Inschrijving HBO Bachelor Accountancy Modulair

Op modules apart inschrijven

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Vakgebied Financieel
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Wilt u zich graag ontwikkelen tot (assistent-)accountant? En wilt u opgeleid worden tot Bachelor Accountancy, waarbij u de opleiding per module kunt doorlopen en beslissen? Dan biedt onze businesspartner Markus ­Verbeek Praehep, waarmee we deze HBO Bachelor Accountancy Modulair in samenwerking uit­voeren, de oplossing. U kunt namelijk alle modules van onze Bachelor Accountancy los en in uw eigen volgorde en tempo volgen. Met dit product wordt u toegelaten tot de HBO Bachelor en uw dossier gemaakt. Daarnaast neemt u deel aan het ­praktijkprogramma. Hiermee weten wij dat u deelneemt aan de Bachelor en u uiteindelijk in combinatie met de afstudeer­opdracht en de losse modules uw officiële Bachelorgetuigschrift kunt behalen. Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met onze businesspartner ­Markus Verbeek ­Praehep, de grootste opleider voor financiële professionals van Nederland. Inschrijven voor dit product is dus niet een inschrijving voor de losse modules of de afstudeeropdracht, daarvoor meldt u zich apart aan.

Doelgroep

De Bacheloropleiding Accountancy is bedoeld voor ambitieuze mensen die zich in hun eigen tempo op HBO-niveau verder willen ontwikkelen richting certificerend accountant.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deelnemen aan deze HBO Bacheloropleiding met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Indien u niet in het bezit bent van een van deze diploma's, kunt u instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling.

Vervolgmogelijkheden

Het Bachelorprogramma voldoet aan de eisen van de Commissie Eindtermen Accountants­opleiding (CEA). In een zeer uitgekiend (erkend) programma kunt u op een efficiënte wijze ­doorstuderen tot accountant met of zonder een certificerende bevoegdheid. De Bachelor­opleiding sluit naadloos aan op het opleidingsprogramma Post HBO Accountancy. U kunt dan kiezen uit 2 verschillende oriëntaties: Accountancy MKB of Finance. Daarnaast kunt u mogelijk doorstuderen naar het Masterprogramma Accountancy - Assurance. Hier gelden echter wel aanvullende toelatingseisen voor.

Waarom modulair?

U kunt stapsgewijs de opleiding doorlopen. Door u in te schrijven voor dit programma Inschrijving HBO Bachelor Accountancy Modulair weten wij dat u voor Bachelor studeert. Er zijn geen verplichtingen dat u alle modules afneemt. U beslist en betaalt per module.

Waarom dit programma?

De losse modules bepalen de vakinhoudelijke kant van de opleiding. Het programma Inschrijving HBO Bachelor Accountancy Modulair zorgt dat alle kennis die u in de modules opdoet met elkaar wordt verbonden en in de praktijk wordt toe­gepast. Hiermee laat u zien dat u verbanden kunt leggen en de opgedane kennis goed beheerst en kunt toepassen.

Geadviseerde volgorde modules

U kunt de volgorde van de modules in de HBO Bachelor Accountancy Modulair zelf indelen. Omdat de modules uit de verschillende fases een verdieping van elkaar vormen, is het van belang dat u eerst de modules uit fase 1 afrondt voordat u aan modules uit fase 2 begint. Hetzelfde geldt voor de modules uit fase 2, 3 en 4. Binnen de fases kunt u zelf bepalen in welke volgorde u de modules wilt volgen.

Programma

Doel en opzet

U kunt zelf bepalen wanneer u welke module volgt en toch een HBO Bachelor halen. De hele studie is ingericht op studeren naast een baan. De modulaire en stapsgewijze aanpak met ­aparte examens maakt het mogelijk heel flexibel te studeren. Om u een duidelijk beeld te geven van de Bachelor Accountancy volgt hieronder een uitleg over het programma. U kunt hiervan afwijken in de volgorde van de modules. In enkele gevallen is er wel een geadviseerde volgorde, omdat er in die gevallen enige voorkennis noodzakelijk is. Zie daarvoor het kopje: Gead­viseerde volgorde modules. Als accountant is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is daarom van groot belang. In de bijeenkomsten hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol. Vanuit onze jarenlange ervaring als financieel opleider bieden wij daarom extra examentrainingen aan. Deze zijn speciaal ingericht met diverse oefentechnieken. Daardoor maakt u met nog meer vertrouwen het examen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Fase 1

De propedeuse van deze Bachelor bestaat uit 6 modules. Bij een voldoende beoordeling van deze 6 modules en het praktijkprogramma kunt u uw propedeuse aanvragen. De volgorde waarin u de modules volgt, kunt u binnen deze fase zelf bepalen.

 • Bedrijfsadministratie [SE]8 EC
 • Bedrijfseconomie [SE]8 EC
 • Algemene economie [SE]8 EC
 • Inleiding belastingrecht [SE]8 EC
 • Statistiek en onderzoek [SE]8 EC
 • Inleiding recht [SE]8 EC

Fase 2

In fase 2 gaat u aan de slag met de kern van accountancy. Hierbij komen onder andere onderwerpen op het gebied van financiën en fiscaal recht aan de orde. De volgorde waarin u de modules volgt, kunt u binnen deze fase zelf bepalen.

 • Jaarrekening [SE]8 EC
 • Financial accounting 1 [SE]8 EC
 • Recht [SE]8 EC
 • Strategie, leiderschap en organisatie 1 [SE]8 EC
 • Internal control & accounting 
 • information systems 1 [SE]8 EC
 • Auditing beginselen [SE]8 EC

Fase 3

In fase 3 volgt u 6 modules. In deze modules verdiept u uw opgedane kennis en vaardigheden uit fase 2. De volgorde waarin u de modules volgt, kunt u binnen deze fase zelf bepalen:

 • Management accounting & control 2 [SE]8 EC
 • Internal control & accounting information systems 2 [MO]8 EC
 • Belastingrecht 2 [MO]8 EC
 • Gedrag, ethiek en besluitvorming [MO]8 EC
 • Strategie, leiderschap en organisatie 2 [MO]8 EC
 • Financiering [SE]8 EC

Fase 4

In fase 4 specialiseert u zich nog eens extra in managementaccounting en financial accounting. De volgorde waarin u de modules volgt, kunt u binnen deze fase zelf bepalen. Aansluitend schrijft u de afstudeeropdracht.

 • Auditing: kern van het accountantsberoep [SE]12 EC
 • Financial accounting MKB [SE]10 EC
 • Management accounting & control 3 [MO]8 EC
 • Afstudeeropdracht 30 EC

Getuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door ­Hogeschool NCOI in samenwerking met onze business­partner Markus Verbeek Praehep. Wanneer u dit product combineert met alle losse modules en de afsluitende eindopdracht en deze allemaal succesvol afrondt, dan ontvangt u het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Accountancy’ van Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Daarnaast mag u de graad BSc (Bachelor of ­Science) voeren. Deze HBO Bacheloropleiding Accountancy is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Daarmee bent u ervan verzekerd dat deze ­opleiding aan strenge, officiële kwaliteitseisen voldoet. Hogeschool Markus Verbeek Praehep 
is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te ­verlenen.

Planning

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten

Kosten

Dossiervorming: € 200,-
Praktijkprogramma propedeusefase: € 495,-
Praktijkprogramma hoofdfase: € 1.485,-

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

HBO Bachelor Accountancy Modulair

Op modules apart inschrijven

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Onze website maakt gebruik van cookies.