Blog

Database met erkende interventies voor sporten en bewegen in de buurt

Op Maandag, 8 Juni, 2015, 07:15

Lokale professionals, vrijwilligers en anderen die zich bezighouden met initiatieven voor sporten en bewegen in de buurt, hebben sinds kort een database tot hun beschikking waar zij ideeën kunnen opdoen en inzicht krijgen in de kwaliteit van deze initiatieven. Die zijn binnen het programma Effectief Actief geïnventariseerd en tegen het licht gehouden.

Lees meer
Thema's: Sport, Bewegen en Vrije Tijd

Minister wil sportblessures anders aanpakken

Op Vrijdag, 5 Juni, 2015, 09:16

Het aantal sportblessures in Nederland stijgt harder dan de deelname aan sport. In 2014 liepen 4,7 miljoen sporters een blessure op. Dat zijn er 200.000 meer dan in 2013 en het betekent zelfs een stijging van 29 procent ten opzichte van 2006. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) trekt daarom tot en met 2020 jaarlijks € 675.000,- uit voor een nieuw programma sportblessurepreventie dat volgend jaar van start gaat.

Lees meer
Thema's: Sport, Bewegen en Vrije Tijd

De zin en onzin van sportvoeding en sportdrank

Op Vrijdag, 15 Mei, 2015, 09:40

In 2012 bedroeg de markt voor sportvoedingen en -dranken ruim 17 miljard euro. De verwachting is dat deze in 2019 is gegroeid tot ruim 31 miljard euro. Maar is hier sprake van een gezonde trend, slimme marketing of overbodige luxe? Volgens deskundigen wordt het nut van sportvoeding en sportdranken vaak overschat. 

Lees meer
Thema's: Sport, Bewegen en Vrije Tijd

Meer bewegen vermindert bijwerkingen chemotherapie

Op Woensdag, 6 Mei, 2015, 02:40

Vermoeidheid, conditieverlies, misselijkheid en pijn vormen vaak de onvermijdelijke keerzijde van chemotherapie. Vrouwen met borstkanker die tijdens hun behandeling een bewegingsprogramma volgen, hebben echter minder last van al die bijwerkingen. Daar komt bij dat bij hen de dosering van de chemo ook minder vaak moet worden bijgesteld. Dat blijkt uit een onderzoek van het Antoni van Leeuwenhoek, onlangs gepubliceerd in Journal of Clinical Oncology. 

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch , Sport, Bewegen en Vrije Tijd

Wandelen helpt tegen 'snack attack'

Op Maandag, 30 Maart, 2015, 02:10

Iedereen heeft weleens een moment dat de stress toeslaat. En iedereen reageert daar op zijn eigen manier op. Veel mensen grijpen in zo'n geval naar een sigaret, en nog veel meer mensen doen een greep in snoeppot. Dat dat geen gezonde gewoonte is, spreekt natuurlijk voor zich. Hoe weersta je dan toch die verleiding?

Lees meer
Thema's: Sport, Bewegen en Vrije Tijd

Nederlanders sporten massaal met apps

Op Vrijdag, 27 Maart, 2015, 08:02

Multiscope, specialist in online marketingonderzoeken, heeft een grootschalige peiling gedaan onder 1.020 leden naar het verband tussen sporten en het gebruik van apps. Apps en zogenoemde activity trackers worden namelijk steeds meer ingezet tijdens het sporten. Vooral hardlopers en wielrenners weten gelijk waar we het over hebben. 

Lees meer
Thema's: Sport, Bewegen en Vrije Tijd

Het einde van pijn?

Op Maandag, 16 Maart, 2015, 11:10

Wanneer je in een punaise trapt, dan voelt het alsof de pijn in je voet zit. Maar dat klopt niet, zegt neurowetenschapper David Linden, professor aan de Johns Hopkins University. De pijn zit in de hersenen. Dat is goed nieuws voor iedereen die nooit meer pijn wil lijden, want dat betekent dat het misschien mogelijk is de hersenen te trainen om pijn te blokkeren. 

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch , Psychologie en Coaching , Sport, Bewegen en Vrije Tijd , Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Meer vezels eten helpt bij gewicht verliezen

Op Maandag, 23 Februari, 2015, 10:33

Wie gewicht wil verliezen en aan z’n gezondheid wil werken, kan ook simpelweg meer vezels gaan eten in plaats van z’n eetpatroon overhoop gooien. Dat blijkt uit onderzoek aan de University of Massachusetts Medical School in Worcester. Uiteraard leidt een kleine verandering in het eetpatroon wel tot minder gezondheidswinst dan een grote verandering, maar een kleine verandering is wel beter vol te houden.

Lees meer
Thema's: Medisch en Paramedisch , Sport, Bewegen en Vrije Tijd

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg