwerp. De beste manier om gevaren te voorkomen.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.