Blog

Zo krijgt u werk en privé in balans

Op Woensdag, 29 November, 2017, 02:52

We stoppen vaak niet de meeste tijd, energie en geld in wat we echt belangrijk vinden. Wilt u graag meer tijd besteden aan het onderhouden van relaties met familie/vrienden, maar merkt u dat u langzamerhand eigenlijk steeds meer tijd besteedt aan uw werk? Hierbij een aantal adviezen die u kunnen helpen bij het vinden van de juiste balans tussen werk en privé.

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Effectiviteit

Cialdini voegt 7e beïnvloedingsprincipe toe

Op Maandag, 12 September, 2016, 07:49

Elke marketeer is ermee bekend: de 6 beïnvloedingsprincipes van Robert Cialdini. Tot nu toe was Cialdini van mening dat alle vormen van beïnvloeding onder een van deze principes konden worden ondergebracht. Daar is hij op teruggekomen, want nu heeft hij het principe ‘Unity’ toegevoegd. Vanaf nu spreken we dus van de 7 beïnvloedingsprincipes van Cialdini. Maar wat houdt dit nieuwe principe precies in?

Lees meer
Thema's: Bedrijfskunde , Communicatie , Marketing en Sales , Nieuws , Persoonlijke Effectiviteit , Psychologie en Coaching

Wie de taal niet spreekt, telt niet mee

Op Dinsdag, 21 Juni, 2016, 03:09

De vakantietijd is aangebroken en dat betekent dat velen van ons voor een paar weken naar het buitenland vertrekken. Altijd handig als je dan een woordje over de grens spreekt. Toch komt talenkennis ook buiten de vakantieperiode goed van pas: in dit digitale tijdperk doen veel bedrijven zaken met buitenlandse businesspartners en ook is er veel instroom van anderstalige medewerkers.

Lees meer
Thema's: Bedrijfskunde , Communicatie , Persoonlijke Effectiviteit , Taaltrainingen

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

Op Woensdag, 2 Maart, 2016, 10:59

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Lees meer
Thema's: Marketing en Sales , Persoonlijke Effectiviteit , Retail, Handel en Ondernemerschap

Geblesseerd? Nu heeft u tijd voor andere dingen!

Op Dinsdag, 9 Juni, 2015, 02:15

Een blessure? Daar wordt u niet blij van. En vaak neemt het revalideren nogal wat tijd in beslag, waardoor het even duurt voordat u uw gewone ritme weer kunt oppakken. Toch heeft dit ook een positieve kant, want u kunt met uw blessure uiteindelijk ook winst behalen. Hieronder vijf punten waarop een blessure een positieve uitwerking kan hebben.

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Effectiviteit

Oudere werknemers gemotiveerd door goede scholingskansen

Op Vrijdag, 13 Februari, 2015, 09:33

Onder veel werkgevers en werknemers heerst het hardnekkige idee dat extra verlofdagen of een lichter takenpakket tot gemotiveerdere oudere werknemers leiden en dat investeren in scholing van oudere werknemers niet meer loont. Wetenschappelijk onderzoek van het ROA (Research Centre for Education and the Labour Market) van de Universiteit Maastricht onder 57.000 werknemers en 2.500 werkgevers uit uiteenlopende sectoren laat echter het tegendeel zien.

Lees meer
Thema's: Communicatie , Financieel , ICT , Inkoop, Logistiek, Kwaliteit en Processen , Interviews en cases , Juridisch , Management en Leidinggeven , Marketing en Sales , Nieuws , Onderwijs en Pedagogiek , Overheid & Non Profit , Personeel en Organisatie , Persoonlijke Effectiviteit , Programming , Projectmanagement , Retail, Handel en Ondernemerschap , Subsidies en belastingvoordeel , Techniek , Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Op zoek naar een nieuwe baan? Zo zet u internet optimaal in bij uw zoektocht

Op Vrijdag, 30 Januari, 2015, 10:40

Aan het begin van het jaar zijn mensen extra gemotiveerd om hun leven te veranderen. Ze nemen zich voor te stoppen met roken, meer te sporten en gezonder te eten. Maar ook een nieuwe baan staat hoog op het lijstje met goede voornemens. En een nieuwe baan zoeken, dat doe je anno 2015 natuurlijk online. Maar hoe maakt u nu optimaal gebruik van internet bij uw zoektocht naar een nieuwe baan?

Lees meer
Thema's: Communicatie , Persoonlijke Effectiviteit

Benelux-landen willen automatische wederzijdse erkenning van HBO- en WO-diploma’s

Op Woensdag, 24 December, 2014, 10:28

Naar schatting 300.000 mensen pendelen dagelijks over de grens tussen de Benelux-landen en van en naar de Duitse en Franse grensregio’s. Zij ervaren vaak belemmeringen bij het solliciteren over de grens. Zo is het momenteel met een HBO- of universitair diploma nog niet zo eenvoudig om aan de slag te gaan in een ander Benelux-land dan het land waar je je diploma hebt behaald. Maar als het aan de Benelux-landen ligt, komt daar in 2015 verandering in. Ze gaan de komende tijd bekijken hoe dit gerealiseerd kan worden. 

Lees meer
Thema's: Bedrijfskunde , Communicatie , Financieel , ICT , Inkoop, Logistiek, Kwaliteit en Processen , Interviews en cases , Juridisch , Management en Leidinggeven , Marketing en Sales , Nieuws , Onderwijs en Pedagogiek , Overheid & Non Profit , Personeel en Organisatie , Persoonlijke Effectiviteit , Projectmanagement , Retail, Handel en Ondernemerschap , Subsidies en belastingvoordeel , Techniek , Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Functioneringsgesprek: 4 technieken om te onderhandelen

Op Woensdag, 17 December, 2014, 10:17

Minimaal 1 keer in het jaar vindt het functioneringsgesprek plaats. Samen met uw leidinggevende bespreekt u de huidige werkpraktijk en wordt er gekeken naar eventuele oplossingen of verbeteringen. Meestal komen de volgende punten aan de orde: de aard en het niveau van het werk, de beleving van het werk, factoren die het functioneren verhinderen, en de toekomstplannen. Volgens argumentatiespecialist Henri Raven zien veel mensen op tegen een functioneringsgesprek, omdat persoonlijke emoties om de hoek komen kijken. Misschien helpt het om het gesprek meer te benaderen als een onderhandeling. Twee mensen willen allebei een bepaald doel bereiken en dit kan op verschillende manieren. Raven beschrijft 4 onderhandelingstechnieken die wellicht van pas kunnen komen. 

Lees meer
Thema's: Communicatie , Persoonlijke Effectiviteit , Psychologie en Coaching

BGL vervanging van VAR-verklaring

Op Woensdag, 17 December, 2014, 10:15

Mogelijk gaat de VAR-verklaring in 2015 verdwijnen. Hiervoor ligt een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de nieuwe regelgeving ingaat, maar de hoofdpunten zijn al wel bekend. De nieuwe benaming is ´Beschikking geen loonheffingen´ (BGL). 

Lees meer
Thema's: Bedrijfskunde , Communicatie , Financieel , ICT , Inkoop, Logistiek, Kwaliteit en Processen , Interviews en cases , Juridisch , Management en Leidinggeven , Marketing en Sales , Nieuws , Onderwijs en Pedagogiek , Overheid & Non Profit , Personeel en Organisatie , Persoonlijke Effectiviteit , Projectmanagement , Retail, Handel en Ondernemerschap , Techniek , Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg