Blog

Certificaat borstvoeding op het spel door reclame

ncoiRedactie

Op Vrijdag, 28 Augustus, 2015, 06:56

Het St Antonius Alnatal Ziekenhuis in Nieuwegein en het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem zetten hun borstvoedingscertificaten op het spel door reclame voor kunstmatige babyvoeding toe te laten op hun kraamafdeling. Ze overtreden daarmee de WHO-Unicef code voor borstvoeding.

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch

‘ADHD komt niet door opvoeding, maar door maatschappij’

ncoiRedactie

Op Vrijdag, 19 Juni, 2015, 01:21

Steeds meer kinderen krijgen de diagnose ADHD. De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) zoekt de oorzaak hiervan niet in de opvoeding, maar in maatschappelijke ontwikkelingen.

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch , Onderwijs en Pedagogiek

Meer bewegen vermindert bijwerkingen chemotherapie

ncoiRedactie

Op Woensdag, 6 Mei, 2015, 02:40

Vermoeidheid, conditieverlies, misselijkheid en pijn vormen vaak de onvermijdelijke keerzijde van chemotherapie. Vrouwen met borstkanker die tijdens hun behandeling een bewegingsprogramma volgen, hebben echter minder last van al die bijwerkingen. Daar komt bij dat bij hen de dosering van de chemo ook minder vaak moet worden bijgesteld. Dat blijkt uit een onderzoek van het Antoni van Leeuwenhoek, onlangs gepubliceerd in Journal of Clinical Oncology. 

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch , Sport, Bewegen en Vrije Tijd

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

U kunt ons ook een email sturen.
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg