Menu
NCOI Opleidingen

Prof. dr. Mandy van der Velde

Domeinen

Domeinen

 

Prof. dr. Mandy van der Velde

Maak kennis met Mandy van der Velde

Functies buiten NCOI: Professor, Universiteit Utrecht
Lid Klankbordgroep Hervormingsagenda Rijksdienst
Member Program Board Master Human Development, Schouten en Nelissen
Member of the Editorial Board, Justizforschung
Vakgebieden: Humanresourcesmanagement, Onderzoeksmethodieken
Mandy van der Velde is afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsychologe aan de Rijksuniversiteit Leiden. Zij is gepromoveerd aan de Faculteit Psychologie en Pedagogiek van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarna was zij verbonden aan de Faculteit der Economie en Bedrijfswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Vanaf 2002 is zij werkzaam als UHD bij de Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Per 1 november 2007 is zij benoemd tot Bijzonder Hoogleraar Management van Veranderingsprocessen in Grote Organisaties vanwege het Utrechts Universiteitsfonds.

Praktijkgericht

Mandy van der Velde houdt zich bezig met onderwijs en onderzoek naar HRM, met name recruitment & selection, diversity, (management) development en research methods.  Daarnaast is zij werkzaam in het veld, door middel van onderzoek, lezingen, training en advies aan uiteenlopende organisaties. Ook maakt zij deel uit van (advies)commissies, zowel in de politiek als in het bedrijfsleven. Ook maakt ze deel uit van tijdschriftredacties.

Waarom NCOI?

Zij vindt het haar taak om als organisatiewetenschapper goede feeling en contacten met de praktijk te houden. NCOI Opleidingsgroep staat door de doelgroep dicht bij de praktijk. Bij NCOI wil zij graag bijdragen aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs, met name het ontwikkelen en op peil houden van een (constructief-)kritische houding ten aanzien van actuele thema's in wetenschap en praktijk.

Wat is de toegevoegde waarde van de expertise van Mandy van der Velde?

Aangezien onderzoek een belangrijke component van zowel het Master- als Bacheloronderwijs is, wil Mandy van der Velde haar expertise in het vakgebied Onderzoeksmethodiek inzetten om de integratie van onderzoek en onderwijs te verbeteren. Binnen het vakgebied HRM houdt Mandy de laatste ontwikkelingen bij die zij in de praktijk en in wetenschappelijke publicaties tegenkomt. Zij zal deze kennis inzetten om de kwaliteit van de HRM-opleidingen verder te verbeteren.