Blog

Thuiswerken dit jaar nog een wettelijk recht

ncoiRedactie

Op Donderdag, 23 April, 2015, 10:53

Werknemers die om welke reden dan ook liever thuis werken dan op kantoor, hebben binnenkort de wet aan hun kant. Een ruime meerderheid van de Eerste Kamer stemde onlangs in met het voorstel voor de Wet flexibel werken, dat vorig jaar oktober al steun kreeg van de Tweede Kamer. De Wet flexibel werken is de verruimde opvolger van de huidige Wet aanpassing arbeidsduur, die werknemers de mogelijkheid biedt om te onderhandelen over het aantal werkuren.

Lees meer
Thema's: Juridisch , Management en Leidinggeven , Management van Verandering , Nieuws , Personeel en Organisatie

Het nieuwe leiderschap: de manager als inspirator

ncoiRedactie

Op Maandag, 30 Maart, 2015, 12:57

‘Bazen’ die werknemers vertellen wat ze moeten doen en laten, hebben hun beste tijd gehad. Dat blijkt uit het Leadership Development rapport van het Top Employers Instituut, een onderzoek gebaseerd op het HR Best Practices Survey dat jaarlijks wordt uitgevoerd onder ruim 900 bedrijven wereldwijd. Bedrijven zijn niet langer op zoek naar leiders die uit zijn op persoonlijk succes. Ze willen liever managers die medewerkers kunnen inspireren om te presteren als een zelfsturend team. Meetbare resultaten en digitale ontwikkeling vormen daarbij de nieuwe speerpunten.

Lees meer
Thema's: Management van Verandering

De urgentie van veranderen

ncoiRedactie

Op Dinsdag, 17 Februari, 2015, 10:02

De eerste stap van de veel geciteerde ‘organisatieveranderaar’ John P. Kotter om een organisatie te transformeren, is het creëren van een gevoel van urgentie, om zo anderen te helpen inzien waarom veranderingen noodzakelijk zijn en het belangrijk is om meteen te handelen. Urgentie doet dus in beweging zetten, is de achterliggende redenering. De vraag is echter of dit wel klopt. 

Lees meer
Thema's: Management van Verandering

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

U kunt ons ook een email sturen.
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg