Menu

Een wereld van succes

Een wereld van succes

Persbericht, 29 oktober 2013

De muziekbusiness als voorbeeld voor andere organisaties

Karin Manuel is vandaag gepromoveerd aan de Universiteit van Utrecht op het thema ‘Organiseren en managen van succes in de Nederlandstalige muziekbusiness’. In de periode 2010 tot en met 2012 heeft zij in het kader van haar onderzoek achter de schermen meegekeken bij Volendam Music BV en bij Lukassen Produkties. De uitkomsten van haar onderzoek zijn neergelegd in haar werk ‘Een wereld van succes’.
 
In ‘Een wereld van succes’ beschrijft en analyseert Karin de wijze waarop Jaap Buijs met zijn kinderen te werk gaat met Jan Smit, Nick & Simon, de 3JS en Monique Smit. Daarnaast beschrijft en analyseert zij de wijze waarop Lukassen Produkties het Megapiratenfestijn succesvol neerzet en volkszanger Winnie, de band Hike en het feestduo de Gebroeders Ko begeleidt. In haar conclusie legt Karin een vijftal factoren bloot om succes te organiseren en te managen in de muziekbusiness. ‘Een wereld van succes’ laat zien dat in de muziekbusiness de netwerkorganisatie al uitgekristalliseerd is, management by trust het uitgangspunt is en succes gestoeld is op de input en het samenspel van alle betrokkenen, ongeacht hun formele verhoudingen. Daarmee weerlegt Karin theorieën in de gangbare literatuur die uitgaan van het principe dat formele verhoudingen en ‘corporate culture’ juist leidend zijn voor succes en dat een cultuur met veel ruimte voor meningen en eigen werkwijzen van (individuele) betrokkenen succes in de weg staat. ‘Een wereld van succes’ is vanaf vandaag voor €34,95 (exclusief verzendkosten) te verkrijgen. 
Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.