Menu

Prof. dr. ir Eric van Berkum

 

Prof. dr. ir Eric van Berkum

Academic Board:​
Onderzoeksgebied: Techniek

Maak kennis met Eric van Berkum

Eric studeerde Toegepaste Wiskunde aan de Universiteit Twente en is gepromoveerd aan de faculteit Civiele Techniek van de Technische Universiteit Delft. Na een carrière als software engineer bij Cap Gemini ging hij in 1988 werken bij het verkeerskundig adviesbureau Goudappel Coffeng. Tien jaar later aanvaarde hij een functie als deeltijdhoogleraar Verkeersmanagement aan de Universiteit Twente. In 2009 werd hij voltijdshoogleraar aan dezelfde universiteit en hoofd van het Centre for Transport Studies. Zijn onderzoek gaat voornamelijk over het modelleren van verkeerssystemen, met bijzondere aandacht voor de configuratie van het netwerk zelf, mobiliteitsgedrag, en verkeersmanagement. In 2016 werd hij hoofd van het nieuw opgerichte departement Civiele Techniek als deel van de faculteit Engineering Technology van de Universiteit Twente.

Praktijkgericht

Voor Eric is het toepassen van de theorie in de praktijk altijd zeer belangrijk geweest. Eerder werkte hij vanzelf in de praktijk en had te maken met zeer veel verschillende opdrachtgevers. De vraagstukken uit de praktijk leidden vervolgens ook weer tot onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe producten en rekenmodellen waar Eric jarenlang leiding aan gaf. Ook in zijn huidige werk heeft Eric veelvuldig te maken met de praktijk. Onderzoeksprojecten worden zonder uitzondering uitgevoerd in samenwerking met organisaties, overheden of bedrijven. En ook in het onderwijs wordt de praktijk nauw betrokken.
 
Waarom NCOI?

NCOI draagt bij aan het ontwikkelen van talenten waar de samenleving behoefte aan heeft. De opleidingen zijn sterk gericht op de praktijk. NCOI biedt onderwijs en onderzoek aan op een kwalitatief hoog niveau. Hiermee draagt NCOI sterk bij aan de professionalisering van werkend Nederland. Eric heeft destijds zijn promotieonderzoek in deeltijd uitgevoerd Hij kent daarom de combinatie van werk en studie, en weet hoe verdere studie de loopbaanontwikkeling kan helpen.

Wat is de toegevoegde waarde van uw expertise?

Zijn ervaring in wetenschap en praktijk helpt Eric bij te dragen aan de ontwikkeling van onderwijs- en onderzoeksprogramma’s van het NCOI in het domein Techniek.
Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.