Menu
 • 1
  Niveau
 • 2
  Vakgebied
 • 3
  Opleidingsduur
 • 4
  Startmoment
 • 5
  Opleidingsvariant
 • 6
  Locatie
 • 0
  Niveau
 • 1
  Vakgebied
 • 2
  Opleidingsduur
 • 3
  Startmoment
 • 4
  Opleidingsvariant
 • 5
  Locatie

‘Zet HRM in als middel tot innovatie’

HRM’ers vinden dat zij vaste sparringspartners moeten zijn in een innovatieproces. Dat blijkt uit het onderzoek Less is more van Driessen HRM in samenwerking met TNS Nipo. Tijdens dit onderzoek zijn honderd HRM’ers en HRM-verantwoordelijken in het onderwijs ondervraagd. Volgens bijna zestig procent van de respondenten is het creëren van draagvlak onder medewerkers de belangrijkste succesfactor bij het geslaagd doorvoeren van een vernieuwing of innovatie.
 
Meer dan de helft van de ondervraagde HRM’ers geeft aan dat motivatiebijeenkomsten een must zijn om veranderingen in de praktijk doorgevoerd te krijgen. Tijdens deze bijeenkomsten kan het management zaken concreet maken en aangeven wat er van medewerkers wordt verwacht. Dit alles schept duidelijkheid. ‘Benadruk dat ieders inzet, hulp en kennis nodig is voor de realisatie van de verandering. Communiceer echter zo min mogelijk met het woord “moeten”, is de tip van Driessen HRM.
Een kwart van de respondenten denkt dat het aanstellen van zogenaamde ‘vertegenwoordigers van de verandering’ ook kan helpen. Bij deze sleutelpersonen kunnen medewerkers informatie over de verandering of vernieuwing krijgen en kunnen ze terecht met ideeën en klachten. Deze sleutelfiguren kunnen bovendien opkomen voor de belangen van de medewerkers.
Ruim de helft is het met elkaar eens dat HRM’ers vaste sparringspartners moeten zijn in een innovatieproces. Even zoveel mensen vinden het ook vooral een HRM-taak om abstracte plannen te vertalen in concrete zaken die de organisatie verder kunnen helpen. Oftewel: HRM is een van de tools die een organisatie tot haar beschikking heeft om tot innovatie te komen. Veertig procent vindt dat er een realistisch tijdpad moet zijn om de vernieuwingen door te voeren. En tot slot een leuke tip: ruim de helft vindt dat je een verandering moet vieren om collega’s gemotiveerd te houden. (Bron: HR Praktijk)

Gerelateerde opleidingen:
Mocht u na het lezen van bovenstaande geïnteresseerd zijn geraakt in HRM, innovatiemanagement en verandermanagement, kijk dan ook eens naar de opleidingen die wij op dit gebied aanbieden:

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Start nú met uw opleiding

Wilt u verder leren om nog beter te worden in uw werk of een volgende stap zetten in uw loopbaan? Dan is dit hét moment om uw ambities waar te maken, want in september starten weer veel van onze opleidingen en trainingen. Schrijf u nu in en start direct na de zomer met uw opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.