Menu

Mr. dr. André van Montfort

 

Mr. dr. André van Montfort

Maak kennis met André van Montfort

Vakgebieden: Bestuurskunde, Rechtsgeleerdheid
Gevolgde opleidingen: Doctoraal Bestuurskunde, doctoraal Rechtsgeleerdheid en promotie Rechtssociologie
André van Montfort werd in 1959 geboren in de toenmalige Limburgse gemeente Heel en Panheel. Na zijn studies Bestuurskunde (1977-1984, Universiteit Twente) en Rechtsgeleerdheid (1983-1987) heeft hij aan de Universiteit van Amsterdam een promotieonderzoek gedaan (1987-1991). Het betrof een rechtssociologisch onderzoek naar de wijze waarop gemeente­lijke huisvestings­ambtenaren de regelingen die op het terrein van de woonruimteverdeling gelden, in de praktijk toepassen. Van Montfort was vervolgens van 1991 tot 2001 als universitair docent Bestuurskunde verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij vervult sinds 2001 de functie van universitair hoofddocent Bestuurkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich daar met name op de inrichting en werking van bestuurlijke stelsels en op het thema ‘integriteit van bestuur’. Ook begeleidt hij enkele promotieonderzoeken.

Praktijkgericht

Naast zijn werkzaamheden als universitair hoofddocent Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam heeft André van Montfort enkele parttime nevenfuncties. Hij is onder meer rechter-plaatsvervanger in de rechtbanken Noord-Nederland en Overijssel en voorzitter van de bezwaaradviescommissie van de gemeente Emmen. Daarnaast was hij in het (recente) verleden bijvoorbeeld afdelingsvoorzitter van een landelijke politieke partij, vicevoorzitter van een rooms-katholieke parochie en lid van de raad van toezicht van een lokale welzijns­instelling. Door dit soort nevenwerkzaamheden behoudt Van Montfort de door hem gewenste feeling met de bestuurspraktijk.

Waarom NCOI?

NCOI is een groot particulier onderwijsinstituut dat hoogwaardig onderwijs verzorgt. Dat onderwijs wordt in een zodanige vorm aangeboden dat het goed toegankelijk is voor mensen met een baan. NCOI kan met recht ‘de opleider voor werkend Nederland’ worden genoemd.

De toegevoegde waarde van zijn onderzoek/expertise

Het onderzoek van André van Montfort bij NCOI spitst zich op drie thema’s toe: a) de bevordering van de kwaliteit van het openbaar bestuur; b) de rol en positionering van non-profitorganisaties bij de behartiging van publieke belangen; c) de ontwikkeling en toepassing van praktijkgerichte methodieken voor het ontwerpen en evalueren van overheidsbeleid.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.