Menu

Onderzoekslijn: Lerende centraal

Onderzoekslijn: Lerende centraal

Opleiding
Lector
Dr. Martijn van Schaik
Betrokken lid Academic Board
 
Als iPads, tablets, apps, games en social media individueler leren mogelijk en aantrekkelijk maken, hoe implementeren we deze nieuwe technologieën in het onderwijs?
            Hoe kunnen deze nieuwe technologieën de ontwikkeling van personeel stimuleren?
Hoe laten we dan het individueel leren aansluiten bij het collectief (de groep, het team, de organisatie)?
            Hoe ontwikkelen we dan de vaardigheden voor het leren op die manier?
 
Als er steeds meer en vaker een beroep wordt gedaan op creativiteit en innovatie, communicatie en samenwerking, het kunnen vinden van informatie en het oplossen van problemen en kennis snel veroudert, wat moet dan de inhoud zijn van onderwijs en scholing?
            Hoe ontwikkelen we die vaardigheden dan?
            Hoe zorgen we dat onderwijs en scholing bijblijven bij die ontwikkelingen?
 
Bovenstaande onderzoeken we in onderzoekslijn 1 die gericht is op het onderzoeken van het ontwerpen en uitvoeren van onderwijs en scholing op maat waarbij de competenties voor de 21e eeuw worden ontwikkeld en er oog is voor de lerende.
 
Bij consumentenproducten zien we een trend ontstaan die soms ‘mass customization’ of ‘personalisation’ genoemd wordt. Producten worden in groten getale op maat gemaakt voor de consumenten. Zou dit ook van toepassing zijn in het onderwijs? En hoe ziet dat er dan uit? Is dat wat anders dan differentiëren zoals dat nu al gebeurt?

Kortom vragen die de kern van onderwijs en opleiden raken, namelijk hoe we het individuele en het collectieve in balans houden.
Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.