Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Coaching van Zelfmanagement in de Zorg

Optimalisatie van zelfmanagement in de zorg - 3 dagen

Opleidingsniveau

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Begeleid je regelmatig cliënten en wil je hen zelf de regie laten voeren over hun behandeling en leven? Maar weet je niet hoe? Dan is deze training van onze businesspartner Pro Education bijzonder nuttig voor jou. Tijdens de training leer je welke plek zelfmanagement kan innemen in een behandeling en in het leven van cliënten en wat dit betekent voor je rol als behandelaar. Daarnaast leer je hoe je cliënten die beperkt in staat zijn tot zelfmanagement, kunt motiveren, begeleiden en ondersteunen. De praktijkgerichte insteek van deze training zorgt ervoor dat je de ontwikkelde vaardigheden direct kunt inzetten.

Je resultaat

Na afloop van deze training ken je het verschil tussen een rol als enkel behandelaar en een rol als behandelaar en facilitator van zelfmanagement. Je past in de behandeling van cliënten verschillende coachingstechnieken en -vaardigheden toe op het gebied van zelfmanagement. En je begeleidt je cliënt bij hulpvragen en het stellen van doelen op participatieniveau. Daarnaast adviseer je collega’s over de manier waarop zelfmanagement van cliënten ondersteund kan worden.

Doelgroep

Deze interessante training is zeer geschikt voor paramedici die bij cliënten het zelfmanagement willen optimaliseren.

Aanpak

Na deze training kun je de rol van zelfmanagement door cliënten invulling geven en optimaliseren. Cliënten zijn met passende begeleiding beter in staat de regie te nemen over hun behandeling en hun leven. Hierdoor nemen ze meer verantwoordelijkheid in het eigen proces. Om dit te bereiken moet er nagedacht worden over zorgpaden, intensiteit en de invulling van de behandeling. Dit kan therapie zijn of een samenwerking met mensen uit de nabije omgeving van de cliënt, zoals hulpverleners in de thuissituatie en/of mantelzorg. Ook specifieke middelen en technieken kunnen zelfmanagement vergroten en ondersteunen.

De training wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 31 uur, waarvan 18 contacturen en 13 uur zelfstudie.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Coaching van Zelfmanagement in de Zorg

Optimalisatie van zelfmanagement in de zorg - 3 dagen

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.