Menu
Uitklappen
Inklappen

Wil je voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Start na de zomer

Wij actualiseren elk jaar ons opleidingsaanbod. Dat betekent dat bijvoorbeeld het studieprogramma, de opleidingsvariant of de startdatum herzien kan worden. Onder het tabblad Lesplanning vind je nu de startmomenten van voor deze zomer. Wil je liever een later startmoment kiezen? Klik dan op de knop Start na de zomer hieronder.

Start na de zomer

Eerstvolgende startmomenten

02-09-2021, Utrecht

Avond, Inschrijven

03-09-2021, Amsterdam

Dag, Inschrijven

 • Home
 • HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO)

HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO)

Snelst groeiende NVAO-geaccrediteerde PABO van Nederland

Vakgebied

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je de wens om als leerkracht in het basisonderwijs te werken? Met de NVAO-geaccrediteerde PABO-opleiding van Hogeschool NCOI is deze wens binnen handbereik. Deze succesvolle opleiding is speciaal ontwikkeld voor jou als volwassene. De professionaliteit en praktijkgerichtheid die NCOI tot grootste opleider voor volwassenen in Nederland hebben gemaakt, kun je uiteraard ook verwachten bij deze praktijkgerichte opleiding. Je volgt een flexibel modulair programma dat uitstekend te combineren is met werk en privé. Je krijgt de nodige vaardigheden om kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar les te kunnen geven. Na afronding van deze opleiding mag je de graad Bachelor of Education (BEd) voeren. Met deze opleiding heb je uitstekende baanperspectieven. Er is ontzettend veel behoefte aan nieuwe instroom van leerkrachten in het onderwijs.

Je behaalt je onderwijsbevoegdheid

Wil je als leerkracht aan de slag gaan, dan heb je een onderwijsbevoegdheid nodig. Met deze opleiding behaal je je officiële onderwijsbevoegdheid.

Waarom leerkracht basisonderwijs?

Als basisschoolleraar sta je aan de basis van de toekomst van je leerlingen. Onder jouw leiding zetten de leerlingen hun eerste stap in het ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van lezen, schrijven, rekenen, geschiedenis en aardrijkskunde. Je bereidt ze uitstekend voor op het voortgezet onderwijs en stimuleert leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Als leerkracht ben je de essentiële schakel voor de ontwikkeling en de toekomst van een leerling. Je helpt je leerlingen bij problemen. Vanuit elke unieke situatie weet je de juiste aanpak te kiezen om de leerlingen te motiveren. Als leerkracht heb je een duidelijk effect op de toekomst van je leerlingen. Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en vakdidactische kennis en een officieel erkende onderwijsbevoegdheid ben je ervan verzekerd dat je leerlingen de juiste weg op kunt helpen. Je geeft je leerlingen de juiste bagage mee om zelfstandig de toekomst tegemoet te treden. Kortom: een mooi beroep met goede toekomstmogelijkheden.

Kenmerken lerarenopleiding bij Hogeschool NCOI

 • Grootste hogeschool van werkend Nederland
 • Unieke aanpak met ondersteuning van praktijkbegeleider en vakdidactisch begeleider
 • 1 avond per week of 1 dag per 2 weken
 • Duaal en deeltijdstudiemogelijkheden
 • Praktijkervaring opdoen via stage of eigen baan in het primair onderwijs
 • Goed te combineren met gezin en werk
 • Opleiding met uitstekende baanperspectieven
 • Topdocenten uit de onderwijspraktijk
 • Officieel erkend door het ministerie van OCW

Doel en opzet

HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding.

Tijdens deze Bacheloropleiding word je begeleid door topdocenten met ruime ervaring in de onderwijspraktijk. Zij koppelen vakinhoud voor jou aan vakdidactiek. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen ontwikkel je je tot docent. Hierbij vormen 5 taken de kern:

 • Uitvoeren van onderwijs
 • Ontwerpen van onderwijs (inclusief toetsing)
 • Afstemmen met de omgeving (schoolleiders en ouders)
 • Begeleiden van leerlingen
 • Eigen ontwikkeling en professionaliteit

Deze opleiding is volledig ontworpen naar deze 5 kerntaken. Zo ben je ervan verzekerd dat je alle aspecten van het leraarschap leert toepassen. Dit doe je aan de hand van een uniek onderwijsmodel waarbij je leert van de werk- en levenservaring van medestudenten en je docent en dit direct in de praktijk kunt toepassen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je na afloop van de opleiding uitstekend voorbereid bent en voldoende in huis hebt om met succes voor de klas te kunnen staan.

Flexibel studeren

Je studeert steeds in overzichtelijke stappen. Per module rond je een onderwerp af. Daarmee houd je focus en is je opleiding overzichtelijk opgebouwd. Daarnaast word je tijdens deze Bachelor ondersteund door onze gebruiksvriendelijke professionele online leeromgeving. Je vindt er alles wat je nodig hebt tijdens je hele studie. Met het duidelijke overzicht heb je altijd zicht op de bijeenkomsten en opdrachten, zodat het plannen eenvoudig is. Je kunt zo ook contact onderhouden met je studiecoach en de docenten. Bovendien is het mogelijk om er te oefenen met vragen en praktijkcases.

De opleiding is op verschillende manieren te volgen. Je kunt kiezen tussen een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week.

Diverse keuze- en specialisatierichtingen

Je kunt dit Bachelorprogramma een eigen accent geven aan de hand van ons keuzeprogramma in fase 3. Dit onderwerp kan ondersteunend zijn voor je carrière in het onderwijs. Zo kun je je focussen op het toepassen van passend onderwijs, maar ook kun je je coachingsvaardigheden ontwikkelen, zodat je leerlingen beter kunt begeleiden.

Kijk voor een volledig overzicht van de keuzemogelijkheden in het programma.

Daarnaast kies je ook een specialisatie tijdens de derde fase. Hierin kies je of je je specialiseert op de onder- of de bovenbouw van het primair onderwijs.

Stage-/werkplek

Je doet vanaf het begin van je opleiding ervaring op in de praktijk door middel van een stage. Dit is een essentieel en verplicht onderdeel van deze PABO-opleiding. Je zoekt een basisschool waar je 1 dag per week stage kunt lopen. Op deze school leer je onder andere hoe je onderwijsactiviteiten op een goede manier kunt voorbereiden, uitvoeren en evalueren. Als je al in het onderwijs werkt, bijvoorbeeld als onderwijsassistent, dan kun je je baan vaak gebruiken als gedeeltelijke stageplaats. Een praktijkbegeleider vanuit school begeleidt je tijdens het leertraject.

Voor de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) geldt dat je zowel in de onder- als bovenbouw van de basisschool les moet geven. Als duaal student heb je een baan voor minimaal 20 uur per week die aansluit bij je opleiding. Je kunt dan ervaring opdoen in je eigen werk. Ben je deeltijdstudent? Dan loop je 1 dag per week stage. Je zoekt zelf een stageschool. Hogeschool NCOI heeft een stageadviesbureau, dat je kan adviseren over de stageschool en kan helpen bij het vinden van een stageplek.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent in het bezit van een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 om toegelaten te worden tot de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO). In het eerste jaar van de studie leg je een reken- en taaltoets af.

Wanneer je in het bezit bent van een VWO-diploma of een HAVO-diploma met in je eindexamenpakket biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde en NLT (natuur, leven en technologie) beschik je over voldoende kennis van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Als je geen HAVO-eindexamen in (een van) deze vakken hebt gedaan of als je een opleiding op MBO-niveau hebt gevolgd, dan leg je per vak een toelatingstoets af. De kosten voor de toelatingstoets(en) zijn niet inbegrepen in de prijs. Hogeschool NCOI biedt je een goede voorbereiding op deze toetsen aan. Door het volgen van de Toelatingstoets voor de benodigde vakken word je uitstekend voorbereid en vergroot je de kans dat je je voorbereidingstoets haalt. Wil je een van deze voorbereidende opleidingen volgen? Kijk dan in deze gids of bezoek onze website. Voor natuur en techniek is een eindexamen in biologie, natuurkunde of NLT toereikend. Op de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je meer informatie. Heb je een VWO-diploma behaald? Dan hoef je niet deel te nemen aan de voorbereidende toetsen en kun je, indien je toegelaten wordt, deelnemen aan deze Bachelor.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Meer informatie en kosten

Je kunt je opleidingskosten volledig aftrekken van je belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Hogeschool NCOI voor meer praktische informatie en de kosten van de opleiding.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Wil je je onderwijsbevoegdheid behalen, zodat je voor de klas kunt staan? Dan is deze HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) erg interessant voor je. Je behaalt met deze opleiding je officiële onderwijsbevoegdheid voor leerkracht in het basisonderwijs.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Examens

Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten en mondelinge examens wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. Elke fase rond je af met een praktijkgerichte beroepsopdracht en gedurende de opleiding werk je aan een praktijkportfolio. Je sluit de Bacheloropleiding af met een afstudeeropdracht, portfolio en een assessment om te toetsen of je voldoet aan de startbekwaamheidseisen van een leerkracht.

Versneld je onderwijsbevoegdheid behalen

Wanneer je de overstap maakt vanuit het bedrijfsleven naar het onderwijs en beschikt over relevante werkervaring plus een vooropleiding op HBO- of WO-niveau biedt Hogeschool NCOI je de mogelijkheid om je PABO-getuigschrift te behalen in een versneld traject. Het aantal mogelijke vrijstellingen en de totale studieduur van het traject zijn afhankelijk van je specifieke situatie. Zie HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) - Versneld voor meer informatie over de mogelijkheden van dit versnelde traject.

Programma 240 EC

Fase 1

 • Kernbegrippen basisonderwijs 8 EC
  (6 bijeenkomsten)
  • Oriëntatie basisonderwijs
  • Groeperingsvormen en schoolgebouw
  • Recente ontwikkelingen primair onderwijs
  • Traditionele vernieuwingsscholen
  • Professionele beroepshouding
  • Schoolbeleid en zorgverbreding
  • Kijk op kinderen
  • Veilige en krachtige leeromgevingen
  • Rol ministerie, inspectie en vrijheid onderwijs
  • Sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen in relatie tot het onderwijs
  • Onderwijsvormen in Nederland en Europa
  • Het werkterrein (basisonderwijs en speciaal onderwijs) en de daarbij behorende ­kwaliteitskaders
 • Nederlands en taaldidactiek 8 EC
  (6 bijeenkomsten)
  • Vertellen en voorlezen
  • Mondelinge taalontwikkeling en ­woordenschatontwikkeling
  • Beginnende geletterdheid
  • Onderwijsvisie en leeromgeving
  • Omgaan met verschillen bij beginnende geletterdheid
  • Nederlands als tweede taal
  • Jeugdliteratuur
  • Ontwikkeling van literaire competentie
  • Toepassing van leesvaardigheid bij andere vakgebieden
  • Taal en IT
 • Reken-wiskundedidactiek I 8 EC
  (6 bijeenkomsten)
  • Oriëntatie op rekenen-wiskunde in basis­onderwijs
  • Aanvankelijke gecijferdheid
  • Gevorderde gecijferdheid
  • Meten en meetkunde
  • Ruimtelijke oriëntatie
  • Didactische werkvormen
 • Leren en ontwikkelen 8 EC
  (6 bijeenkomsten)
  • Het Nederlandse onderwijssysteem
  • Het beroep en de rol van de leraar
  • Leerpsychologie
  • Sturen van leerprocessen
  • Doelen en leerstof
  • Ontwerpen lesstructuur
  • IT in het onderwijs
  • Didactische werkvormen
  • Activerend leren
  • Een positief leerklimaat
  • Visie op leren en onderwijzen
 • Wereldoriëntatie: AK 4 EC
  (4 bijeenkomsten)
  • Inzicht in klimaatverandering
  • Het proces van globalisering
  • Migratiestromen
  • Klimaat en landschap
  • Bevolking en ruimte
  • Bestaansmiddelen
  • Arm en rijk
 • Wereldoriëntatie: GS 4 EC
  (4 bijeenkomsten)
  • Tijd van jagers en boeren
  • Tijd van Grieken en Romeinen
  • Tijd van monniken en ridders
  • Tijd van steden en staten
  • Tijd van ontdekkers en hervormers
  • Verkenning van de historische tijd
  • Lokale, regionale, Nederlandse, Europese en wereldgeschiedenis
 • Kunstzinnige oriëntatie 8 EC
  (6 bijeenkomsten)
  • Kunstzinnige oriëntatie en bewegings­onderwijs in relatie tot taal, rekenen en zaakvakken
  • Beelden en vormgeven
  • De plaats van beeldend onderwijs en ­muzikale vorming op de basisschool
  • Didactische fases van het onderwijsproces
  • Ontwerpen en plannen van beeldend ­onderwijs in samenhang met andere ­leergebieden
  • De ontwikkeling van het beeldend ­vermogen van de verschillende leeftijdsgroepen
  • Evaluatie van beeldend onderwijs
  • Educatief ontwerpen: sporen van ­cultuureducatie
 • Praktijkprogramma 6 EC
  • Portfolio met de voortgang van je persoonlijke en professionele vaardigheden die je ontwikkelt in de praktijk
 • Beroepsopdracht 6 EC
  • Toepassing van de modules uit deze fase in een praktische afsluitende opdracht

Fase 2

 • Natuur en technologie 8 EC
  (6 bijeenkomsten)
  • Kernbegrippen biologie
  • Kernbegrippen natuurkunde
  • Natuurkunde en didactiek
  • Biologie en didactiek
  • Techniek in de basisschool
  • Natuur en techniek in de samenleving
 • Engels en handschriftontwikkeling 8 EC
  (6 bijeenkomsten)
  • Engels in het basisonderwijs (EIBO)
  • Engels in de (internationale) samenleving
  • Kerndoelen primair onderwijs
  • Het gebruik van methoden voor Engels
  • Werkvormen
  • Methodisch schrift
  • Pengreep
  • Zitschrijfhouding
 • Klassenmanagement en passend onderwijs 8 EC
  (6 bijeenkomsten)
  • Organiseren van onderwijs
  • Creëren van ideaal werk- en leerklimaat
  • Klasinrichting
  • Lesinhoud
  • De relatie tussen leerkracht en leerlingen
  • Evalueren om te leren
  • Wat is passend onderwijs?
  • Bieden van passend onderwijs
  • Ondersteunen bij verschillende vormen van leerproblematiek
  • Familie, gezinscoach en onderwijscoach bij passend onderwijs
 • Reken-wiskundedidactiek II 8 EC
  (6 bijeenkomsten)
  • Verschijningsvormen, toepassing en notatie van gebroken getallen
  • Onderlinge getalrelaties
  • Evenredige, niet-evenredige en lineaire verbanden
  • Kwalitatieve en kwantitatieve verhoudingen
  • Modellen en schema’s
  • Ondermaten en bemiddelende grootheid
  • Misconcepties en (interferentie met) ­voorkennis
  • Verstrengeling en samenhang ­kommagetallen
  • Modelmatige representatives
  • Ontwikkelingstheorieën
  • Fysieke en cognitieve ontwikkeling
  • Sociaal-emotionele ontwikkeling
 • Drama en cultuureducatie 4 EC
  (4 bijeenkomsten)
  • Drama en de relatie met cultuureducatie
  • Visie op drama en cultuureducatie
  • Jeugdliteratuureducatie
  • Kunsteducatie
  • Basis van theater, kunst en literatuur
  • Levensbeschouwing
 • Dans en bewegingsonderwijs 4 EC
  (4 bijeenkomsten)
  • Leerlijnen bewegingsonderwijs
  • Leerlijnen dans
  • Bewegingsonderwijs en motorische ­ontwikkeling
  • Bewegingsonderwijs en een lesopbouw
  • Bewegingsonderwijs - spel
 • Omgevingsonderwijs 8 EC
  (6 bijeenkomsten)
  • Geschiedenis
  • Tijd van regenten en vorsten
  • Tijd van pruiken en revoluties
  • Tijd van burgers en stoommachines
  • Tijd van wereldoorlogen en de holocaust
  • Tijd van televisie en computers
  • Aardrijkskunde
  • Grenzen en identiteit
  • Krachten der aarde
  • Bronnen van energie
  • Water
 • Praktijkprogramma 6 EC
  • Portfolio met de voortgang van je persoonlijke en professionele vaardigheden die je ontwikkelt in de praktijk
 • Beroepsopdracht 6 EC
  • Toepassing van de modules uit deze fase in een praktische afsluitende opdracht

Fase 3

 • Verdieping taalonderwijs 8 EC
  (6 bijeenkomsten)
  • Nederlands als tweede taal (NT2)
  • Competenties voor het leesonderwijs
  • Modellen voor begrijpend lezen
  • Evaluatie van leesvaardigheid
  • Leesstrategieën, leesproblemen en dyslexie
  • Structureren, formuleren en reviseren van teksten
  • Functionele geletterdheid
  • Pedagogische begeleiding bij dyslexie
 • Professionele gecijferdheid 4 EC
  (4 bijeenkomsten)
  • Rekenen en wiskunde uitleggen
  • Elementaire basiskennis van wiskunde
  • Verplaatsen in de wiskundige gedachtegang van een kind
  • Oplossingsmanieren van leerlingen ­voorspellen
  • Bevorderen van wiskundig denken van leerling
 • Keuze voor specialisatiemodule 12 EC
  • Onderwijs voor het jonge kind
  • Onderwijs voor het oudere kind
 • Keuzeprogramma HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs 24 EC
  • Coaching
  • Passend Onderwijs en Zorgverbreding
  • Schoolmanagement
 • Praktijkprogramma 6 EC
  • Portfolio met de voortgang van je persoonlijke en professionele vaardigheden die je ontwikkelt in de praktijk
 • Beroepsopdracht 6 EC
  • Toepassing van de modules uit deze fase in een praktische afsluitende opdracht

Afstudeerfase

 • Schoolorganisatie 8 EC
  (6 bijeenkomsten)
  • Onderwijskundige identiteit
  • Profilering
  • Verantwoording
  • Kwaliteitszorg
  • Contacten met ouders
  • Passend onderwijs
  • Doorlopende leerlijnen VVE/VO
 • Keuze Vakprofilering 8 EC
  • Vakprofilering wereldoriëntatie
  • Vakprofilering kunstzinnige oriëntatie
  • Vakprofilering wetenschap en technologie
  • Vakprofilering Engels
 • Praktijkprogramma 30 EC
  • Portfolio met de voortgang van je persoonlijke en professionele vaardigheden die je ontwikkelt in de praktijk
 • Afstudeeropdracht 14 EC
  • Praktische afstudeeropdracht, waarmee je je opleiding afrondt

Afstudeerfase

In deze afsluitende fase volg je nog een module rond organisatorische aspecten voor de leerkracht in het primair onderwijs. Ook maak je een keuze voor de vakprofilering. Je kunt kiezen uit:

 • Wereldoriëntatie
 • Kunstzinnige oriëntatie
 • Wetenschap en technologie
 • Engels

De afronding van de opleiding bestaat vervolgens uit 3 delen. Je maakt een afstudeeropdracht, waarmee je je HBO-niveau aantoont. Ter voorbereiding hierop volg je 2 bijeenkomsten. Je krijgt een persoonlijk begeleider toegewezen vanuit Hogeschool NCOI die je ondersteunt om tot een optimaal resultaat te komen voor je afstudeeropdracht. Deze begeleider is gespecialiseerd in het primair onderwijs. Vervolgens toon je in de vorm van een digitaal portfolio je competentieontwikkeling als leerkracht aan. Ten slotte rond je het geheel af met een assessment. Dit assessment vindt plaats op de school waar je lesgeeft. Je laat hierin zien hoe je werkt als leerkracht. Als je alle onderdelen met goed resultaat hebt afgerond, voldoe je aan de eisen om als bevoegd en startbekwaam leerkracht in het primair onderwijs aan de slag te gaan.

Erkend HBO Bachelorgetuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool NCOI. Je behaalt met deze opleiding een erkend diploma. Je ontvangt namelijk het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs’. Je bent dan bevoegd leraar basisonderwijs. Daarnaast mag je de graad BEd (Bachelor of Education) voeren. Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Startdata en bijeenkomsten

De dagvariant kunt u op maandag of zaterdag volgen. De avondvariant vindt plaats op dinsdag, woensdag of donderdag. Kijk voor de locaties op onze website.

Flexibel studeren

U studeert in deze Bachelor steeds in overzichtelijke stappen. Per module rondt u een onderwerp af. Daarmee houdt u focus en is uw opleiding overzichtelijk opgebouwd. De opleiding is op verschillende manieren te volgen. U kunt kiezen tussen een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week.

Wil je voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Wij actualiseren elk jaar ons opleidingsaanbod. Dat betekent dat bijvoorbeeld het studieprogramma, de opleidingsvariant of de startdatum herzien kan worden. Onder het tabblad Lesplanning vind je nu de startmomenten van voor deze zomer. Wil je liever een later startmoment kiezen? Klik dan op de knop Start na de zomer hieronder.

Start na de zomer
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(3 termijnen)
Per kwartaal
(12 termijnen)
Per maand
(36 termijnen)
(alleen voor particulieren)
Dossiervorming (eenmalig) € 200,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Lesgeld € 8.990,- € 3.236,40 € 809,10 € 269,70
Studiemateriaal € 2.100,- € 756,00 € 189,00 € 63,00
Examenkosten € 2.990,- € 1.076,40 € 269,10 € 89,70
Comptentie ontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding € 1.980,- € 712,80 € 178,20 € 59,40
Afstuderen € 1,790,- € 644,40 € 161,10 € 53,70
Diplomering € 500,- € 180,- € 45,- € 15,-
Arrangementskosten Zie onderstaande toelichting.

Kostenspecificatie

Dossiervorming (eenmalig) Ineens € 200,- Per jaar
(3 termijnen)
niet mogelijk Per kwartaal
(12 termijnen)
niet mogelijk Per maand
(36 termijnen)
(alleen voor particulieren)
niet mogelijk
Lesgeld Ineens € 8.990,- Per jaar
(3 termijnen)
€ 3.236,40 Per kwartaal
(12 termijnen)
€ 809,10 Per maand
(36 termijnen)
(alleen voor particulieren)
€ 269,70
Studiemateriaal Ineens € 2.100,- Per jaar
(3 termijnen)
€ 756,00 Per kwartaal
(12 termijnen)
€ 189,00 Per maand
(36 termijnen)
(alleen voor particulieren)
€ 63,00
Examenkosten Ineens € 2.990,- Per jaar
(3 termijnen)
€ 1.076,40 Per kwartaal
(12 termijnen)
€ 269,10 Per maand
(36 termijnen)
(alleen voor particulieren)
€ 89,70
Comptentie ontwikkelprogramma (stage)
en projectbegeleiding
Ineens € 1.980,- Per jaar
(3 termijnen)
€ 712,80 Per kwartaal
(12 termijnen)
€ 178,20 Per maand
(36 termijnen)
(alleen voor particulieren)
€ 59,40
Afstuderen Ineens € 1,790,- Per jaar
(3 termijnen)
€ 644,40 Per kwartaal
(12 termijnen)
€ 161,10 Per maand
(36 termijnen)
(alleen voor particulieren)
€ 53,70
Diplomering Ineens € 500,- Per jaar
(3 termijnen)
€ 180,- Per kwartaal
(12 termijnen)
€ 45,- Per maand
(36 termijnen)
(alleen voor particulieren)
€ 15,-
Arrangementskosten Zie onderstaande toelichting.

Bij betaling ineens is 8% korting inbegrepen. Indien u in termijnen betaalt vervalt de korting. Betalen per maand is alleen mogelijk voor particulieren. 

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Verlaag je studiekosten

Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Zo is er het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Met deze regeling kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid en zo een groot deel van de opleidingskosten betalen. Benieuwd hoeveel geld je kunt lenen? Bekijk het rekenvoorbeeld op onze pagina over het levenlanglerenkrediet en lees meer over deze regeling.

Fiscaal voordeel

Ook kun je gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Ook als je gebruikmaakt van het levenlanglerenkrediet kun je je studiekosten aftrekken. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO)

Snelst groeiende NVAO-geaccrediteerde PABO van Nederland

Vakgebied

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.