• 1
  Niveau
 • 2
  Vakgebied
 • 3
  Opleidingsduur
 • 4
  Startmoment
 • 5
  Opleidingsvariant
 • 6
  Locatie
 • 0
  Niveau
 • 1
  Vakgebied
 • 2
  Opleidingsduur
 • 3
  Startmoment
 • 4
  Opleidingsvariant
 • 5
  Locatie
Menu

Assessmenttrends beïnvloeden werving en selectie

Het beoordelen van talent verandert snel. Wat zijn de nieuwste assessmenttrends en hoe beïnvloeden ze werving en selectie? Analist dr. Charles Handler voorspelt dat de tijd van lange testformulieren en overbodige vragen voorbij is. Volgens hem zorgen wetenschappelijke vooruitgang en technologie ervoor dat assessment steeds effectiever wordt. De trends voor 2014 op een rij.

Volgens Handler is de assessmentmarkt rijp voor fundamentele veranderingen en dit jaar zullen we de eerste tekenen daarvan zien. Werkgevers moeten zich verdiepen in assessments en zich aanpassen. Een van de trends is ‘power to the people’ en met people wordt de toekomstige werknemer bedoeld. Dit houdt in dat traditionele sollicitatietests worden vervangen door een informatief en onderhoudend tweegesprek. Wie wel een test wil gebruiken, moet zorgen dat de sollicitant die heel eigentijds via een mobiel apparaat kan uitvoeren. De assessment 2014 moet onderhoudend en werkgerelateerd zijn, want sollicitanten zijn ongeduldig en zijn gewend om ‘vermaakt’ te worden.
Verder vergt een hedendaags assessment dat er feedback wordt gegeven over de sollicitatie. Handler denkt daarnaast dat vacaturebanken in hun huidige vorm verdwijnen en dat de match tussen werkzoekenden en vacatures plaats zal hebben buiten het formele selectieproces, bijvoorbeeld in community’s waar leden via hun profiel persoonlijke informatie tonen. Het cv wordt een dynamisch, levend profiel. Assessmentdata zullen hiervan deel uitmaken. De psychologische data (via een assessment) helpt bij het maken van een goede match tussen personen en vacatures. De effectiviteit en de efficiëntie van het wervingsproces verbeteren daarmee flink.
Organisaties zullen community’s ontwikkelen, waarbinnen assessments een grote rol spelen. Dit markeert de opkomst van de trend ‘long tail recruitment’, het proces waarbij individuen en organisaties zich verbinden in een netwerk en voortdurend een dialoog met elkaar onderhouden. Door dit continue communiceren en informatie uitwisselen leren werkgever en potentiele medewerkers elkaar goed kennen. Op het moment dat een vacature ontstaat die past bij de carrièrewensen van een kandidaat, is de match snel gemaakt. Gevolg: assessments blijven belangrijk, maar gaan minder geld kosten dankzij handige software. (Bron: P&O Actueel)
 
Gerelateerde opleidingen:
Mocht u na het lezen van bovenstaande geïnteresseerd zijn geraakt in recruitment en talentmanagement kijk dan ook eens naar de opleidingen die wij op dit gebied aanbieden:

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.  

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.