NCOI Onderzoeksinstituut

Maak kennis met Jan Eppink

Functies buiten NCOI: Lid Raad van Toezicht Gelre Ziekenhuizen
Voorzitter Stichting Golfwedstrijden voor het goede doel
Voorzitter Stichting Het Lokhuis
Voorzitter Golfvereniging Edda Huzid
Vakgebieden: Management en organisatie; Strategisch management
Opleidingen: Doctoraal Bedrijfseconomie Vrije Universiteit Amsterdam, 1967
Promotie Vrije Universiteit Amsterdam, 1978
Na een aantal jaren in verschillende functies (assistent-accountant en later directiesecretaris bij een middelgrote onderneming), werd Jan Eppink wetenschappelijk medewerker aan de economische faculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij promoveerde daar in 1978 op het proefschrift Managing the unforeseen. A study of flexibility. Bij zijn onderzoek werd hij begeleid door prof. Igor Ansoff, die toen aan het European Institute for Advanced Studies in Management in Brussel verbonden was. In 1982 was hij een semester als gasthoogleraar verbonden aan ESSEC en aan het gezamenlijke Programme Doctorale van ESSEC en IAE te Aix-en-Provence. In 1989 volgde zijn benoeming tot bijzonder hoogleraar Strategie en omgeving. In 1995 werd hij gewoon hoogleraar Management en Organisatie. Jan gaf in vele landen gastcolleges en was bestuurslid van Nederlandse en internationale organisaties op het gebied van strategisch management. Hij was ook vele jaren lid van de editorial board van, onder andere, Strategic Management Journal en Long Range Planning Journal.

Jan is (mede)auteur van een groot aantal boeken en artikelen. De meest bekende zijn daarvan Management en Organisatie. Theorie en toepassing (met D. Keuning) en Bouwstenen van management en organisatie (met G.P. Melker en P. Tack).

Naast zijn grotendeels parttime dienstverband was Jan verbonden aan adviesbureaus als Berenschot, AEF, Felix & Co, en Boer & Croon. Hij was lid van de Raad van Commissarissen van Smits’ Reform, Knopenfabriek Nijkerk BV en van de Raad van Toezicht van de Stichtingen Spelderholt. Van de laatstgenoemde was hij in 2010 vijf maanden waarnemend algemeen directeur.

Praktijkgericht

Voor Jan is het verbinden van theorie en praktijk altijd belangrijk geweest. Vanuit zijn werk als adviseur kwam hij intensief in contact met de praktijk en daar kon hij met behulp van theoretische concepten helpen problemen op te lossen. Die praktijk hielp ook weer om onderzoek te richten op vraagstukken die daar speelden. 

Waarom NCOI?

NCOI is een instituut dat mensen die eerder niet in staat waren een opleiding te starten of af te ronden, de gelegenheid geeft dat alsnog te doen. Daarmee draagt NCOI bij aan het ontwikkelen van talenten waar de samenleving behoefte aan heeft. NCOI heeft daarbij mede als doel het onderwijs en onderzoek een kwalitatief hoog niveau te geven. Het commitment blijkt wel uit de aangestelde Academic Board en de lectoren voor de verschillende opleidingen.

De toegevoegde waarde van zijn expertise

Vanuit zijn wetenschappelijke achtergrond en zijn ervaring als adviseur en toezichthouder, kan Jan een bijdrage leveren aan het verhogen van de kwaliteit en relevantie van onderwijs en onderzoek op zijn vakgebied. Zijn internationale contacten kunnen helpen bij het verder vormgeven van de internationalisering van onderwijs en onderzoek. 

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.