Blog

Medewerkers met een consistente manager melden zich minder vaak ziek

Op Donderdag, 30 November, 2017, 01:28

Uit het promotieonderzoek van bedrijfspsycholoog Gert Keen aan de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat medewerkers met een manager die zich consistent opstelt, zich minder vaak ziek melden dan medewerkers met een manager die de ene keer betrokken en de andere keer zakelijk is.

Lees meer
Thema's: Management en Leidinggeven

Klaar voor het recht op thuiswerken?

Op Donderdag, 30 November, 2017, 10:36

Hij komt eraan: de Wet flexibel werken. Een paar weken geleden ging de Eerste Kamer akkoord met het initiatiefvoorstel daartoe, wat inhoudt dat werknemers dit jaar nog het recht krijgen om vanuit huis te werken op de uren die hen het beste uitkomen. Door de wet, die mensen in staat moet stellen werk en zorgtaken beter te combineren, zal het aantal thuiswerkers naar verwachting flink toenemen.

Lees meer
Thema's: ICT , Management en Leidinggeven , Personeel en Organisatie

Juiste man, juiste plek

Op Dinsdag, 23 Augustus, 2016, 12:26

Vacatures krijgen steeds meer strategische lading, ze worden niet meer als losse flodders de wereld ingeschoten. Strategische personeelsplanning voert dit jaar de top 5 HR-prioriteiten aan. De juiste man op de juiste plek is van cruciaal belang.

Lees meer
Thema's: Management en Leidinggeven , Personeel en Organisatie

Talentmanagement schiet nog vaak tekort

Op Donderdag, 2 Juni, 2016, 02:37

Veel organisaties vinden dat hun talentmanagementprogramma’s en -beleid voor verbetering vatbaar zijn. Dat blijkt uit de Global Talent Trends Study 2016 van Mercer onder 1.730 HR-professionals en 4.500 werknemers in 17 landen.

Lees meer
Thema's: Bedrijfskunde , Management en Leidinggeven , Personeel en Organisatie

Cruciaal talent

Op Vrijdag, 13 Mei, 2016, 01:34

Talent in de organisatie is waardevol. Dat maakt de merkbelofte waar en stuwt de organisatie naar een hoger niveau. Het vasthouden en aantrekken van talent is daarom van cruciaal belang. Randstad onderzocht wat werknemers belangrijk vinden in het werk.

Lees meer
Thema's: Bedrijfskunde , Communicatie , Management en Leidinggeven

4 tips om Het Nieuwe Werken te bevorderen

Op Woensdag, 1 Juli, 2015, 09:33

Veel bedrijven hebben Het Nieuwe Werken (HNW) al in hun organisatie geïntroduceerd. HNW is een verzamelnaam voor diverse manieren van slimmer, efficiënter en effectiever werken, gebruikmaken van nieuwe technologieën en experimenteren met nieuwe vormen van samenwerking. Hierbij hoort ook een nieuwe manieren van leidinggeven: minder hiërarchie, meer eigen verantwoordelijkheid, meer delegeren en meer overlaten aan eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid. 

Lees meer
Thema's: Management en Leidinggeven , Personeel en Organisatie

Thuiswerken dit jaar nog een wettelijk recht

Op Donderdag, 23 April, 2015, 10:53

Werknemers die om welke reden dan ook liever thuis werken dan op kantoor, hebben binnenkort de wet aan hun kant. Een ruime meerderheid van de Eerste Kamer stemde onlangs in met het voorstel voor de Wet flexibel werken, dat vorig jaar oktober al steun kreeg van de Tweede Kamer. De Wet flexibel werken is de verruimde opvolger van de huidige Wet aanpassing arbeidsduur, die werknemers de mogelijkheid biedt om te onderhandelen over het aantal werkuren.

Lees meer
Thema's: Juridisch , Management en Leidinggeven , Management van Verandering , Nieuws , Personeel en Organisatie

Beoordelen anno 2015

Op Maandag, 23 Februari, 2015, 10:06

Alles om ons heen verandert continu. Dit geldt ook voor de belangen en wensen van organisaties en medewerkers. Toch houden veel organisaties krampachtig vast aan hun sterk verouderde manier van beoordelen.

Lees meer
Thema's: Management en Leidinggeven

Interesse vanuit leidinggevende zorgt voor daling werkstress

Op Dinsdag, 17 Februari, 2015, 10:00

Onlangs kondigde minister Asscher van Sociale Zaken de landelijke Week van de Werkstress aan. Zijn ministerie gaat namelijk extra controleren op gezonde werktijden en werkdruk. De minister wil dat werkgevers en werknemers zich bewust worden van het risico van te veel werkstress. Onderzoeksbureau Effectory heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd over dit onderwerp onder ruim 400.000 medewerkers in Nederland. In 2012 beoordeelde 68 procent van de Nederlandse medewerkers zijn werkdruk als niet te hoog, maar in 2015 is dit percentage gedaald naar 63 procent. 

Lees meer
Thema's: Management en Leidinggeven

Oudere werknemers gemotiveerd door goede scholingskansen

Op Vrijdag, 13 Februari, 2015, 09:33

Onder veel werkgevers en werknemers heerst het hardnekkige idee dat extra verlofdagen of een lichter takenpakket tot gemotiveerdere oudere werknemers leiden en dat investeren in scholing van oudere werknemers niet meer loont. Wetenschappelijk onderzoek van het ROA (Research Centre for Education and the Labour Market) van de Universiteit Maastricht onder 57.000 werknemers en 2.500 werkgevers uit uiteenlopende sectoren laat echter het tegendeel zien.

Lees meer
Thema's: Communicatie , Financieel , ICT , Inkoop, Logistiek, Kwaliteit en Processen , Interviews en cases , Juridisch , Management en Leidinggeven , Marketing en Sales , Nieuws , Onderwijs en Pedagogiek , Overheid & Non Profit , Personeel en Organisatie , Persoonlijke Effectiviteit , Programming , Projectmanagement , Retail, Handel en Ondernemerschap , Subsidies en belastingvoordeel , Techniek , Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg