Meer bedrijfsongevallen in Limburg door risicovol werk

In Midden-Limburg raakten afgelopen jaar de meeste mensen gewond tijdens het werk: ruim 11 procent van de beroepsbevolking liep letsel op bij een bedrijfsongeval. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vorige maand bekendmaakte. In Delfzijl en Zeeuws-Vlaanderen was het aantal ongevallen met respectievelijk 0 en 2,8 procent het laagst. Landelijk gezien is het percentage ongevallen licht gedaald ten opzichte van 2012: van 6,9 naar 6,7 procent.

Risicosectoren

Een verklaring voor het hoge aantal ongevallen in Midden-Limburg is dat er in de regio relatief veel mensen in de risicosectoren industrie, landbouw en horeca werken. Voor een sluitende conclusie is echter meer onderzoek nodig, zegt Seth van den Bossche van kennisinstituut TNO dat het onderzoek samen met het CBS uitvoerde.

Hoogste kans

Werken op het land, in de visserij of de transport- en opslagsector levert de hoogste kans op een ongeval op. De informatie- en communicatiesector is het veiligst.

Bron: NRC 

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.