Menu
NCOI Opleidingen

Praktijkgerichte leermethode

Over NCOI

Praktijkgerichte leermethode

Praktijkgerichte leermethode

NCOI Opleidingen richt zich met zijn opleidingen op mensen met werkervaring en op werkomgevingen. Dat maakt ons tot grootste opleider van werkend Nederland. Het is niet noodzakelijk dat je op dit moment een baan hebt die precies aansluit bij het onderwerp van de opleiding die je wilt volgen. Misschien wil je de opleiding juist volgen om uiteindelijk in aanmerking te komen voor de baan die je ambieert. Hoe dan ook, de praktijkgerichte leermethode van NCOI heeft een duidelijk doel voor ogen: mensen helpen om tot werkelijk betere prestaties te komen in hun huidige of toekomstige werkomgeving.

Speciaal ontwikkeld voor mensen zoals jij

In onze praktijkgerichte aanpak gaan we steeds uit van de werkpraktijk. Voor werkenden biedt onze aanpak een zeer efficiënte en uitdagende manier van leren. Als je momenteel niet in de praktijk werkt, dan kun je ook heel goed de opleiding volgen. Je gaat in dat geval aan de slag met casuïstiek en praktijkgerichte voorbeelden uit de werkpraktijk van jouw opleiding. Zo bereid je je op een zeer praktijkgerichte manier voor op je toekomstige functie. Een ander zeer belangrijk aspect van de NCOI-aanpak is dat je in de bijeenkomsten veel leert door ervaringen te delen en je eigen, nieuwe inzichten aan de inzichten van anderen te spiegelen. Dat maakt leren leuk en interactief. Dit element van onze aanpak wordt zonder uitzondering zeer gewaardeerd door onze studenten. 

Het Actief Leer Principe© (ALP)

Alle elementen van onze unieke aanpak zijn gebundeld in een didactisch concept dat wordt aangeduid als Actief Leer Principe© (ALP). Deze naam geeft precies weer wat het concept inhoudt: een actieve leermethode waarin de praktijk centraal staat, waarbij de theorie voortdurend wordt gekoppeld aan de praktijk en waarbij interactie, inspiratie en leerplezier gegarandeerde onderdelen van je leerervaring zijn.

Praktijkprogramma

In veel van onze erkende opleidingen werk je tussen de bijeenkomsten door aan gerichte opdrachten. Met deze opdrachten pas je alles wat je leert direct toe in een praktijksituatie. Dit is niet alleen heel leerzaam, maar zorgt er ook voor dat je naast de nodige kennis die vaardigheden en competenties ontwikkelt die je uiteindelijk succesvol maken. Daardoor ontwikkel je je tot een niveau dat nodig is om zelfstandig en professioneel je huidige of toekomstige functie te kunnen uitvoeren. 

Portfolio

Je verzamelt de uitkomsten van het praktijkprogramma in een portfolio. Deze digitale verzameling van alle tussentijdse opdrachten geeft na verloop van tijd uitstekend inzicht in je persoonlijke en professionele ontwikkeling en groei. Bovendien word je bij het samenstellen van je portfolio ondersteund door een NCOI-begeleider. 

Praktijkdocenten

In iedere opleiding is de docent van cruciaal belang. Daarom stelt NCOI hoge eisen aan de docenten, trainers en begeleiders. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door docenten en trainers die zelf in de praktijk actief zijn. Zij dagen je met hun ruime ervaring voortdurend uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken. Onze docenten en trainers vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien je van tips, interessante oefeningen en links.

Interactieve bijeenkomsten

Onze praktijkgerichte aanpak sluit saaie bijeenkomsten, waarin de stof die je al hebt geleerd eindeloos herhaald wordt, uit. Integendeel! Je gaat met je medestudenten actief aan de slag met cases, praktijkopdrachten en oefeningen. Omdat iedereen (werk)ervaring heeft, ontstaan er zeer inspirerende discussies, die je eigen inzicht zeker zullen vergroten. Dankzij de online leeromgeving communiceer je ook tussen de bijeenkomsten door op een makkelijke manier met elkaar. 

Online leeromgeving

Tijdens de opleidingen en trainingen maak je gebruik van de online leeromgeving. Je vindt daar de voorbereidingen, praktijkopdrachten, links naar handige websites en extra opleidingsinformatie. Hier is ook je portfolio terug te vinden. De online leeromgeving maakt deel uit van e-Connect. E-Connect is het toonaangevende online leerplatform van NCOI. Naast de online leeromgeving is op e-Connect alle informatie  te vinden die je voor je opleiding nodig hebt, zoals exameninformatie, inleverdata, uitslagen en uitgebreide mogelijkheden om te kunnen communiceren met je groep, je docent of NCOI. 

Concreet meetbare resultaten

Onze opleidingen zijn georganiseerd in overzichtelijke eenheden die je per stuk afrondt met een examen of, in veel gevallen, met een toets in de vorm van een concreet toepasbaar plan voor je eigen organisatie.  Deze aanpak is bijzonder effectief en biedt veel concrete aanknopingspunten voor je organisatie. Onze leermethode is gericht op een snel resultaat en je leert zeer efficiënt. NCOI werkt in de praktijk!