Menu

Prof. dr. Arie Dijkstra

 

Prof. dr. Arie Dijkstra

Academic Board:​
Psychologie & Zorg
Lector:​
Dr. Pieternel Dijkstra
Opleiding:​
Master in Toegepaste Psychologie voor Professionals
Lector:
Dr. Kees Verhaar
Opleiding:​
Master Social Work & Innovation
Lector:
Dr. Eric Bakker
Opleiding:
Master Fysiotherapie

Maak kennis met Arie Dijkstra

Functies buiten NCOI: Gezondheidswetenschapper, hoogleraar Psychologie
Prof. dr. Arie Dijkstra begon zijn loopbaan in 1980 als verpleegkundige in algemene en in psychiatrische ziekenhuizen. Vanaf 1989 studeerde hij Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht en hij promoveerde in 1998 op het gebied van gedragsverandering en overreding. Een jaar later ontving hij aan de Universiteit Leiden een KNAW-fellowship voor 5 jaar. In 2003 begon hij aan de Rijksuniversiteit Groningen en hij ontving in 2004 een Vidi-stimuleringsimpuls van NWO voor 5 jaar. Sinds 2008 is hij hoogleraar met de leerstoel Psychologie van Gezondheid en Ziekte. Hij heeft verstand van en ervaring met een breed scala aan wetenschappelijke methoden, van gestructureerde interviews en surveys tot cohorten, laboratoriumexperimenten en gerandomiseerde trials. Hij publiceerde meer dan honderd artikelen op dit gebied en is internationaal een erkend expert op het gebied van gedragsverandering.

Praktijkgericht

Arie Dijkstra onderzoekt het natuurlijk verloop van het proces van psychologische en gedragsverandering en manieren om dat proces te beïnvloeden. Zijn doel is het ontwikkelen en testen van innovatieve en baanbrekende theorieën en interventiemethoden, met behulp van streng-wetenschappelijke methoden. Interventiemethoden zijn de werkzame bestanddelen van interventies. Bewezen werkzame bestanddelen kunnen in bestaande interventies worden geïntegreerd. Deze nieuwe kennis wordt al toegepast in zowel grootschalige community-interventies als in computer-getailorde interventies die worden aangeboden via het internet. Dijkstra geeft regelmatig lezingen over gedrag en gedragsverandering, waarin hij nieuw vergaarde kennis integreert met bestaande kennis en toepast in de praktijk.

Waarom NCOI?

In tijden waarin we prioriteiten moeten stellen omdat niet alles meer kan, werk ik graag mee aan het in stand houden en verbeteren van de kwaliteit van het hoger onderwijs, Daar mogen we geen compromissen in maken.

Wat is de toegevoegde waarde van uw expertise?

Ik denk dat mijn ervaringen met onderzoek en onderwijs op zowel het HBO als de universiteit goed van pas komen, met name bij het streven van NCOI om meer opleidingen op Masterniveau aan te bieden.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.