Menu

Prof. dr. Wim van Grembergen

Maak kennis met Wim van Grembergen

Functies buiten NCOI: Gewoon Hoogleraar Universiteit Antwerpen en Antwerp Management School
Vakgebieden: Toegepaste Economische Wetenschappen
Wim van Grembergen is gewoon hoogleraar aan de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen (UA) en executive professor aan de Antwerp Management School (AMS). Hij was gastprofessor aan de Katholieke Universiteit Leuven, de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika en de Queensland University of Technology in Australië. Zijn onderwijs en onderzoek betreffen hoofdzakelijk de thema’s IT governance en IT audit. Professor Van Grembergen heeft lesopdrachten aan verschillende Nederlandse universiteiten: Erasmus Universiteit, Vrije Universiteit Amsterdam, TIASNIMBAS en TU Delft.

Dr. Van Grembergen presenteerde op internationale IT-conferenties zoals ECIS en HICSS en heeft sinds 2002 een Minitrack Chair “IT governance and its mechanisms” op de HICSS-conferentie. Hij publiceerde in academische tijdschriften en publiceerde een aantal boeken over IT governance en de IT balanced scorecard. Zijn meest recente boek is Implementing IT Governance: Models, Practices and Cases (IGI Global, 2007).

Professor Van Grembergen is betrokken bij de continue ontwikkeling van het COBIT-raamwerk en doet momenteel in opdracht van ISACA/ITGI onderzoek naar de relatie tussen bedrijfsdoelstellingen, IT-doelstellingen en IT-processen. In 2003 heeft hij het ITAG Research Institute opgericht dat tot doel heeft bij te dragen aan het beter begrijpen van IT Alignment en Governance door middel van onderzoek en het verspreiden van deze kennis via publicaties, conferenties en seminars. Hij is regelmatig keynote speaker op nationale en internationale conferenties en actief als consulent voor IT governance-/managementopdrachten.

Praktijkgericht

Adviesopdrachten voor bedrijven. Gerechtsexpert.

Waarom NCOI? 

NCOI ondersteunen in de verdere uitbouw van zijn professionele IT-opleidingen en tevens bijdragen aan het academische IT-onderzoek

Wat is de toegevoegde waarde expertise

Mijn jarenlange ervaring met en kennis van Bachelor- en Masterprogramma’s op het gebied van IT als directeur van deze programma’s en mijn onderzoeksexpertise. Tevens acht jaar expertise als academisch directeur van een MBA programma. 
Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.