Blog

Certificaat borstvoeding op het spel door reclame

Op Vrijdag, 28 Augustus, 2015, 06:56

Het St Antonius Alnatal Ziekenhuis in Nieuwegein en het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem zetten hun borstvoedingscertificaten op het spel door reclame voor kunstmatige babyvoeding toe te laten op hun kraamafdeling. Ze overtreden daarmee de WHO-Unicef code voor borstvoeding.

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch

‘ADHD komt niet door opvoeding, maar door maatschappij’

Op Vrijdag, 19 Juni, 2015, 01:21

Steeds meer kinderen krijgen de diagnose ADHD. De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) zoekt de oorzaak hiervan niet in de opvoeding, maar in maatschappelijke ontwikkelingen.

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch , Onderwijs en Pedagogiek

Meer bewegen vermindert bijwerkingen chemotherapie

Op Woensdag, 6 Mei, 2015, 02:40

Vermoeidheid, conditieverlies, misselijkheid en pijn vormen vaak de onvermijdelijke keerzijde van chemotherapie. Vrouwen met borstkanker die tijdens hun behandeling een bewegingsprogramma volgen, hebben echter minder last van al die bijwerkingen. Daar komt bij dat bij hen de dosering van de chemo ook minder vaak moet worden bijgesteld. Dat blijkt uit een onderzoek van het Antoni van Leeuwenhoek, onlangs gepubliceerd in Journal of Clinical Oncology. 

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch , Sport, Bewegen en Vrije Tijd

Obesitas en de onverzadigbare hersenen

Op Maandag, 30 Maart, 2015, 01:02

Zit de oorzaak van dik zijn dan toch tussen de oren? Onderzoekers van het UMC Utrecht en de Universiteit Barcelona hebben recentelijk ontdekt dat de hersenstructuur van mensen met obesitas anatomisch afwijkt van die van mensen met een gezond gewicht. De afwijking zit hem in het beloningssysteem, het gebied in de hersenen dat ons een gevoel van verzadiging geeft. 

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch

Zo moeder zo kind: gezonder leven verkleint de kans op overgewicht bij het kind

Op Donderdag, 26 Maart, 2015, 09:52

Vrouwen die zwanger zijn of dat graag willen worden, moeten zo goed mogelijk letten op hun leefstijl. Niet alleen wat ze eten, maar bijvoorbeeld ook de hoeveelheid vitamine D die ze binnen krijgen, kan namelijk vóór, tijdens en na de zwangerschap effect hebben op het latere gewicht van hun kind. Dat blijkt uit een recent onderzoek onder bijna 1.000 moeders en kinderen.

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch

Het einde van pijn?

Op Maandag, 16 Maart, 2015, 11:10

Wanneer je in een punaise trapt, dan voelt het alsof de pijn in je voet zit. Maar dat klopt niet, zegt neurowetenschapper David Linden, professor aan de Johns Hopkins University. De pijn zit in de hersenen. Dat is goed nieuws voor iedereen die nooit meer pijn wil lijden, want dat betekent dat het misschien mogelijk is de hersenen te trainen om pijn te blokkeren. 

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch , Psychologie en Coaching , Sport, Bewegen en Vrije Tijd , Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Westers leefpatroon oorzaak toename aantal jongeren met ouderdomsdiabetes

Op Donderdag, 26 Februari, 2015, 09:17

Wereldwijd lijden steeds meer jongeren aan diabetes type 2. Dit is wereldwijd vastgesteld en deze verontrustende trend zet door. Diabetes type 2 kwam vroeger vooral voor bij vijftigplussers, maar dat is verleden tijd. De oorzaak zit hem net name in de westerse leefstijl, waarin weinig bewogen wordt en veel ongezond voedsel wordt genuttigd. 

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch

Meer vezels eten helpt bij gewicht verliezen

Op Maandag, 23 Februari, 2015, 10:33

Wie gewicht wil verliezen en aan z’n gezondheid wil werken, kan ook simpelweg meer vezels gaan eten in plaats van z’n eetpatroon overhoop gooien. Dat blijkt uit onderzoek aan de University of Massachusetts Medical School in Worcester. Uiteraard leidt een kleine verandering in het eetpatroon wel tot minder gezondheidswinst dan een grote verandering, maar een kleine verandering is wel beter vol te houden.

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch , Sport, Bewegen en Vrije Tijd

Meest kansrijke functies in 2015

Op Woensdag, 11 Februari, 2015, 09:30

Je zou het misschien niet verwachten in deze sombere economische tijden, maar er zijn nog steeds functies waarin wél werk te vinden is. Randstad publiceerde een lijst van 24 functies, verdeeld over 8 beroepsgroepen, waarvoor geldt dat de vraag groot is en het aanbod gemiddeld of schaars.

Lees meer
Thema's: Bouwkunde en Architectuur , Financieel , ICT , Marketing en Sales , Medisch en Paramedisch , Onderwijs en Pedagogiek , Secretarieel en Support , Techniek

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg