HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie

specialisatie Accountancy

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Vakgebied Financieel
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Accreditatie

Accreditatie Logo

Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Met deze officieel geaccrediteerde Bachelor SPD Bedrijfsadministratie ontwikkelt u zich integraal op het gebied van bedrijfsadministratie. Met de keuze voor de specialisatie Accountancy verbreedt u daarnaast uw mogelijkheden om ook in het werkveld van de accountant aan de slag te gaan. U studeert af met het officiële getuigschrift ’HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie’ van onze businesspartner Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Met dit officiële getuigschrift toont u aan dat u in staat bent u te profileren in de finan­cieel-economische markt.

Hogeschool Markus Verbeek Praehep

Deze opleiding wordt verzorgd door onze ­businesspartner Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Hogeschool Markus Verbeek Praehep heeft al 120 jaar zeer grote expertise op het gebied van financiële opleidingen, waaronder het interessante vakgebied van bedrijfsadministratie. U studeert af met het officiële getuigschrift ’HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie’ van Hogeschool Markus Verbeek Praehep.

Doelgroep

De Bacheloropleiding SPD Bedrijfsadministratie is bedoeld voor ambitieuze mensen die zich ­binnen het financieel-economisch werkgebied verder willen ontwikkelen op HBO-niveau. Daarnaast bent u geïnteresseerd in het vakgebied van accountancy en wilt u zich hierin verdiepen.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt aan de HBO Bacheloropleiding deel­nemen met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Bent u niet in het bezit van een van deze diploma’s en bent u minimaal 21 jaar? Dan kunt u instromen op basis van de 21+ regeling van Markus Verbeek Praehep. Als u het diploma ‘Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)’ al heeft, dan doorloopt u een verkort programma. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Doel en opzet

Deze HBO Bachelor heeft een doorlooptijd van 5 jaar, wanneer u al in het bezit bent van het diploma ‘Moderne Bedrijfs­administratie (MBA)’. De hele studie is ingericht op studeren naast een baan. De modulaire aanpak met aparte examens maakt het mogelijk heel flexibel te studeren.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. U zult merken dat zij een ideaal klankbord voor u vormen. Zo kunt u praktijk­situaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen.

In deze opleiding wordt u uitgebreid voorbereid op uw examens. Als financieel professional is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is voor u daarom van groot belang. In de bijeenkomsten hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol. Vanuit onze jarenlange ervaring als financieel opleider bieden wij daarom extra examentraining aan. Deze zijn speciaal ingericht met diverse oefentechnieken. Daardoor maakt u met nog meer vertrouwen het examen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat u daar veel leert. Dit kunt u veelal combineren vanuit uw baan. Heeft u geen (passende) baan, dan kunt u toch deel­nemen aan deze opleiding. In die situatie past u de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. U loopt een halfjaar stage. Dat kan aan het eind van uw studie, waarbij u dit combineert met uw afstuderen. Als u eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heeft u dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig. U kunt uw opleidingskosten aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belasting­aangifte.

Online leeromgeving

U heeft toegang tot onze unieke online leer­omgeving. Hierin vindt u:

 • Alle praktische informatie over uw ­opleiding
 • Mogelijkheden om te communiceren met uw docenten en medestudenten
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om uw kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toetst u gelijk uw voortgang

Inschrijven

Er kan op verschillende manieren ingeschreven worden voor deze opleiding:

 • Ineens voor de gehele opleiding ­(voordeligste variant)
 • Door inschrijving via deelopleidingen. Zo is de opleiding Praktijkopleiding Assistent-Controller gelijk aan de propedeutische fase
 • Per module. Dit is minder voordelig, maar biedt veel flexibiliteit
 

Opleiding HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie, specialisatie Accountancy

Programma

Programma 240 EC

Propedeuse

 • MBA Kostencalculatie [SE]11 EC
 • MBA Bedrijfsadministratie [SE]11 EC
 • MBA Financiering [SE] 10 EC
 • MBA Belastingwetgeving [SE]11 EC
 • Bestuurlijke informatievoorziening BIV [SE]10 EC
 • Oriëntatie op de beroepspraktijk [MO]2 EC
 • Communicatieve vaardigheden [ME]5 EC

