Het verschil tussen een HBO Master en een WO Master

Wie een Masteropleiding wil volgen, kan tegenwoordig ook bij een HBO-instelling terecht. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een HBO Master en een WO Master en hoe ziet een Masteropleiding bij NCOI University eruit?

Verschil in oriëntatie
Het niveau van de Masters is hetzelfde, maar waar zowel de HBO Master als de WO Master een graad krijgt (Master), mag alleen de WO Master een titel voeren (drs., mr., ir.). Het grote verschil tussen beide zit echter in de oriëntatie: een HBO Master is meer gericht op de praktijk dan een WO Master. In een HBO Master ontwikkelt de student vaardigheden die hij onmiddellijk in zijn dagelijkse beroepspraktijk kan gebruiken, terwijl de WO Masters gericht zijn op het oplossen van vraagstukken op wetenschappelijk niveau.

Masteropleiding bij NCOI University
De Masteropleidingen van NCOI University zijn praktijkgerichte opleidingen op HBO Masterniveau met een geplande duur van twee jaar. De Masteropleidingen zijn ontwikkeld voor mensen die de ambitie hebben door te groeien naar een functie op een hoger niveau en/of zich (gelijktijdig) willen verdiepen in hun vakgebied. De praktijkgerichtheid van de Masteropleiding houdt in dat (onderzoeks)opdrachten van de opleiding uitgevoerd worden in de eigen beroepspraktijk. De student baseert zich altijd op een complex vraagstuk uit zijn eigen beroepspraktijk met als doel het verbeteren van die praktijk. In de Masteropleiding leert de student kennis en beroepspraktijk te koppelen aan wetenschappelijk onderzoek.

Masterclasses
Elke Masteropleiding bestaat uit meerdere Masterclasses. De student doorloopt deze Masterclasses, die ieder een afgerond geheel vormen. Hierdoor biedt de Masteropleiding de student flexibiliteit qua studieplanning en studieduur. Het biedt de student ook de mogelijkheid losse Masterclasses te volgen als hij nog niet zeker weet of een volledige Masteropleiding iets voor hem is.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant