Menu

Prof. dr. Anton Cozijnsen

 

Prof. dr. Anton Cozijnsen

Maak kennis met Anton Cozijnsen

Anton J. Cozijnsen is sinds 1982 zelfstandig organisatieadviseur. Hij heeft verschillende adviesbureaus geadviseerd, zoals BMC (Leusden) en Turner Advies Groep, en hij is ruim zes jaar verbonden geweest aan Holland Consulting Group. Sinds 2010 werkt hij voor NCOI Opleidingsgroep. Vanaf 1985 is hij verbonden aan de vakgroep Arbeids- en Organisatiepsychologie van de Vrije Universiteit. In 2000 is hij benoemd tot hoogleraar Verandermanagement aan de Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde. De rede die hij hield tijdens zijn inauguratie had als titel ‘Anders veranderen, een balans tussen mens en technologie’. Hij is promotor van verschillende promovendi die bezig zijn met thema’s binnen de gebieden leiderschap en veranderkunde. Cozijnsen heeft inmiddels als (co)auteur twintig boeken geschreven op de gebieden veranderen en adviseren. Verder voerde hij de redactie en presenteerde hij een tv-programma van Teleac op het gebied van verandermanagement. 

Praktijkgericht

Tijdens zijn wetenschappelijke carrière heeft Anton Cozijnsen altijd contact gehouden met het werkveld. Door zijn werk voor verschillende adviesbureaus heeft hij vele organisaties begeleid bij veranderprocessen. De nadruk bij deze verandertrajecten ligt eigenlijk altijd bij gedrag. Zijn mensen bereid tot veranderen? Is er een bedrijfscultuur die adoptie van veranderingen ondersteunt of juist tegenwerkt? Bij onderzoek naar veranderbereidheid is een goed contact met de praktijk onontbeerlijk.

Waarom NCOI?

De studenten van NCOI hebben allemaal al hun eigen werkomgeving en bijna alle studenten werken in de laag van het middenmanagement. Dit is de laag die het tijdens verandertrajecten het hardst te verduren heeft. Zij krijgen verandering van boven opgelegd en moeten hun mensen daarin meekrijgen. Tijdens de lessen vormen al hun cases een geweldige basis om de theorie aan op te hangen. Op deze manier blijft het verhaal veel beter hangen. Het is mooi om te zien dat ze de dingen die ze in een Masterclass leren, de volgende dag al kunnen gebruiken.

De toegevoegde waarde van zijn expertise

Doordat Anton al lang in het vakgebied van veranderkunde actief is, heeft hij vele trends zien komen en gaan. Hierdoor ziet hij met welke theorieën de studenten van nu verder kunnen en hij kan ze behoeden voor het blind volgen van de laatste trend op het gebied van veranderkunde en leiderschap. 
Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.