Blog

Cialdini voegt 7e beïnvloedingsprincipe toe

ncoiRedactie

Op Maandag, 12 September, 2016, 07:49

Elke marketeer is ermee bekend: de 6 beïnvloedingsprincipes van Robert Cialdini. Tot nu toe was Cialdini van mening dat alle vormen van beïnvloeding onder een van deze principes konden worden ondergebracht. Daar is hij op teruggekomen, want nu heeft hij het principe ‘Unity’ toegevoegd. Vanaf nu spreken we dus van de 7 beïnvloedingsprincipes van Cialdini. Maar wat houdt dit nieuwe principe precies in?

Lees meer
Thema's: Bedrijfskunde , Communicatie , Marketing en Sales , Nieuws , Persoonlijke Effectiviteit , Psychologie en Coaching

Het einde van pijn?

ncoiRedactie

Op Maandag, 16 Maart, 2015, 11:10

Wanneer je in een punaise trapt, dan voelt het alsof de pijn in je voet zit. Maar dat klopt niet, zegt neurowetenschapper David Linden, professor aan de Johns Hopkins University. De pijn zit in de hersenen. Dat is goed nieuws voor iedereen die nooit meer pijn wil lijden, want dat betekent dat het misschien mogelijk is de hersenen te trainen om pijn te blokkeren. 

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch , Psychologie en Coaching , Sport, Bewegen en Vrije Tijd , Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Wat doen we tijdens onze slaap?

ncoiRedactie

Op Woensdag, 4 Maart, 2015, 10:08

Richard Wiseman, hoogleraar psychologie en auteur van onder andere bestseller Nachtrust doet regelmatig onderzoek naar slaap. Want hier zijn we ongeveer een derde van ons leven druk mee en er gebeurt dan ook een hoop. Wiseman ontdekte bijvoorbeeld dat we voor een deel zelf kunnen bepalen waar we over dromen en inmiddels zijn er een hoop nieuwe inzichten bijgekomen.

Lees meer
Thema's: Psychologie en Coaching

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

U kunt ons ook een email sturen.
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg