Menu
NCOI Opleidingen

“Ik sta met mijn voeten in de onderwijssector dus ik weet altijd wat er speelt”

Muriël Franken is strategisch consultant bij NCOI Opleidingen. Zij adviseert huidige en nieuwe klanten in de onderwijssector over erkende maatwerktrajecten en onderwijsconcepten. Zij vertelt wat ze zo leuk vindt aan haar werk en wat haar drijft.

“Ik ben 4 jaar geleden als accountmanager begonnen bij NCOI Opleidingen Incompany. Dat is de afdeling die zakelijke klanten adviseert over opleidingsvraagstukken. We gaan met deze klanten in gesprek om te kijken tegen welke uitdagingen ze aanlopen en om te bepalen welke opleiding of training hiervoor een oplossing kan zijn.”

Onderwijsbranche

“Vanuit mijn functie sta ik echt met mijn voeten in die markt, dus ik weet altijd wat er speelt. Zo zijn er basisscholen die nu te maken hebben met een tekort aan leerkrachten. Of onderwijsinstellingen die het lastig vinden om permanente educatie in te richten. We vertalen deze uitdagingen en bepalen hoe een passend opleidings- of trainingstraject hier de oplossing voor kan zijn.”
 
“Meestal hebben we dit wel in ons opleidingsportfolio zitten, maar de ontwikkelingen in de sector gaan soms zo snel dat dat ook wel eens niet zo is. Hoor ik bij veel klanten dezelfde soort opleidingsbehoefte dan heb ik ook de signaalfunctie om dit intern aan te geven. Dus als ik bijvoorbeeld hoor dat er behoefte is aan een specifieke opleiding dan gaan de portfolio- en opleidingsmanagers deze behoefte kwalificeren. Zij toetsen dan onder andere hoe groot de behoefte is in de sector, maar ook of een dergelijke opleiding binnen NCOI goed kunnen ontwikkelen.”

Veel klantgesprekken

“Ik heb dus heel veel klantgesprekken en schrijf uiteindelijke de offertes voor de opleidingstrajecten die we aanbieden en verkopen. Dit zijn altijd offertes voor het opleiden van meerdere medewerkers van een organisatie. Daarbij leiden we ook vaak incompany, namelijk bij de organisatie ‘in huis‘, op. Gesprekken voer ik ook regelmatig met een programmamanager. Die is verantwoordelijk voor de inhoudelijke en didactische kwaliteit van een verkocht opleidingstraject.”
 
Muriël heeft niet altijd in het onderwijs gewerkt. Toen ze voor een detacheringsbureau werkte binnen het sociaal domein benaderde de Bestuursacademie Nederland, onderdeel van NCOI Groep, haar vanwege haar overheidservaring. “De rol van accountmanager bij een opleidingsinstituut leek me meteen leuk, maar ik wilde graag met klanten binnen een andere sector in gesprek. Vervolgens ben ik via een zoektocht naar wat ik zelf nou eigenlijk leuk vind, terechtgekomen bij NCOI Opleidingen en specifiek de sector zorg en onderwijs”, legt ze uit. “NCOI was destijds nog niet heel actief binnen deze sectoren en juist dat vond ik een mooie uitdaging. Uiteindelijk is dat overgegaan in alleen de sector onderwijs, want daarbinnen speelde genoeg om betekenisvol te kunnen zijn.”
 
“Binnen deze sector zijn we een jaar geleden samen met vier andere partijen - ECHT Onderwijs, eLoo, Meesterbaan en Online Academy - met de Alliantie voor Werkend Onderwijs gestart. Deze Alliantie voorziet onderwijsinstellingen van een structurele oplossing in de gehele keten van strategische HRM. Alle partners hebben een eigen specialisme in het onderwijs. En de kracht is dat we deze specialismen bundelen en zo een totaaloplossing kunnen bieden voor de uitdagingen in het onderwijs. Denk aan de tekorten aan bevoegde docenten, maar ook kwaliteitszorg. Scholen en onderwijsinstellingen kunnen met al hun strategische personeels- en opleidingsvraagstukken bij ons terecht.”

Goed tot mijn recht

Muriël heeft het goed naar haar zin bij NCOI: “Ik voel me bij NCOI eigenlijk een kleine ondernemer. We zijn met de Alliantie een soort startup, een klein bedrijfje, met een aantal nieuwe producten en proposities. Zodra doelstellingen voor een businesscase afgesproken zijn kun je zelf aan de gang om deze businesscase strategisch, tactisch en operationeel te vertalen. Het mooie is dat je altijd onder de vleugels van NCOI werkt. Er staat een grote, stevige organisatie achter waarbij je ook gebruik kunt maken van haar kennis, middelen en capaciteit. Het mooie aan werken bij NCOI vind ik deze vrijheid en deze drive. En daarbinnen kom ik goed tot mijn recht. Je hebt kaders en een stip op de horizon, maar bent vervolgens heel vrij om de weg naar deze stip in te vullen.”

Naar overzichtspagina

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een gedrukte studiegids of online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.