Schakelprogramma PABO naar Tweedegraads Lerarenopleiding

Kort praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Schakelprogramma PABO naar Tweedegraads Lerarenopleiding

Kort praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Avond, Dag en Zaterdag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Avond, Dag en Zaterdag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heeft u uw PABO Bachelorgetuigschrift behaald? Of bent u al werkzaam in het vmbo, maar wilt u uw tweedegraads bevoegdheid halen? En wilt u vanuit deze kennis doorstuderen naar een tweedegraads bevoegdheid? Dan is dit schakelprogramma van NCOI iets voor u! Indien u aan de voorwaarden voldoet kunt u in een kort en kerngericht programma uw kennis aantonen van de beroepscontext van het lesgeven binnen het tweede graads gebied. Zo kunt u na een voldoende beoordeling met vrijstelling instromen in een van onze HBO Bachelor Lerarenopleidingen. Dit kan de duur van uw lerarenopleiding inkorten en hierdoor krijgt u alleen de vakinhoudelijke kennis aangereikt. Het ideale programma als u de volgende stap wil maken binnen het onderwijs.

Doelgroep

U heeft een PABO bevoegdheid en bent werkzaam in het VMBO en u wilt uw tweedegraads bevoegdheid behalen. Ook wanneer u vanuit het primair onderwijs met uw PABO bevoegdheid de overstap wil maken naar het voortgezet onderwijs is deze opleiding erg interessant.

Vooropleiding

U heeft een PABO Bachelorgetuigschrift.

Doel en opzet

U werkt tijdens deze opleiding aan uw kennis om startbekwaam te zijn in het tweedegraads gebied. U krijgt extra informatie over lesgeven, gekoppeld aan de eisen binnen het voortgezet onderwijs. Zo verdiept u zich onder andere in diversiteit binnen de klas, de organisatie van vo/vmbo, mentoraat, leerlingbegeleiding en adolescentiepsychologie. Met deze module toont u uw specifieke kennis en vaardgheden van de beroepscontext aan, zodat u dit vrijgesteld kunt krijgen in een van onze HBO Bachelor Lerarenopleidingen in het tweedegraads gebied.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Vrijstellingen HBO Bachelor Lerarenopleiding

Dit unieke schakelprogramma levert u vrijstelling op voor de beroepscontext modules van onze tweedegraads HBO Bachelor Lerarenopleidingen. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvangt u vrijstelling voor de beroepscontext modules uit fase 1, 2 en 3 van onze HBO Bachelor Lerarenopleidingen. Zo kiest u met dit HBO-programma niet alleen voor direct resultaat, maar houdt u ook zicht op een verkort programma richting een volledige HBO Bachelorgraad.

Verkorte route voor PABO-docenten

Indien u PABO heeft en uw tweedegraads bevoegdheid wilt behalen, biedt NCOI u een aantrekkelijke route. Door middel van een kort schakelprogramma kunt u de duur van uw lerarenopleiding inkorten en krijgt u vakinhoudelijke kennis aangereikt. Met dit schakelprogramma ontvangt u vrijstelling voor de modules Leren en lesgeven, Adolescentenpsychologie en leerlingbegeleiding, Groepsdynamica en klassenmanagement, Diversiteit en onderwijzen. Het schakelprogramma duurt 3 maanden en biedt u vrijstelling voor 4 modules, wat een aanzienlijke verlichting van uw studielast betekent. Vanuit het schakelprogramma kunt u direct doorstromen in de lerarenopleiding van uw keuze en is daarmee het ideale programma als u de volgende stap wilt maken binnen het onderwijs.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Tijdens deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Organisatie vo/mbo
  • Internationalisering
  • Puberteit en adolescentiepsychologie
  • Leerlingbegeleiding
  • Mentoraat
  • Taalgericht vakonderwijs
  • Diversiteit
  • Burgerschapsvorming

Diploma

U rondt de module af met een praktijkgerichte opdracht. Indien u de opdracht met een voldoende resultaat heeft afgerond, dan ontvangt u het diploma ‘Schakelprogramma PABO naar Tweedegraads Lerarenopleiding’ van Hogeschool NCOI. Met dit diploma sluit u onderdelen af, die ook in de HBO Bacheloropleiding zitten. Dit maakt een verkorte route mogelijk als vervolg.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.090,-
Studiemateriaal: € 125,-
Examenkosten: € 195,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Schakelprogramma PABO naar Tweedegraads Lerarenopleiding

Kort praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Avond, Dag en Zaterdag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Allerlaatste kans om voordelig een opleiding te volgen met subsidie

Wilt u zich verder ontwikkelen in de zorg, techniek of IT of overstappen vanuit een andere sector? Nu kunt u nog gebruik maken van de subsidieregeling van de overheid waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen. Er starten dit jaar nog een aantal opleidingen die onder de regeling vallen. Schrijf u daarom in voor een van de geselecteerde opleidingen om nog gebruik te maken van de subsidie en bespaar tot maar liefst € 10.000,-.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent