Blog

Kamermeerderheid steunt initiatiefwet flexibel werken

Op Donderdag, 30 November, 2017, 01:00

GroenLinks en CDA zijn voor flexibel werken. Als het aan deze partijen ligt, kunnen werknemers werk en privé voortaan beter combineren. Op 16 oktober 2014 wordt er over het initiatiefvoorstel gestemd. Vooralsnog lijkt het erop dat de meerderheid van de Kamer het wetsvoorstel steunt. Van Ark (VVD) is minder enthousiast. Zij maakt zich zorgen over de lasten die het voorstel met zich meebrengt voor de werkgevers. 

Lees meer
Thema's: Personeel en Organisatie

Klaar voor het recht op thuiswerken?

Op Donderdag, 30 November, 2017, 10:36

Hij komt eraan: de Wet flexibel werken. Een paar weken geleden ging de Eerste Kamer akkoord met het initiatiefvoorstel daartoe, wat inhoudt dat werknemers dit jaar nog het recht krijgen om vanuit huis te werken op de uren die hen het beste uitkomen. Door de wet, die mensen in staat moet stellen werk en zorgtaken beter te combineren, zal het aantal thuiswerkers naar verwachting flink toenemen.

Lees meer
Thema's: ICT , Management en Leidinggeven , Personeel en Organisatie

Juiste man, juiste plek

Op Dinsdag, 23 Augustus, 2016, 12:26

Vacatures krijgen steeds meer strategische lading, ze worden niet meer als losse flodders de wereld ingeschoten. Strategische personeelsplanning voert dit jaar de top 5 HR-prioriteiten aan. De juiste man op de juiste plek is van cruciaal belang.

Lees meer
Thema's: Management en Leidinggeven , Personeel en Organisatie

Aan het werk met chronische ziekte

Op Donderdag, 30 Juni, 2016, 02:30

Tegenwoordig worden we ouder én hebben we betere medicijnen tot onze beschikking, waardoor ziekten minder vaak fataal zijn. Dit heeft tot gevolg dat er steeds meer mensen zijn met een chronische ziekte, zoals longaandoeningen, diabetes, reuma en kanker. De Sociaal-Economische Raad (SER) voorspelt dat in 2030 één op de vier werkenden een chronische ziekte heeft. Deze ontwikkeling heeft gevolgen voor managers en HR-professionals. Hoe zorg je ervoor dat iemand met een chronische ziekte toch kan blijven werken? 

Lees meer
Thema's: Personeel en Organisatie

Talentmanagement schiet nog vaak tekort

Op Donderdag, 2 Juni, 2016, 02:37

Veel organisaties vinden dat hun talentmanagementprogramma’s en -beleid voor verbetering vatbaar zijn. Dat blijkt uit de Global Talent Trends Study 2016 van Mercer onder 1.730 HR-professionals en 4.500 werknemers in 17 landen.

Lees meer
Thema's: Bedrijfskunde , Management en Leidinggeven , Personeel en Organisatie

Scholing is fundamenteel recht en fundamentele plicht

Op Dinsdag, 19 Januari, 2016, 03:37

Volgens Minister Asscher van Sociale Zaken moeten we investeren in scholing en daarbij gaan voor een hogere productiviteit en niet voor goedkope arbeid.

Lees meer
Thema's: Personeel en Organisatie

Belangrijke wijzigingen voor HR in 2016

Op Woensdag, 18 November, 2015, 12:44

We hebben de belangrijkste wijzigingen voor HR die per 1 januari 2016 ingaan voor u op een rijtje gezet.

Lees meer
Thema's: Financieel , Juridisch , Personeel en Organisatie , Retail, Handel en Ondernemerschap , Subsidies en belastingvoordeel

Kwart werkgevers: lolmakende werknemers verdoen hun tijd

Op Donderdag, 12 November, 2015, 10:09

80 procent van de werknemers vindt het belangrijk dat er af en toe wordt gelachen op de werkvloer en 60 procent van de werkgevers is dat met de werknemers eens. Humor op de werkvloer zorgt voor een betere sfeer, minder stress en gemotiveerd personeel. Bovendien denkt 25 procent van de werknemers dat mensen die vaker lachen, harder werken. Dit blijkt uit een onderzoek van Tempo-Team naar het effect van humor en teamspirit op de werkvloer.

Lees meer
Thema's: Personeel en Organisatie

Nieuwe medewerker Google dankzij unieke benadering 25 procent sneller ingewerkt

Op Donderdag, 12 November, 2015, 10:03

Iedereen weet hoe belangrijk het is om nieuwe medewerkers goed in te werken. Maar wat nu eigenlijk de meest effectieve inwerkmethode is, wordt nauwelijks onderzocht. Het analytics-team van Google doet dit wel en andere organisaties kunnen hun voordeel doen met de inzichten die dit oplevert.

Lees meer
Thema's: Personeel en Organisatie

49% meer vraag naar financieel specialisten

Op Vrijdag, 30 Oktober, 2015, 02:58

In het derde kwartaal van 2015 groeide de vraag naar financieel specialisten met maar liefst 49%. Deze groei is voornamelijk toe te kennen aan de stijgende vraag naar business analisten met een financiële achtergrond, de blijvende grote vraag naar accountants en de stijgende vraag naar project controllers. 

Lees meer
Thema's: Financieel , ICT , Personeel en Organisatie

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg