Menu

MBO College

MBO College

MBO College van NCOI biedt een breed aanbod van praktijk­gerichte en erkende opleidingen op verschillende MBO-niveaus. U rondt deze opleidingen af met een officieel erkend MBO-diploma, waarmee u uw waarde op de arbeidsmarkt sterk vergroot. Naast erkende MBO-­opleidingen kunt u ook kiezen voor een deel­opleiding op MBO-niveau. Met het afronden van zo’n opleiding heeft u niet alleen een zeer gewaardeerd instituutsdiploma van NCOI op zak, maar kunt u ook altijd doorstromen naar een van de erkende MBO-opleidingen van NCOI. Zo biedt MBO ­College van NCOI antwoord­ op elke opleidingsvraag.

MBO-opleidingen van het MBO College van NCOI Opleidingen

Het MBO College van NCOI Opleidingen verzorgt, specifiek voor volwassenen, een breed aanbod van praktijkgerichte en erkende opleidingen op alle MBO-niveaus. U kunt bij het MBO College van NCOI ook terecht voor korte opleidingen, die precies passen bij uw opleidingsvraag. Het mooie van de NCOI-aanpak is dat u met het afronden van zo’n opleiding niet alleen een zeer gewaardeerd diploma op zak heeft, maar dat u met dat diploma ook kunt doorstromen naar een van de volledige MBO-opleidingen van NCOI. Zo biedt het MBO College van NCOI antwoord op iedere opleidingsvraag, met een uniek aanbod en een werkwijze die precies aansluit bij uw behoeften.

Ruim aanbod MBO-opleidingen

Het MBO College van NCOI biedt een compleet pakket van erkende MBO- en MHBO-opleidingen aan. U kunt kiezen uit een breed opleidingscala dat bestaat uit diverse erkende MBO-opleidingen op de niveaus 2, 3 en 4. Ons zeer uitgebreide aanbod omvat onder andere: 

Top 3 MBO-opleidingen

1. MBO-opleiding Managementassistent niveau 4
2. MBO-opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2
3. MBO-opleiding ICT-beheerder niveau 4

Aanpak voor volwassenen

De opleidingen van NCOI zijn speciaal ontwikkeld voor volwassenen die graag een erkend MBO-diploma willen behalen. Of u nu aan een carrière­switch denkt, wilt herintreden of al in een bepaalde branche werkt, het past allemaal bij de aanpak van NCOI. U krijgt intensieve en persoonlijke begeleiding van praktijkgerichte docenten, zowel tijdens de klassikale bijeenkomsten als via de online leeromgeving. Daarom is NCOI zo succesvol en populair met zijn unieke MBO-aanpak.

Erkende opleidingen

NCOI heeft officieel toestemming van het ­ministerie van OCW om MBO-opleidingen te verzorgen. Hierdoor kan NCOI officieel erkende MBO-diploma’s verstrekken. Dit betekent dat de diploma’s van de MBO-opleidingen bij wet gelijkgesteld zijn aan die van reguliere onderwijsinstellingen. Onze opleidingen voldoen dan ook aan strikte kwaliteits­eisen.

Flexibel studeren

U kunt de MBO-opleidingen van NCOI door heel Nederland volgen, zowel ’s avonds, overdag of op zaterdag. Bij iedere opleiding staat aangegeven waar de opleiding wordt verzorgd en wanneer u kunt starten. De meeste MBO-programma’s ­worden ook via e-learning aangeboden.

Deelopleidingen en doorstromen

NCOI biedt behalve volledige, erkende MBO-opleidingen ook heel interessante deelopleidingen aan. Deze deelopleidingen maken deel uit van een volledige opleiding en voldoen dus aan dezelfde kwaliteitscriteria als de volledige opleidingen. Een belangrijk voordeel van deel­opleidingen is dat u precies die onderwerpen kunt kiezen die u aanspreken. U kunt na de deelopleiding besluiten dat u zich wilt inschrijven voor de volledige, erkende opleiding. U krijgt dan bij inschrijving een overzicht van de vrijstellingen die u heeft behaald. Met deze vrijstellingen studeert u ­vervolgens versneld verder naar een erkend MBO-diploma.

Erkend MBO: intake en begeleiding

Voorafgaand aan de opleiding vindt er een telefonische intake plaats. Daarin wordt uitgebreid met u doorgenomen hoe de opleiding aansluit op uw wensen en mogelijkheden. Tijdens de opleiding heeft u een professionele studie­adviseur. Deze adviseur heeft regelmatig contact met u en is tijdens de gehele opleiding beschikbaar voor uw vragen. Naast deze persoonlijke begeleiding bieden we klassikale bijeenkomsten. In deze ­bijeenkomsten krijgt u uitleg over de opbouw van uw opleiding, de voorbereiding van de bijeenkomsten en examens, het maken van een planning, het schrijven van een verslag en andere zaken waar u tegenaan loopt. Zo ­helpen we u met zorgvuldige en persoonlijke begeleiding naar het erkende MBO-diploma.

Erkend MBO: afstuderen

In de laatste fase van uw opleiding werkt u naar het praktijkexamen toe. U maakt een aantal praktijkopdrachten en legt deze vast in een digitaal portfolio. Als u heeft deelgenomen aan de taal- en rekenexamens en de modules heeft afgerond met een voldoende kunt u nu opgaan voor een assessment op de werkplek. Dit is een praktijkexamen waarin u met de assessor uw opdrachten bespreekt en een aantal aanvullende ­praktijkgerichte vragen beantwoordt. U laat zo zien dat u het vak genoeg beheerst. Als u een voldoende behaalt, ontvangt u het officieel erkende MBO-diploma.

Stage

Leren doet u in de praktijk. Dit is het uitgangspunt voor alle MBO-programma’s van NCOI. ­En dit geldt zeker voor de erkende opleidingen op ­niveau 2, 3 en 4. Daarom is een stageplek een voorwaarde. Heeft u op dit moment een baan die past bij uw opleiding? Werkt u 2 dagen per week (16 uur) en is het bedrijf waar u werkt een erkend leerbedrijf voor deze opleiding? Dan heeft u gegarandeerd al een stageplek en kunt u meteen tijdens uw opleiding stage lopen: uw werkplek geldt dan als stageplek. Heeft u op dit moment geen baan die past bij deze opleiding? Dan loopt u stage bij een bedrijf dat u zelf zoekt of u via het Stage Instituut wordt aangereikt. Dit instituut koppelt vraag en aanbod aan elkaar en helpt u bij het zoeken in het stageoverzicht. In dit overzicht plaatsen bedrijven hun vacatures en kijken zij welke studenten zich hebben ­ingeschreven. Het Stage Instituut bemiddelt, adviseert en onderhoudt de contacten met de bedrijven en instellingen. Voor meer informatie kijk op stageinstituut.nl. Het aantal uren dat u stage loopt, is afhankelijk van uw keuze welk niveau opleiding u doorloopt en wordt met u doorgenomen in de intake. Tijdens 
uw stage maakt u diverse praktijk­opdrachten die u uitwerkt in uw boek over uw beroeps­praktijkvorming, uw BPV-boek. U krijgt hierbij begeleiding vanuit NCOI. De begeleiding op uw stage­plek krijgt u van uw leermeester. Natuurlijk is een stage ook een hele goede manier om bij een toekomstige werk­gever aan de slag te gaan.

Taal- en rekenvaardigheden

In de volledige, erkende MBO-opleidingen is deelname aan taal- en rekenvaardigheidsexamens een verplicht onderdeel. Afhankelijk van de opleiding die u volgt, maakt u daarnaast ook ­examens Engels en/of Duits. Wij bereiden u goed voor op de toetsen. U maakt een zelftoets om te zien wat uw huidige niveau is. Als uw niveau nog niet helemaal voldoet, is voldoende oefenmateriaal opgenomen. Wellicht goed om te weten: NCOI-studenten ­scoren ruim hoger dan het landelijk gemiddelde! Voor de taal- en rekenexamens worden examenkosten in rekening gebracht. ­Uitgebreide informatie over de examens en de wijze waarop u zich kunt voor­bereiden ontvangt u bij de start van uw opleiding.

Afronding van modules en keuze­programma’s

Alle beroepsgerichte modules worden met een examen afgerond. In de meeste gevallen is dit een digitaal examen dat u zelf kunt inplannen. In sommige gevallen rondt u de module af met een moduleopdracht, een mondeling, schriftelijk of een praktijkexamen. De resultaten van deze ­examens worden met een cijfer op uw resultatenlijst vermeld. Informatie over de ­examenvorm ontvangt u bij aanvang van uw opleiding. Ook de keuzeprogramma’s worden getoetst. Deze programma’s bestaan uit 2 of 3 onderdelen. Ieder afzonderlijk onderdeel wordt met een digitaal examen afgerond. De cijfers hiervoor worden, naast de cijfers voor de modules, op uw resultatenlijst vermeld.

Toelatingsprocedure en dossiervorming

De volledige, erkende MBO-opleidingen van NCOI zijn voor iedereen toegankelijk. Voor de opleidingen op niveau 2 geldt dat u beschikt over een diploma lager beroepsonderwijs, VMBO basis of MBO entreeopleiding. Voor de opleidingen op ­niveau 3 en 4 geldt dat u met een MBO-diploma op niveau 2, een MAVO-, HAVO- of VWO-diploma kunt instromen. Ook kunt u deelnemen aan een opleiding op niveau 3 en 4 met een VMBO-diploma (K, G, T) of een VBO-diploma met minimaal 3 vakken op C-niveau, waaronder Nederlands, en minimaal 3 vakken op B-niveau. Maar ook een overgangsbewijs naar het vierde studie­jaar van HAVO of VWO is voldoende om aan deze opleidingen te kunnen deelnemen. Als u niet voldoet aan de formele toelatings­eisen, dan kunt u door middel van een uitgebreid intakegesprek en een toe­latingstoets mogelijk alsnog worden toegelaten. In het intakegesprek staan uw motivatie, uw werk­ervaring en opleidingsachtergrond centraal. Als u zich afvraagt of u aan de formele instroom­eisen voldoet, neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs.

Erkenning van Verworven ­Competenties (EVC)

Op basis van EVC wordt uw werkervaring erkend in de vorm van een ervaringscertificaat. Het is dan namelijk mogelijk dat u bepaalde onder­delen van de opleiding niet hoeft te volgen.

Vrijstellingsaanvraag

U kunt in aanmerking komen voor vrijsteling op basis van gevolgde opleidingen. U dient bij uw aanmelding alle relevante certificaten/diploma’s te uploaden. Uw verzoek wordt dan direct beoordeeld. NCOI rekent voor de behandeling van vrijstellingsverzoeken € 75,-. Als u besluit om u in te schrijven of u heeft zich al ingeschreven voor de opleiding, dan is deze vrijstellingsaanvraag kosteloos.

Kostenoverzicht

Het MBO College van NCOI biedt u de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Dit kan per jaar, per kwartaal of per maand (alleen voor particulieren). U mag kosteloos langer over uw opleiding doen. Indien u dat wilt, kunt u de termijnbedragen spreiden over een langere termijn. Dit wordt als optie in de intake met u doorgenomen. 

Meer informatie over de btw vindt u in de praktische informatie. Eventuele afwijkingen op de prijzen van de MBO-opleidingen zijn opgenomen op de desbetreffende pagina van de opleiding.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.