HBO Bachelorprogramma Integrale Veiligheidskunde, specialisatie Bestuur en Beleid

Specialisatie Bestuur en Beleid

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Het HBO Bachelorprogramma Integrale Veiligheid, specialisatie Bestuur en beleid benadert integrale veiligheid vanuit een sterke bestuurlijke visie. Naast de kernvakken op het gebied van veiligheid is er aandacht voor bestuurlijk adviseren, politiek en bestuur, governance en beleidsvorming. Het programma wordt verzorgd door docenten en trainers met veel ervaring uit de dagelijkse praktijk. Met dit programma legt u een stevig fundament voor uw verdere loopbaan.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Heeft u geen (passende) baan, dan kunt u toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie past u de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. U loopt een halfjaar stage. Dat kan aan het eind van uw studie, waarbij u dit combineert met uw afstuderen. Als u eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Met een passende baan in het werkveld is een stage niet meer nodig U kunt uw opleidingskosten volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belastingaangifte.

Doelgroep

U bent een professional die werkzaam is binnen het werkveld van veiligheid. U wilt zich breed ontwikkelen op het gebied van veiligheidskunde binnen een bestuurlijke context. Deze opleiding is zeer interessant voor bijvoorbeeld beleidsmedewerkers of -adviseurs op het gebied van veiligheid.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deelnemen aan dit HBO Bachelorprogramma met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Heeft u dit niet en bent u minimaal 21 jaar? Dan kunt u instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Hogeschool NCOI. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Doel en opzet

Dit programma is opgebouwd uit 3 fases en een afstudeertraject. Elke fase duurt 1 jaar en bestaat uit 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst in de 2 weken. Deze modulaire opzet in 3 fases met aansluitend de afstudeerfase maakt het mogelijk om heel flexibel te studeren. U kunt dit Bachelorprogramma daarom uitstekend combineren met een drukke baan.

U werkt tijdens de opleiding aan een portfolio (praktijkprogramma) in de vorm van praktijkopdrachten. U gaat in de inspirerende bijeenkomsten in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. U koppelt deze waar mogelijk direct aan uw eigen werkomgeving. Onze zeer ervaren docenten zijn zelf ook actief in de praktijk. Zij begeleiden u tijdens deze boeiende opleiding.

In de 1e fase legt u een stevige basis. U gaat direct aan de slag met de brede kern van veiligheidskunde. Deze fase bestaat uit 6 modules en een eindopdracht waarin u de verschillende onderdelen uit fase 1 laat terugkomen. In de 2e fase verdiept u uw kennis en kunde. U volgt een modulair verdiepingsprogramma, waarin u aan de slag gaat met thema's als criminologie, bestuursrecht, risicomanagement en crisismanagement. Tot slot werkt u aan een integrale eindopdracht, waarin u alle modules uit fase 2 laat terugkomen. Fase 3 vormt het slotstuk. Binnen deze specialisatie van het HBO Bachelorprogramma Integrale Veiligheid volgt u een aantal interessante modules op het gebied van bestuurlijk adviseren, bestuurskunde en beleidsvorming en governance. U leert tijdens deze fase uw kennis van integrale veiligheidskunde optimaal toe te passen in een bestuurlijke omgeving.

U rondt het programma af met een eindscriptie, die u vanuit uw specialisatieprogramma schrijft. Op deze manier bekwaamt u zich specifiek in een bepaald onderwerp. Ter voorbereiding op uw eindscriptie volgt u in uw afstudeerfase 2 bijeenkomsten. Hierin krijgt u uitleg over hoe u onderzoek uitvoert en een scriptie schrijft.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heeft u toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Opleiding HBO Bachelorprogramma Integrale Veiligheid, specialisatie Bestuur en beleid

Programma

Programma 240 EC

Fase 1

 • Integrale veiligheidszorg [SE] 8 EC
 • Sociaal-maatschappelijke veiligheid [SE] 8 EC
 • Fysieke veiligheid [MO] 8 EC
 • Communicatie [MO] 8 EC
 • Projectmanagement [MO] 8 EC
 • Management en organisatie [SE] 8 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 2

 • Bestuursrecht [SE] 8 EC
 • Toegepaste veiligheidskunde [MO] 8 EC
 • Veiligheid en digitalisering [MO] 8 EC
 • Criminologie [SE] 8 EC
 • Risico's en crisismanagement [MO] 8 EC
 • Veiligheid en globalisering MO] 8 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 3

 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME] 12 EC
 • Bestuurlijk adviseren [MO] 12 EC
 • Bestuurskunde en beleidsvorming [MO] 12 EC
 • Governance [MO] 12 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 12 EC

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma [PF] 30 EC
 • Eindscriptie 30 EC

Examens

Uw examens bestaan uit schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], een mondeling examen [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het programma ziet u hoe u ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij u hierover op de hoogte tijdens uw opleiding.

Diploma

Dit Bachelorprogramma is ontwikkeld onder het toeziend oog van een onafhankelijke werkveldcommissie. Het wordt verzorgd door Hogeschool NCOI. Na een positief besluit van de NVAO behaalt u met dit programma het officiële Bachelorgetuigschrift 'HBO Bachelor Integrale Veiligheid', met als specialisatie Bestuur en beleid. U mag dan de internationaal erkende graad Bachelor of Arts (BA) voeren. Wilt u de actuele status inzien? Kijk dan op www.NCOI.nl.

Planning

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u grotendeels op afstand volgen, zonder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Studeren op afstand voor meer informatie.

Praktische informatie en kosten

Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten
Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(3 termijnen)
Per kwartaal
(12 termijnen)
Per maand
36 termijnen) (alleen voor particulieren)
Dossiervorming € 200,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 7.990,- € 2.876,40 € 719,10 € 239,70
Examenkosten € 2.760,- € 993,60 € 248,40 € 82,80
Competentieontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding € 1.980,- € 712,80 € 178,20 € 59,40
Afstuderen € 1.185,- € 426,60 € 106,65 € 35,55
Diplomering € 450,- € 162,- € 40,50 € 13,50
Studiemateriaal studierichting Integrale Veiligheid € 1.790,- € 644,40 € 161,10 € 53,70
Arrangementskosten Zie onderstaande toelichting

Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

HBO Bachelor Integrale Veiligheidskunde, specialisatie Bestuur en Beleid

Specialisatie Bestuur en Beleid

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Onze website maakt gebruik van cookies.