Menu

Testimonial Maurits Berndsen

In 2009 stapte ik uit een architectenmaatschap en begon ik een eigen architectenbureau. Mijn vrouw riep echter dat ik ook eens voor de klas moest gaan staan. Zij kent mij beter dan ikzelf, want ik blijk het lesgeven inderdaad erg leuk te vinden. Via een kennis in het bouwvak, betrokken bij de technische opleidingen van NCOI, ben ik bij NCOI Opleidingen terechtgekomen. Ik doceer en denk mee over nieuwe lesmodules.

Ik kom met zoveel verschillende studenten in aanraking. Het is fijn om hen met mijn passie, kennis en ervaring te voeden. Dat contact met mensen is het leuke aan het vak als docent én als architect. Ik merk aan de vragen die ze stellen wat een groep studenten nodig heeft. Mijn inschatting klopt altijd. Welke lesstof ik ook behandel, van duurzaamheid tot mechanica, ik koppel de theorie aan de praktijk. Vooral door mijn studenten uit te dagen, te ondervragen en een beetje te pesten. Discussies zijn dan ook een belangrijk onderdeel van mijn lessen. Wanneer studenten over wat dan ook hun mening verkondigen, vraag ik ze altijd of ze er goed over hebben nagedacht. Die verdieping en bewustwording is belangrijk voor een bouwkundige van HBO-niveau. Mijn aanpak levert veel leuke gesprekken op en de reacties zijn positief.

Tegenwoordig wordt tijdens de ontwikkeling van een gebouw steeds vaker gewerkt met de methodiek BIM. Daarin draait het om samenwerking tussen de diverse disciplines. Dat gaat de bouwkolom veel opleveren en voorkomt faalkosten door miscommunicatie. Het betekent wel dat moderne professionals moeten kunnen schakelen en kennis nodig hebben van alle bouwfacetten en
-technieken. Alleen wanneer je breed bent opgeleid, kun je pas goed nadenken over alle aspecten van een bouwproject. Je komt dan samen tot een eindresultaat waarover alle partijen tevreden zijn.

Bouwkunde verandert verder weinig; de principes blijven overeind. Maar bij ons werk komen steeds meer digitale technieken kijken, zoals BIM in de cloud, virtual reality en 3D-tekenwerk in plaats van 2D-tekeningen in AutoCAD. Samen met NCOI proberen we als docenten zulke innovaties steeds meer te integreren in de opleidingen. Het is heel bevredigend om studenten de dingen te leren die ze direct kunnen toepassen in de praktijk.
 


Maurits Berndsen
Docent bij NCOI Opleidingen sinds 2013
Vakgebied Bouwkunde en Architectuur
Architect

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een gedrukte studiegids of online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.