HBO Bachelor Commerciële Economie, specialisatie Sportmarketing

specialisatie Sportmarketing

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Vakgebied Marketing en Sales
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Accreditatie

Accreditatie Logo

Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

In de sportsector wordt commercie steeds belangrijker. Deze sector vraagt om goed opgeleide professionals met passie voor sport en commercie. In deze unieke opleiding wordt u opgeleid tot volwaardig Bachelor Commerciële Economie, met een specialisatie in sportmarketing. Wilt u binnen de (top)sportsector actief zijn op het gebied van het commercieel (marketing-/sales)beleid? Dan is deze opleiding voor u bijzonder interessant. Met Hogeschool NCOI kiest u voor een praktijkgerichte aanpak, die u uitstekend kunt combineren met een drukke baan. Met deze zeer gewaardeerde opleiding heeft u prima carrièrekansen.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Heeft u geen (passende) baan, dan kunt u toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie past u de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Aan het einde van de studie loopt u dan een halfjaar stage. Dit combineert u met uw afstuderen. Met een passende baan in het werkveld is een stage niet meer nodig. U kunt uw opleidingskosten volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belastingaangifte.

Doelgroep

U bent ambitieus en heeft passie voor en interesse in sport en commercie. Als commercieel econoom legt u een heel goede basis voor een commerciële topfunctie in de sport- en bewegingssector. De Bachelor Commerciële Economie is niet voor niets een van de populairste Bacheloropleidingen in Nederland.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deelnemen aan deze HBO Bacheloropleiding met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Heeft u dit niet en bent u minimaal 21 jaar? Dan kunt u instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Hogeschool NCOI. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Doel en opzet

HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. U kunt korter of langer over uw opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van uw werkervaring, uw werkplek en de hoeveelheid tijd die u besteedt aan de opleiding. De kosten zijn gebaseerd op 3 jaar. Heeft u langer nodig, dan betaalt u geen extra kosten.
De opleiding is opgebouwd uit 3 fases en een afstudeertraject.
In fase 1 doorloopt u een modulair programma, waarin u direct aan de slag gaat met de kern van commerciële economie. U sluit fase 1 af met een eindopdracht.
In fase 2 volgt u modules op het gebied van marketingmanagement, internationale marketing en internetmarketing. En u maakt een keuze voor een verdieping richting consumenten-, business- of digital marketing.
In fase 3 wordt diepgaand aandacht besteed aan uw integrale managementvaardigheden. Daarnaast krijgt u een verdieping op het gebied van sportmanagement. Hierin is aandacht voor sportcultuur, strategisch sportmanagement, sportbeleid en sportmarketing en sales.
U rondt de opleiding af met een eindscriptie. Ter voorbereiding op uw eindscriptie volgt u in uw afstudeerfase 2 bijeenkomsten. Hierin krijgt u uitleg over hoe u onderzoek uitvoert en een scriptie schrijft.
Het programma is opgebouwd uit losse modules met elk een eigen afsluiting. Hierdoor kunt u uw studie flexibel indelen. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten die zelf actief zijn in de praktijk. In de inspirerende bijeenkomsten gaat u in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases, die u direct koppelt aan uw eigen werkomgeving. Deze studieaanpak is bijzonder effectief.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heeft u toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

 

Opleiding HBO Bachelor Commerciële Economie specialisatie Sportmarketing

Programma

Programma 240 EC

Fase 1

 • Management en organisatie [SE]8 EC
 • Marketingmanagement [MO]8 EC
 • Bedrijfscommunicatie [MO]8 EC
 • Bedrijfseconomische aspecten [SE]8 EC
 • Sales- en accountmanagement [MO]8 EC
 • Markt- en marketinganalyse [MO]8 EC
 • Eindopdracht [PF]6 EC
 • Praktijkprogramma [PF]6 EC

Fase 2

 • Marketingmanagement (inclusief Marketing-B) [SE] + [MO] + [ME]24 EC
 • Internationale marketing en distributie-/channel management [MO]12 EC
 • Internetmarketing [MO]12 EC
 • Eindopdracht [PF]6 EC
 • Praktijkprogramma [PF]6 EC

Fase 3

 • Sport en cultuur [MO]12 EC
 • Sportbeleid en sportmarketing [MO]12 EC
 • Inspirerend leidinggeven [MO]12 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME]12 EC
 • Praktijkprogramma [PF]12 EC

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma [PF]30 EC
 • Eindscriptie Commerciële Economie, Sportmarketing 30 EC

Examens

U wordt beoordeeld op basis van schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], een mondeling examen [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het Programma ziet u hoe u ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij u hierover op de hoogte tijdens uw opleiding.

Getuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool NCOI. U behaalt met deze opleiding een erkend diploma. U ontvangt namelijk het ­offi­ciële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Commerciële Economie’ met de specialisatie Sportmarketing als extra aantekening. ­Daarnaast mag u de graad BA (Bachelor of Arts) voeren. Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert u dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Planning

Praktische informatie

U kunt de opleiding overdag, op zaterdag en 's avonds volgen. Als u de opleiding overdag of op zaterdag volgt, dan heeft u 1 bijeenkomst per 2 weken. Als u de opleiding 's avonds volgt, dan heeft u 1 bijeenkomst per week. In het schema vindt u de ruime mogelijkheden. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u grotendeels op afstand volgen, zonder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Studeren op afstand voor meer informatie.

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten
Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(3 termijnen)
Per kwartaal
(12 termijnen)
Per maand (36 termijnen) (alleen voor particulieren)
Dossiervorming € 200,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 7.990,- € 2.876,40 € 719,10 € 239,70
Examenkosten € 2.760,- € 993,60 € 248,40 € 82,80
Competentieontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding € 1.980,- € 712,80 € 178,20 € 59,40
Afstuderen € 1.185,- € 426,60 € 106,65 € 35,55
Diplomering € 450,- € 162,- € 40,50 € 13,50
Studiemateriaal studierichting Commerciële Economie € 1.790,- € 644,40 € 161,10 € 53,70
Arrangementskosten Zie onderstaande toelichting

Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

HBO Bachelor Commerciële Economie, specialisatie Sportmanagement

specialisatie Sportmarketing

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.