Aanmelden nieuwsbrief

 
Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Menu

Testimonial Wim de Jong

Ieders leven is verdeeld in drie fases. In de eerste fase leer je met steun van anderen heel veel dingen. In de tweede fase bouw je zelf een leven op en ontwikkel je jezelf. Ik zit nu in de derde fase waarin je iets wilt teruggeven aan anderen. Mijn ervaring wil ik doorgeven aan jonge mensen. Dat is mijn drijfveer als docent bij NCOI Opleidingen. Ik ben een docent in hart en nieren. Het is een leuk vak, geen dag is hetzelfde.

De rol van de docent verschuift van iemand die kennis overbrengt naar iemand die kennis kan duiden. Je moet er geen theorie in duwen, maar iets uit de studenten trekken. Hoe kunnen zij het geleerde toepassen in hun organisatie? Door mijn werk als veranderkundige en organisatiepsycholoog heb ik bij allerlei soorten bedrijven binnen mogen kijken. Daardoor weet ik wat er speelt en leer ik studenten hoe ze ergens op kunnen inspelen. Zo bied ik een kapstok voor de theorie die ze voorbereiden.

Ik ben een verhalenverteller, want dan gaat de stof pas echt leven. Daarbij gebruik ik veel humor. Uit evaluaties blijkt dat studenten mijn aanpak waarderen, maar ze vinden ook wel dat ik confronterend kan zijn. Dat doe ik bewust. Niet om iemand te kwetsen, maar je leert niets als iedereen met je meebuigt. Ik wijs studenten daarom altijd – met humor – op een eventuele foute aanpak. Ik zie het als een persoonlijk compliment wanneer een student aan het einde van een bijeenkomst verbaasd opmerkt: “Jeetje, is de les nu al afgelopen?”

De belangrijkste competentie voor een professional in het psychologiewerkveld is ‘ken uzelve’. Zeker leidinggevenden, want die moeten steeds meer kunnen inspireren en motiveren. Alleen als je jezelf kent, kun je iets voor een ander betekenen. Daar zit ik bovenop in mijn lessen.

Mijn studenten zijn medewerkers van de 21e eeuw. De lat zal steeds hoger liggen. Hoogopgeleide medewerkers worden de norm. Ik adviseer mijn studenten daarom altijd om door te leren. Ik motiveer zelfs mijn directe familieleden om een opleiding te volgen. Je moet je blijven ontwikkelen, anders sta je straks buiten de organisatie.


Wim de Jong
Docent bij NCOI Opleidingen sinds 2000
Vakgebied Psychologie
Zelfstandig coach, mediator, trainer en organisatieadviseur

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.