Ineke Wiegers

Data driven beslissingen is iets waar Ineke Wiegers, webanalist bij NCOI Opleidingen, warm voor loopt. En in haar baan zijn de analyses ook nog eens iets complexer dan gemiddeld. “Wij hebben geen standaard e-commerce-product, maar dat maakt mijn functie alleen maar interessanter.” Lees meer in dit interview over Inekes functie en hoe zij de beste webervaring creëert voor de klant.

Complexe data overbrengen

“Als webanalist bekijk ik het bezoekersgedrag op onze website en alle online kanalen waarvandaan verkeer naar onze website toe komt”, vertelt Ineke. “Ik maak een analyse van wat er goed of juist minder goed loopt. Wat kunnen we verbeteren zodat de student soepel zijn weg vindt door de website? Uitdagend is dat, in tegenstelling tot bij een webshop, de bezoeker niet in één websessie overgaat tot de aanschaf van een opleiding. De klantreis die hij aflegt zit ingewikkelder in elkaar.” 

Daarna begint de volgende fase, het communiceren over de cijfers. “Hier komt een stukje stakeholdermanagement en communicatie om de hoek kijken. Hoe breng ik complexe datavraagstukken over op een manier dat iedereen mij kan begrijpen? Ik deel mijn bevindingen met mijn collega’s van het Online marketing team, IT en het management. Dit dient als input voor hun projecten. Bij steeds terugkerende vragen stel ik daarvoor dashboards op, zodat mijn collega’s ook zelf bezoekersgedrag kunnen monitoren.”

Afwisselende werkomgeving

“Webanalist bij NCOI is een afwisselende functie. Ik krijg hier veel ruimte om nieuwe ideeën in te brengen en mag ook op strategisch niveau meedenken. Ik ben onderdeel van het marketing team van NCOI Opleidingen, een gemotiveerd clubje. Ook daar haal ik veel energie uit.” Verder wil Ineke zich blijven ontwikkelen. “Bij NCOI kun je de opleidingen uit ons eigen aanbod als medewerker volgen naast je werk. Voor mij is dit een hele leuke én belangrijke arbeidsvoorwaarde. Ik heb sinds ik hier werk al trainingen HTML/CSS, Javascript en diverse soft skill-cursussen gevolgd.”

Naam: Ineke Wiegers
Functie: Webanalist
Hoe ben jij er voor de student?
“Ik analyseer het bezoekersgedrag op onze site, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de student snel en op een logische manier bij de juiste opleidingsinformatie kan komen.”
Waarom werkzaam bij NCOI?
“Dit is een plek met ruimte voor nieuwe ideeën met als doel om de student zo goed mogelijk te faciliteren.”

Inekes pad naar webanalist

Hoe is Ineke in deze functie bij NCOI terecht gekomen? “Ik heb Theater-, film en televisiewetenschappen gestudeerd en vervolgens een Master Kunstbeleid en -management afgerond aan de Universiteit Utrecht. Nog tijdens mijn master ben ik gaan werken als marketeer voor het Filmmuseum (nu EYE, red.). Het museum zette onder meer projecten op voor het basisonderwijs, MBO en HBO; mijn eerste kennismaking met de doelgroep van studenten. Omdat ik me ook bezig wilde houden met de opbrengsten van marketing, de ROI, heb ik vervolgens de stap gezet naar een bureau dat zich richt op data driven personalisatie. Daar onderzocht ik voor verschillende retail- en reismerken hoe hun online bezoekersgedrag verliep en hoe we dit konden optimaliseren. Mijn volgende stap was NCOI, waar de studenten als doelgroep en data driven beslissingen mooi samenkomen.” 

Meer weten over het team van NCOI Opleidingen? 

Ben je na het lezen van dit interview met Ineke nieuwsgierig geworden naar wie er nog meer bij NCOI werken en hoe zij bijdragen aan een optimale beleving van de student? Het team van NCOI Opleidingen stelt zich graag aan je voor. Lees ook eens de interviews met onze collega’s:

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland

NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.