• 1
  Niveau
 • 2
  Vakgebied
 • 3
  Opleidingsduur
 • 4
  Startmoment
 • 5
  Opleidingsvariant
 • 6
  Locatie
 • 0
  Niveau
 • 1
  Vakgebied
 • 2
  Opleidingsduur
 • 3
  Startmoment
 • 4
  Opleidingsvariant
 • 5
  Locatie
Menu

Dr. Eric Bakker

 

Dr. Eric Bakker

Maak kennis met Eric Bakker

Vakgebieden: (sport)fysiotherapie, manuele therapie en klinische epidemiologie
Gevolgde opleidingen: Klinische epidemiologie (AMC)
Eric Bakker is klinisch epidemioloog en deed op de afdeling Huisartsengeneeskunde van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam onderzoek naar mechanische belasting (zoals tillen, bukken en zitten) op de rug als mogelijke risicofactor voor het krijgen van lage rugpijn. In 2008 promoveerde hij op zijn proefschrift: 'Spinal Mechanical Load, a risk for non-specific low back pain?’
 
Sinds 2005 is Eric verbonden aan de opleiding tot klinisch epidemioloog in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam, waar hij nauw betrokken is bij het onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Als copromotor begeleidt hij het onderzoek van verschillende (para)medische promovendi. In september 2013 Eric aangetreden als Lector paramedische Masteropleidingen van NCOI en ontwikkelt hij samen met Mark van Velzen de module Wetenschap voor de nieuwe Masteropleiding voor de algemene fysiotherapeut. Daarvoor is hij 18 jaar verbonden geweest aan de afdeling Huisartsengeneeskunde van het Leids Universitair Medisch Centrum.
 
Praktijkgericht 
 
Eric is sinds 1982 als (sport)fysiotherapeut en manueel therapeut werkzaam in de eerstelijnsgezondheidszorg in Den Haag. Samen met collega's Marcel Thomas en Mark van Velzen was hij in 2012 de grondlegger van KBC Haaglanden, een expertisecentrum dat onder andere is gespecialiseerd in de behandeling van (chronische) sportblessures. KBC Haaglanden werkt intensief samen met de afdelingen Orthopedie en Sportgeneeskunde van het Medisch Centrum Haaglanden.
 
Waarom NCOI? 
 
NCOI verzorgt een breed scala van opleidingen voor volwassenen. Dit biedt de unieke mogelijkheid tot interdisciplinaire en transdisciplinaire samenwerking om zo over de grenzen van het eigen vakgebied heen oplossingen te zoeken voor (lang bestaande) klinisch relevante vragen. Deze bijzondere kans en uitdaging gaat Eric graag aan.
 
Wat is de toegevoegde waarde van jouw onderzoek/expertise?
 
Momenteel is Eric bezig met de ontwikkeling van de onderzoekslijnen waarmee NCOI onderscheidend kan zijn. Hij voert hiervoor gesprekken met de (kern)docenten die betrokken zijn bij de paramedische opleidingen.
Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.