Menu

Het verschil tussen een HBO Master en een WO Master

Wie een Masteropleiding wil volgen, kan tegenwoordig ook bij een HBO-instelling terecht. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een HBO Master en een WO Master en hoe ziet een Masteropleiding bij NCOI University eruit?

Verschil in oriëntatie
Het niveau van de Masters is hetzelfde, maar waar zowel de HBO Master als de WO Master een graad krijgt (Master), mag alleen de WO Master een titel voeren (drs., mr., ir.). Het grote verschil tussen beide zit echter in de oriëntatie: een HBO Master is meer gericht op de praktijk dan een WO Master. In een HBO Master ontwikkelt de student vaardigheden die hij onmiddellijk in zijn dagelijkse beroepspraktijk kan gebruiken, terwijl de WO Masters gericht zijn op het oplossen van vraagstukken op wetenschappelijk niveau.

Masteropleiding bij NCOI University
De Masteropleidingen van NCOI University zijn praktijkgerichte opleidingen op HBO Masterniveau met een geplande duur van twee jaar. De Masteropleidingen zijn ontwikkeld voor mensen die de ambitie hebben door te groeien naar een functie op een hoger niveau en/of zich (gelijktijdig) willen verdiepen in hun vakgebied. De praktijkgerichtheid van de Masteropleiding houdt in dat (onderzoeks)opdrachten van de opleiding uitgevoerd worden in de eigen beroepspraktijk. De student baseert zich altijd op een complex vraagstuk uit zijn eigen beroepspraktijk met als doel het verbeteren van die praktijk. In de Masteropleiding leert de student kennis en beroepspraktijk te koppelen aan wetenschappelijk onderzoek.

Masterclasses
Elke Masteropleiding bestaat uit meerdere Masterclasses. De student doorloopt deze Masterclasses, die ieder een afgerond geheel vormen. Hierdoor biedt de Masteropleiding de student flexibiliteit qua studieplanning en studieduur. Het biedt de student ook de mogelijkheid losse Masterclasses te volgen als hij nog niet zeker weet of een volledige Masteropleiding iets voor hem is.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.