Blog

Cialdini voegt 7e beïnvloedingsprincipe toe

Op Maandag, 12 September, 2016, 07:49

Elke marketeer is ermee bekend: de 6 beïnvloedingsprincipes van Robert Cialdini. Tot nu toe was Cialdini van mening dat alle vormen van beïnvloeding onder een van deze principes konden worden ondergebracht. Daar is hij op teruggekomen, want nu heeft hij het principe ‘Unity’ toegevoegd. Vanaf nu spreken we dus van de 7 beïnvloedingsprincipes van Cialdini. Maar wat houdt dit nieuwe principe precies in?

Lees meer
Thema's: Bedrijfskunde , Communicatie , Marketing en Sales , Nieuws , Persoonlijke Effectiviteit , Psychologie en Coaching

Het einde van pijn?

Op Maandag, 16 Maart, 2015, 11:10

Wanneer je in een punaise trapt, dan voelt het alsof de pijn in je voet zit. Maar dat klopt niet, zegt neurowetenschapper David Linden, professor aan de Johns Hopkins University. De pijn zit in de hersenen. Dat is goed nieuws voor iedereen die nooit meer pijn wil lijden, want dat betekent dat het misschien mogelijk is de hersenen te trainen om pijn te blokkeren. 

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch , Psychologie en Coaching , Sport, Bewegen en Vrije Tijd , Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Wat doen we tijdens onze slaap?

Op Woensdag, 4 Maart, 2015, 10:08

Richard Wiseman, hoogleraar psychologie en auteur van onder andere bestseller Nachtrust doet regelmatig onderzoek naar slaap. Want hier zijn we ongeveer een derde van ons leven druk mee en er gebeurt dan ook een hoop. Wiseman ontdekte bijvoorbeeld dat we voor een deel zelf kunnen bepalen waar we over dromen en inmiddels zijn er een hoop nieuwe inzichten bijgekomen.

Lees meer
Thema's: Psychologie en Coaching

Samenhang ontdekt tussen taalgebruik en geduld

Op Woensdag, 4 Maart, 2015, 10:02

Velen van ons zijn wel bekend met het marshmallowexperiment: psychologen gaven jonge kinderen een marshmallow en beloofden dat ze er nog eentje zouden krijgen als ze hem 2 minuten lang konden laten liggen. Degenen die de verleiding om de marshmallow meteen op te eten konden weerstaan, bleken twintig jaar later aanzienlijk meer te verdienen dan degenen die dat niet lukte.

Lees meer
Thema's: Psychologie en Coaching

Functioneringsgesprek: 4 technieken om te onderhandelen

Op Woensdag, 17 December, 2014, 10:17

Minimaal 1 keer in het jaar vindt het functioneringsgesprek plaats. Samen met uw leidinggevende bespreekt u de huidige werkpraktijk en wordt er gekeken naar eventuele oplossingen of verbeteringen. Meestal komen de volgende punten aan de orde: de aard en het niveau van het werk, de beleving van het werk, factoren die het functioneren verhinderen, en de toekomstplannen. Volgens argumentatiespecialist Henri Raven zien veel mensen op tegen een functioneringsgesprek, omdat persoonlijke emoties om de hoek komen kijken. Misschien helpt het om het gesprek meer te benaderen als een onderhandeling. Twee mensen willen allebei een bepaald doel bereiken en dit kan op verschillende manieren. Raven beschrijft 4 onderhandelingstechnieken die wellicht van pas kunnen komen. 

Lees meer
Thema's: Communicatie , Persoonlijke Effectiviteit , Psychologie en Coaching

10 tips om werkconflicten op te lossen

Op Donderdag, 11 December, 2014, 10:13

Iedereen raakt weleens in een conflict verzeild, ook op het werk. Dat is op zich geen probleem, maar u moet er wel mee om kunnen gaan. Bij een conflict speelt er meer dan alleen de inhoud of de kwestie op zich en het kan de sfeer binnen de afdeling zeer negatief beïnvloeden. In een meningsverschil zorgen emoties en/of botsende persoonlijkheden er vaak voor dat mensen niet meer naar elkaar luisteren. Vriendelijk blijven en naar elkaar luisteren is echter wel de weg om tot een oplossing te komen. Onderstaande tips helpen u en uw collega’s om een conflict goed samen op te lossen.

Lees meer
Thema's: Juridisch , Persoonlijke Effectiviteit , Psychologie en Coaching

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg