Blog

Werknemer voelt zich beter met natuur op kantoor

Op Donderdag, 30 November, 2017, 10:24

De aanwezigheid van natuurlijke elementen op de werkplek zorgt voor 15 procent meer welzijn, 15 procent meer creativiteit en 6 procent meer productiviteit, zo blijkt uit onderzoek van tapijttegelfabrikant Interface onder 7600 kantoormedewerkers uit 16 landen.

Lees meer
Thema's: Facilitair Management

Rillen of zweten op de werkplek?

Op Woensdag, 17 Juni, 2015, 01:25

Een aangenaam klimaat is van groot belang voor een prettige werkomgeving en zorgt dat mensen optimale prestaties kunnen leveren. Toch leidt de temperatuur op de werkvloer bij een groot deel van de Nederlandse werknemers tot ontevredenheid. Daarbij kan ’t vriezen of dooien: maar liefst 14 procent draagt op het werk regelmatig een sjaal tegen de kou, terwijl 17 procent aangeeft dat het op het werk juist te warm is. Uit werkplekonderzoek van Wetten van de Werkvloer (een platform van NationaleVacaturebank) blijkt dat in bijna 50 procent van alle gevallen de temperatuur te hoog of te laag is. Een derde van de 1.000 ondervraagde medewerkers geeft daarbij aan dat de temperatuur op het werk enigszins van invloed is op de werkprestaties, en de helft geeft aan dat de temperatuur daarin zelfs een heel belangrijke rol speelt.

Lees meer
Thema's: Facilitair Management

Dag van de Facilitaire Dienstverlening

Op Vrijdag, 13 Maart, 2015, 11:35

Om de samenwerking tussen het facilitaire bedrijfsleven en de middelbare beroepsopleiding Facilitaire Dienstverlening te stimuleren is het op maandag 23 maart de Dag van de Facilitaire Dienstverlening.

Lees meer
Thema's: Facilitair Management , Nieuws

Zichtbaarheid facilitaire dienstverlening verhoogt productiviteit werknemers

Op Woensdag, 11 Maart, 2015, 08:49

Onderzoeks- en adviesbureau Integron heeft onderzoek gedaan naar hoe werknemers de facilitaire dienstverlening in Nederland beleven, en hoe tevreden ze daarover zijn. Volgens de werknemers zijn het gebouw, het klimaat, de werkplek en een schoon en veilig gevoel de belangrijkste zaken waar voor veel facilitaire dienstverleners winst te behalen valt. Maar liefst 70 procent van de werknemers in Nederland geeft aan dat hun productiviteit toe zal nemen wanneer zij beter worden ondersteund in het werk. 

Lees meer
Thema's: Facilitair Management

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg