HBO Leergang Technische Bedrijfskunde

Verdiepend en praktijkgericht HBO-programma - 2 jaar

HBO Leergang Technische Bedrijfskunde

Verdiepend en praktijkgericht HBO-programma - 2 jaar

Vakgebied

Bedrijfskunde

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tijdens deze leergang ontwikkelt u de essentiële kennis en vaardigheden die in de praktijk van technische bedrijfskunde nodig zijn. Onze topdocenten leggen tijdens de bijeenkomsten constant de link met uw dagelijkse praktijk. U maakt tijdens dit programma een bedrijfskundige ontwikkeling door op technisch vlak. U verbindt bedrijfskunde, techniek en IT. Zo ontwikkelt u uw kennis en vaardigheden optimaal. In deze boeiende leergang volgt u een deelprogramma met alle kernmodules die deel uitmaken van de HBO Bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde. Daarbij kunt u zich in de tweede fase specialiseren in een actueel onderwerp van technische bedrijfskunde. Dat maakt deze leergang zeer aantrekkelijk. Op basis van uw behaalde leergangdiploma ontvangt u mogelijk vrijstelling voor alle overeenkomstige modules, waarmee een kort programma resteert naar uw Bachelorgraad.

Propedeuse

De HBO Leergang Technische Bedrijfskunde maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde van NCOI. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kunt u met dit programma HBO Leergang Technische Bedrijfskunde meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij uw aanmelding.

Gunstige financiering

Betaalt u het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van NCOI kunnen uw opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet het levenlanglerenkrediet. Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Doelgroep

U bent een professional of (aankomend) manager, werkzaam in een technische omgeving en u wilt graag een technisch bedrijfskundige ontwikkeling doormaken.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Doel en opzet

Dit HBO-programma bestaat uit 2 fases. In fase 1 volgt u 6 modules en maakt u een eindopdracht. In deze fase ontwikkelt u belangrijke kennis en vaardigheden op het gebied van management en organisatie, projectmanagement, IT, logistiek, procesmanagement, marketing en bedrijfseconomie. In fase 2 van dit programma verdiept u zich verder in toegepaste technische bedrijfskunde, waarbij u ingaat op het verbeteren en optimaliseren van processen. Daarnaast specialiseert u zich in een onderwerp van uw keuze, bijvoorbeeld big data, veiligheid of business IT.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Deze leergang bestaat uit 2 fases met elk een eindopdracht en de volgende onderwerpen:

Fase 1

Procesmanagement

Kwaliteits- en servicemanagement

Bedrijfseconomische aspecten

Management en organisatie

Inleiding toegepaste technische bedrijfskunde

Professioneel en oplossingsgericht werken

Eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

Fase 2

Management van bedrijfsprocessen

Bedrijfskundige informatica

Verdieping toegepaste technische bedrijfskunde

Keuzeprogramma HBO Leergang Technische Bedrijfskunde

  • Business Intelligence en Big Data
  • Integrale Veiligheid en Industrie
  • Leveranciersmanagement
  • Lean Six Sigma Green Belt
  • Business IT
  • Logistiek Management
  • Agile Project Management™

Integrale eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

Diploma

U rondt de modules Management en organisatie, Procesmanagement, Bedrijfseconomische aspecten, Bedrijfskundige informatica, Management van bedrijfsprocessen en Kwaliteits- en servicemanagement af met een digitaal examen. Hierdoor kunt u uw examen zelf plannen en kunt u het moment en de plaats zelf bepalen. De overige modules sluit u af met praktijkgerichte opdrachten. De afronding van de modules in uw gekozen specialisatie kunnen hiervan afwijken. Daarnaast werkt u aan 2 overkoepelende eindopdrachten. Behaalt u voor alles een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Leergang Technische Bedrijfskunde’ van Hogeschool NCOI.

Indien u eventueel verder wilt studeren en u voldoet aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor, dan ontvangt u mogelijk vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 2 jaar
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

Dagopleiding: € 12.595,-

Avondopleiding: € 12.091,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-

Lesgeld: € 5.990,-

Studiemateriaal: € 1.800,-

Examenkosten: € 2.340,-

Eindopdracht: € 700,-

Propedeuseprogramma: € 750,- (optioneel)

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten dag: € 900,-

Arrangementskosten avond: € 396,-

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt deze opleiding ook in 2, 8 of 24 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Leergang Technische Bedrijfskunde

Verdiepend en praktijkgericht HBO-programma - 2 jaar

Vakgebied

Bedrijfskunde

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Open Dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei houdt NCOI Opleidingen in BCN Utrecht CS een Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij u persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Daarnaast kunt u in een introductieles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen over het volgen van een opleiding naast uw baan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.