Menu

Mail door

Frequentiesturingen in een explosieveilige werkomgeving

Frequentiesturingen worden met toenemende mate toegepast voor een optimaal productieproces en een explosieveilige werkomgeving. Niet vreemd dus, dat dit product de laatste 15 jaar een toenemende groei in de industriële marktsegmenten doormaakt.

Frequentiesturingen kunnen ingezet worden in zeer uitlopende toepassingen en hebben daarnaast nog meer voordelen zoals lagere onderhoudskosten, hogere productiviteit en besparing op de energiekosten.

Lagere onderhoudskosten

De opstartfase is minder intens wat een direct effect op de onderhoudskosten van de motor en de elektrische onderdelen.

Hogere productiviteit

Normaal gesproken kost het aanpassen van het vermogen van motoren om hogere productievolumes te genereren, veel geld en tijd. Met een frequentiesturing kan een verhoogd vermogen van 5 tot 20% behaald worden, zónder hiervoor zwaar te moeten investeren.

Energiebesparing

In veel bedrijfsprocessen verandert het productievolume continue en het aanpassen hiervan door middel van mechanische toepassingen is meestal inefficiënt. Met een frequentiesturing kan het productievolume bijgesteld worden door het aanpassen van de snelheid van de motor. Dit spaart een aanzienlijke hoeveelheid energie uit, zeker wat betreft pompen- en ventilatortoepassingen, omdat het vermogen van de motor afgesteld is op de flowrate van de toepassing.

Optimaal productieproces

Frequentiesturingen kunnen een zeer accurate snelheid aanhouden met als resultaat een optimaal productieproces en een betere kwaliteit van het eindproduct.

Bron: Van Meer Industrial Services

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.