Aanmelden nieuwsbrief

 
Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Menu

Testimonial Jan Levijn

Kennis uit de praktijk overdragen. Dat was mijn drijfveer om les te gaan geven. En discussies over het werkveld zijn niet alleen bevorderend voor de studenten, maar ook voor mijzelf. Ik gaf daarom al korte HR-trainingen, voordat ik in 2006 via mijn buurman – NCOI-docent – bij NCOI Groep terechtkwam. Nu geef ik voor diverse labels opleidingen en trainingen op het gebied van HR, management en leidinggeven.

De vertaalslag van de theorie naar de praktijk vind ik heel belangrijk. Ik kan allerlei modellen van HR-goeroes presenteren, maar als studenten er zelf nooit mee werken heeft dat weinig zin. De theorie moet gaan leven. Studenten in groepjes onderwerpen laten ontdekken, werkt heel goed. Ik laat ook altijd een headhunter langskomen om mee te sparren. En om een beter beeld te krijgen van arbeidsrecht, neem ik mijn studenten soms mee naar een kantongerechtszaak. Dat vinden ze altijd erg leuk en interessant.

Het werkveld van mijn studenten is aan het veranderen. De economie trekt aan, maar de vergrijzing slaat toe. Daar ben ik zelf een voorbeeld van. Het aanbod van personeel wordt de komende jaren steeds minder. Op HR-gebied betekent dit een verschuiving van instroom naar doorstroom. In de opleidingen leg ik dan ook de nadruk op het doorontwikkelen van potentieel binnen organisaties. Daarom oefenen we bijvoorbeeld met methodes voor sollicitatiegesprekken met huidige medewerkers.

Ik leer studenten verstandig en zakelijk in het werkzame leven te staan. Waar wil je over vijf jaar staan? Daarvoor horen zij goed hun eigen competenties te kennen. Ze moeten in ieder geval analytisch vermogen en ondernemerschap in zich hebben. Want als HR-manager ben je de spil van een organisatie. Gelukkig heb ik een arsenaal praktijkvoorbeelden om hun dat duidelijk te maken.

Ik zal mij nooit op een schoolse manier laten gelden, maar ben altijd een medemens voor mijn studenten. Ik wil één zijn met de groep. Studenten mogen alles van me weten en hoeven zeker geen ‘meneer’ te zeggen. Ik zeg altijd maar: “Na iedere opleiding heb ik mijn netwerk weer uitgebreid met vijftien personen.” Ik hoop dat mijn studenten dat ook zo zien.

Jan Levijn
Docent bij NCOI Groep sinds 2006
Vakgebied Human Resources
Gepensioneerd HR-manager

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.