Hoofdfase

 • Cost- en managementaccounting [SE]10 EC
 • Fiscale aspecten van de onderneming [SE]5 EC
 • Jaarrekening SPD [SE]14 EC
 • Finance & riskmanagement [SE]12 EC
 • Fiscale jaarrekening SPD [SE]8 EC
 • Geconsolideerde jaarrekening [SE]10 EC
 • Inleiding recht SPD [SE]5 EC
 • Corporate governance [SE]3 EC
 • Accounting information systems [SE]14 EC
 • Algemene economie SPD [SE]5 EC
 • Organisatie en management [SE]6 EC
 • ​Recht SPD [SE]7 EC
 • Internal auditing [MO]7 EC
 • Onderzoeksvaardigheden [MO]4 EC

Specialisatie Accountancy

 • Levensverzekeringswiskunde [SE]2 EC
 • AA Fiscale advisering [SE]10 EC
 • AA Audit & assurance I [SE]8 EC

Afstuderen

 • Praktijkprogramma [PF]30 EC
 • Afstudeeropdracht 20 EC

Afstuderen

U rondt de SPD-opleiding af met een eind­scriptie waarmee u uw HBO-niveau aantoont. U wordt bij het schrijven van uw scriptie persoonlijk begeleid. Dankzij de profes­sionele begeleiding blijft u gemotiveerd om de opleiding naar tevredenheid af te ronden.

Doorstuderen naar Master

Na het behalen van uw getuigschrift kunt u direct doorstromen in de Master­opleiding ­Finance & Control van NCOI University of ­Applied ­Sciences. Daarnaast kunt u doorstuderen naar enkele interessante Post Bachelors, zoals bijvoorbeeld de Post Bachelor Financial Control of Post Bachelor Business Control.

Examens

De examens zijn een combinatie van schriftelijke examens [SE], module­opdrachten [MO], een mondeling examen [ME] en een praktijkport­folio [PF]. In het programma ziet u hoe ieder onderdeel wordt afgerond. Enkele van de schriftelijke examens binnen de opleiding worden afgenomen door NGO/ENS en VAAC. De kosten voor deze examens betaalt u rechtstreeks. Daarnaast legt u enkele examens af bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Bij een voldoende afronding van deze Associatie-onderdelen ontvangt u de officiële diploma’s ­‘Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)’ en ‘Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV®)’ van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Getuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool Markus Verbeek Praehep, businesspartner van NCOI. U behaalt met deze opleiding een erkend diploma. U ontvangt namelijk het officiële Bachelor­getuigschrift ‘HBO Bachelor SPD Bedrijfs­administratie’, met de specialisatie Accountancy als extra aantekening van Markus Verbeek ­Praehep. Daarnaast mag u de graad BSc ­(Bachelor of ­Science) voeren. Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert u dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteits­eisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Markus ­Verbeek ­Praehep is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Planning

Praktische informatie

U kunt de opleiding overdag, op zaterdag en in de avond volgen. 

Studeren op afstand

Zie Studeren op afstand voor meer informatie.

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten

Kosten

Propedeuse:

Dossiervorming: € 200,- (eenmalig)
Cursusgeld: € 3.890,-
Studiemateriaal: € 685,-
Examenkosten: € 1.390,-*
Overige examens: zie hbospd.nl en vaac.nl 
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Hoofdfase:

Cursusgeld: € 10.990,-
Studiemateriaal: € 1.635,-
Examenkosten: € 390,-*
Praktijkprogramma: € 1.485,-
Overige examens: zie hbospd.nl en vaac.nl 
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* Dit bedrag is inclusief de kosten voor examens die u aflegt bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. De kosten voor de NGO/ENS- en VAAC-­examens betaalt u rechtstreeks.

U kunt deze opleiding ook in 5, 20 of 60 ter­mijnen betalen. Deze laatste optie is enkel van ­toepassing voor particulieren. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie, specialisatie Accountancy

specialisatie Accountancy

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.