Inschrijving HBO Bachelor SPD Modulair

Op modules apart inschrijven

Vakgebied Financieel
Opleidingsniveau
HBO Bacheloropleiding
Meer informatie Download brochure
Wil je dit met iemand delen? Mail door
Download brochure

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Wilt u een carrière als financieel manager, ­controller, assistent-accountant of consultant? En wilt u opgeleid worden tot Bachelor SPD Bedrijfs­administratie, waarbij u de opleiding per module kunt doorlopen? Dan biedt onze businesspartner Markus Verbeek Praehep, waarmee we deze HBO Bachelor SPD Modulair in samenwerking uitvoeren, de oplossing. U kunt namelijk alle modules van onze Bachelor SPD los en in uw eigen volgorde en tempo ­volgen. Met dit product wordt u toegelaten tot de HBO Bachelor en uw dossier gemaakt. Daarnaast neemt u deel aan het praktijkprogramma. Hiermee weten wij dat u deelneemt aan de Bachelor en u uiteindelijk in combinatie met de afstudeeropdracht en de losse modules uw ­officiële Bachelorgetuigschrift kunt behalen. U volgt het praktijkprogramma dat nodig is om tot Bachelor af te studeren. Inschrijven voor deze HBO Bachelor SPD Modulair is dus niet een inschrijving voor de losse modules of de afstudeeropdracht. Daarvoor schrijft u zich apart in.

Doelgroep

De Bacheloropleiding SPD is bedoeld voor ­ambitieuze mensen die zich in hun eigen tempo ­binnen het financieel-economisch werkgebied verder willen ontwikkelen op HBO-niveau, bijvoorbeeld in de richting van hoofd financiële administratie, assistent-accountant of controller.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt aan de HBO Bacheloropleiding deel­nemen met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Bent u niet in het bezit van een van deze diploma’s en bent u minimaal 21 jaar? Dan kunt u instromen op basis van de 21+ regeling van Markus Verbeek Praehep. Als u het diploma ‘Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)’ al heeft, dan doorloopt u een verkort programma. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Waarom modulair?

U kunt stapsgewijs de opleiding doorlopen. Door u in te schrijven voor dit programma Inschrijving HBO Bachelor SPD Modulair weten wij dat u voor Bachelor studeert. Er zijn geen verplichtingen dat u alle modules afneemt. U beslist en betaalt per ­module.

Waarom dit programma?

De losse modules bepalen de vakinhoudelijke kant van de opleiding. Het programma Inschrijving HBO Bachelor SPD Modulair zorgt dat alle kennis die u in de modules opdoet met elkaar wordt ­verbonden en in de praktijk wordt toegepast. Hiermee laat u zien dat u verbanden kunt ­leggen en de opgedane kennis goed beheerst en kunt toepassen.

Geadviseerde volgorde modules

In de HBO Bachelor SPD Modulair kunt u grotendeels zelf bepalen in welke volgorde u de ­modules wilt volgen. Voor een aantal modules geldt echter dat zij een andere module als ­vooropleidingseis hebben. Voor die modules adviseren wij de volgende volgorde:

 • De MBA-modules moeten afgerond zijn voordat u kunt beginnen aan modules uit de hoofdfase
 • U rondt eerst de module Jaarrekening SPD af voordat u begint met de modules Fiscale jaarrekening SPD en Geconsolideerde ­jaarrekening
 • U rondt eerst de module Bestuurlijke informatievoorziening BIV af voordat u begint aan de module Accounting information systems
 • U rondt eerst de module Accounting information systems af voordat u begint aan de module Corporate governance


Opleiding HBO Bachelor SPD Modulair

Programma

Doel en opzet

U kunt zelf bepalen wanneer u welke module volgt en toch een HBO Bachelor halen. De hele studie is ingericht op studeren naast een baan. De modulaire en stapsgewijze aanpak met ­aparte examens maakt het mogelijk heel flexibel te studeren. Om u een duidelijk beeld te geven van de Bachelor SPD Bedrijfsadministratie volgt hieronder een uitleg over het programma. U kunt hiervan afwijken in de volgorde van de modules. In enkele gevallen is er wel een geadviseerde volgorde, omdat er in die gevallen enige voorkennis noodzakelijk is. Zie daarvoor het kopje: Geadviseerde volgorde modules.

Als professioneel bedrijfsadministrateur is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is daarom van groot belang. In de bijeenkomsten van NCOI hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen ook een belangrijke rol. Diverse oefentechnieken zitten verwerkt in speciale lessen om de examens te behalen. Zie onderstaand programma voor de inhoud van deze opleiding.

Propedeusefase

De propedeuse van deze Bachelor bestaat uit 7 inleidende vakken als bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, financiële rapportages en wet­geving. Ook behaalt u voor de propedeuse uw diploma ‘Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)’. Aanvullend op de module MBA Belastingwet­geving volgt u de module Vennootschapsbelasting SPD. Deze bestaat uit 1 bijeenkomst op zaterdag. Zo heeft u de juiste kennis om door te stromen naar de module Fiscale ­jaarrekening SPD uit de hoofdfase. Als u het diploma ­‘Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)’ al heeft, krijgt u vrijstelling voor deze modules. Het MBA-­diploma is een zeer gewaardeerd diploma in het werkveld, dat u mooie kansen biedt op de arbeidsmarkt.

De volgorde waarin u de modules volgt, kunt u grotendeels zelf bepalen. Wel moeten de MBA-modules afgerond zijn, voordat u aan modules uit de hoofdfase kunt beginnen.

