Menu

Testimonial Maurits Berndsen

In 2009 stapte ik uit een architectenmaatschap en begon ik een eigen architectenbureau. Mijn vrouw riep echter dat ik ook eens voor de klas moest gaan staan. Zij kent mij beter dan ikzelf, want ik blijk het lesgeven inderdaad erg leuk te vinden. Via een kennis in het bouwvak, betrokken bij de technische opleidingen van NCOI, ben ik bij NCOI Opleidingen terechtgekomen. Ik doceer en denk mee over nieuwe lesmodules.

Ik kom met zoveel verschillende studenten in aanraking. Het is fijn om hen met mijn passie, kennis en ervaring te voeden. Dat contact met mensen is het leuke aan het vak als docent én als architect. Ik merk aan de vragen die ze stellen wat een groep studenten nodig heeft. Mijn inschatting klopt altijd. Welke lesstof ik ook behandel, van duurzaamheid tot mechanica, ik koppel de theorie aan de praktijk. Vooral door mijn studenten uit te dagen, te ondervragen en een beetje te pesten. Discussies zijn dan ook een belangrijk onderdeel van mijn lessen. Wanneer studenten over wat dan ook hun mening verkondigen, vraag ik ze altijd of ze er goed over hebben nagedacht. Die verdieping en bewustwording is belangrijk voor een bouwkundige van HBO-niveau. Mijn aanpak levert veel leuke gesprekken op en de reacties zijn positief.

Tegenwoordig wordt tijdens de ontwikkeling van een gebouw steeds vaker gewerkt met de methodiek BIM. Daarin draait het om samenwerking tussen de diverse disciplines. Dat gaat de bouwkolom veel opleveren en voorkomt faalkosten door miscommunicatie. Het betekent wel dat moderne professionals moeten kunnen schakelen en kennis nodig hebben van alle bouwfacetten en
-technieken. Alleen wanneer je breed bent opgeleid, kun je pas goed nadenken over alle aspecten van een bouwproject. Je komt dan samen tot een eindresultaat waarover alle partijen tevreden zijn.

Bouwkunde verandert verder weinig; de principes blijven overeind. Maar bij ons werk komen steeds meer digitale technieken kijken, zoals BIM in de cloud, virtual reality en 3D-tekenwerk in plaats van 2D-tekeningen in AutoCAD. Samen met NCOI proberen we als docenten zulke innovaties steeds meer te integreren in de opleidingen. Het is heel bevredigend om studenten de dingen te leren die ze direct kunnen toepassen in de praktijk.
 


Maurits Berndsen
Docent bij NCOI Opleidingen sinds 2013
Vakgebied Bouwkunde en Architectuur
Architect

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.