• 1
  Niveau
 • 2
  Vakgebied
 • 3
  Opleidingsduur
 • 4
  Startmoment
 • 5
  Opleidingsvariant
 • 6
  Locatie
 • 0
  Niveau
 • 1
  Vakgebied
 • 2
  Opleidingsduur
 • 3
  Startmoment
 • 4
  Opleidingsvariant
 • 5
  Locatie
Menu

Dr. Erwin Metselaar

 

Dr. Erwin Metselaar

Maak kennis met Erwin Metselaar

Vakgebieden: Verandermanagement, organisatiediagnostiek, organisatie-ontwikkeling
Gevolgde opleidingen: Organisatiepsychologie
Erwin Metselaar studeerde van 1988 tot 1992 Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, met als specialisatie Verandermanagement. Aansluitend op zijn studie promoveerde hij eveneens op het gebied van verandermanagement. Hiervan getuigt zijn proefschrift Assessing the willingness to change uit 1997. De praktijkversie van zijn proefschrift Van weerstand naar veranderbereidheid geldt nog altijd als een klassieker in de verandermanagementliteratuur.

Nog tijdens zijn promotieonderzoek richtte Erwin samen met een compagnon het bureau Academic Consultancy Services (ACS) op. ACS biedt organisatieadvies en een passend instrumentarium voor Human Resources Management aan HR-professionals. Via ACS adviseerde en begeleidde Erwin de afgelopen 16 jaar een groot aantal klanten in profit en non-profit op het gebied van werving & selectie, personeelsonderzoek, organisatieonderzoek en organisatieverandering.
In 2011 publiceerde Erwin de volledig herziene editie van Van weerstand naar veranderbereidheid en bracht hij zijn activiteiten op het gebied van verandermanagement onder in een aparte onderneming: Change Manager BV. Vanuit deze onderneming traint, adviseert en begeleidt Erwin organisaties in profit en non-profit die voor uitdagende veranderingen staan. Binnen diverse MD-programma’s en opleidingen verzorgt Erwin gastcolleges en workshops. Hierbij fungeert zijn boek meestal als startpunt voor een (maatwerk)programma. Meer dan 10 jaar ervaring met individuele coaching vult zijn profiel als verandermanager verder aan.

Praktijkgericht

Erwin is een ervaren verandermanager met een gedegen wetenschappelijke achtergrond. In zijn adviespraktijk koppelt hij zijn analytische aanpak aan praktische (verander)managementvaardigheden. Theorie en praktijk combineert hij graag, in de overtuiging dat het vak van ‘de verandermanager’ verdere professionalisering behoeft. Organisatieverandering is in zijn overtuiging primair het doen (en durven) veranderen van de mensen in de organisatie.

Waarom NCOI

Bij NCOI vindt Erwin de ideale mix van theorie en praktijk. Door praktijkvraagstukken vanuit diverse theoretische invalshoeken te belichten, ontwikkelt het vakgebied van de verandermanager zich steeds meer tot een evidence-based discipline. Hierin ligt de grote drijfveer van Erwin Metselaar als verandermanager, docent én lector.

Toegevoegde waarde onderzoek

Het onderzoek van Erwin omvat het vakgebied van de veranderkunde, met het onderwerp veranderbereidheid als middelpunt. Het door hem ontwikkelde DINAMO-model voor veranderbereidheid behoort inmiddels tot de meest gebruikte evidence-based instrumenten binnen de veranderkunde. Door de veranderbereidheid van medewerkers te onderzoeken in relatie tot andere bekende begrippen uit de organisatiepsychologie, zoals leiderschap, organisatiecultuur, commitment en bevlogenheid, draagt het onderzoek van Erwin bij aan de verdere ontwikkeling van dit vakgebied.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.