In de propedeusefase zitten de volgende modules:

 • MBA Kostencalculatie [SE]11 EC
 • MBA Belastingwetgeving [SE]11 EC
 • Vennootschapsbelasting SPD
 • MBA Financiering [SE]10 EC
 • MBA Bedrijfsadministratie [SE]11 EC
 • Bestuurlijke informatievoorziening BIV [SE]10 EC
 • Oriëntatie op de beroepspraktijk [MO]2 EC
 • Communicatieve vaardigheden [ME]5 EC

Hoofdfase

In de modules uit de hoofdfase verdiept u zich in de kern van financiële administratie. U gaat aan de slag met de belangrijke aspecten van bedrijfsadministratie. Hierbij komen onder andere onderwerpen op het gebied van financiën en fiscaal recht aan de orde. In deze fase kiest ook uw specialisatierichting. Hierin heeft u 2 keuzen: Accountancy of Controlling. U kiest echt voor een specialisatie en volgt dan ook alleen de modules die bij de door u gekozen specialisatie behoren. Ter afsluiting schrijft u een afstudeeropdracht.

In de hoofdfase zitten de volgende modules:

 • Cost- en managementaccounting [SE]10 EC
 • Fiscale aspecten van de onderneming [SE]5 EC
 • Jaarrekening SPD [SE]14 EC
 • Finance & riskmanagement [SE]12 EC
 • Fiscale jaarrekening SPD [SE]8 EC
 • Geconsolideerde jaarrekening [SE]10 EC
 • Inleiding recht SPD [SE]5 EC
 • Corporate governance [SE]3 EC
 • Accounting information systems [SE]14 EC
 • Algemene economie SPD [SE]5 EC
 • Organisatie en management [SE]6 EC
 • Recht SPD [SE]7 EC
 • Internal auditing [MO]7 EC
 • Onderzoeksvaardigheden [MO]4 EC

Specialisatie Controlling

 • Management control [SE]12 EC
 • Treasury management [SE]8 EC

Specialisatie Accountancy

 • Levensverzekeringswiskunde [SE]2 EC
 • AA Fiscale advisering [SE]12 EC
 • AA Audit & assurance I [SE]8 EC
 • Afstudeeropdracht 20 EC

Getuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool NCOI in samenwerking met onze businesspartner Markus Verbeek Praehep. Wanneer u dit product combineert met alle losse modules en de afsluitende eindopdracht en deze allemaal succesvol afrondt, dan ontvangt u het officiële Bachelor­getuigschrift ‘HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie’. Daarnaast mag u de graad BSc (Bachelor of Science) voeren. Deze HBO Bacheloropleiding SPD Bedrijfsadministratie is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Daarmee bent u ervan verzekerd dat deze opleiding aan strenge, officiële kwaliteits­eisen voldoet. Hogeschool Markus Verbeek ­Praehep is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Planning

Wilt u op de hoogte worden gehouden?

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan de lesplanning. Heeft u belangstelling en wilt u graag starten? Vul onderstaande formulier in, dan houden wij u op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035-6 400 411.

Houd mij op de hoogte
Kosten

Kosten

Dossiervorming: € 200,-
Praktijkprogramma hoofdfase: € 1.485,-

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of 
€ 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen

Inschrijving HBO Bachelor SPD Modulair

Op modules apart inschrijven

Vakgebied Financieel
Opleidingsniveau
HBO Bacheloropleiding
Meer informatie Download brochure
Wil je dit met iemand delen? Mail door

Download brochure

Speciaal voor werkenden

NCOI is speciaal opgericht voor werkenden. We verzorgen meer dan 1.000 opleidingen en trainingen in veel verschillende vakgebieden en leiden jaarlijks 50.000 professionals op. Professionals zoals u. Samen met 700 medewerkers en meer dan 2.000 docenten zetten we ons dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. We verzorgen onze opleidingen voor het overgrote deel van de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Een NCOI-diploma is dus echt een waardevolle aanvulling op uw cv.

Speciaal voor werkenden

NCOI is speciaal opgericht voor werkenden. We verzorgen meer dan 1.000 opleidingen en trainingen in veel verschillende vakgebieden en leiden jaarlijks 50.000 professionals op. Professionals zoals u. Samen met 700 medewerkers en meer dan 2.000 docenten zetten we ons dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. We verzorgen onze opleidingen voor het overgrote deel van de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Een NCOI-diploma is dus echt een waardevolle aanvulling op uw cv.

Persoonlijke begeleiding

Bij NCOI geloven we in persoonlijke aandacht. Daarom worden de lessen verzorgd in kleine groepen. Hierdoor is er veel ruimte voor interactie tussen u en uw docent en medestudenten. Verder krijgt u vanaf de start van uw opleiding een vaste studieadviseur toegewezen, bij wie u terechtkunt met uw vragen. Deze intensieve begeleiding helpt u het programma met succes af te ronden. Tussen de bijeenkomsten door kunt u uw docent en medestudenten vragen stellen via onze online leeromgeving e-Connect.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Studeren waar en wanneer u wilt

Bij ons kunt u uw opleiding uitstekend combineren met uw baan en privéleven. U kunt uw opleiding namelijk doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag volgen. En dankzij onze locaties door heel Nederland, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Verder kunt u meerdere keren per jaar starten. U hoeft dus niet tot september te wachten. Ook de opbouw van onze opleidingen is flexibel. Wilt u zich niet meteen inschrijven voor een volledige, erkende opleiding? Dan kunt u ook kiezen voor een deelprogramma. Dit is een onderdeel van een volledige, erkende opleiding, waarin u zich heel gericht verdiept in een bepaald onderwerp. Als u later besluit dat u zich toch voor de volledige opleiding wilt inschrijven, kunt u de studiepunten die u al behaald heeft onder bepaalde voorwaarden inbrengen.

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.