HBO Bachelor Sportmanagement

Ontwikkel u tot breed inzetbare professional in sportmanagement

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Vakgebied Sport en Beweging
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Accreditatie

Accreditatie Logo

Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

In deze HBO Bachelor Sportmanagement leert u om als sportprofessional zelfstandig voor diverse ­doelgroepen sport­projecten en -programma’s te ontwerpen en te organiseren. Ook leert u sportbeleid te analyseren, ontwikkelen, voorbereiden en implementeren. U bent na het volgen van deze aantrekkelijke en praktijkgerichte Bachelor­ als manager dus zowel beleids­matig als organisatorisch onderlegd. Dit veelzijdige programma maakt u tot een zeer ­flexibele en waardevolle sportmanager.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk omdat u daar veel leert. Dit kunt u veelal combineren vanuit uw baan. Heeft u geen (passende) baan, dan kunt u toch deelnemen aan deze opleiding.  In die situatie past u de praktijkopdrachten toe. U loopt een halfjaar stage. Dat kan aan het eind van uw studie, waarbij u dit combineert met uw afstuderen. Als u eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Met een passende baan in het werkveld is een stage niet meer nodig. U kunt uw opleidingskosten volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belastingaangifte. 

Doelgroep

Bent u sportminded en werkzaam op het gebied van sport en beweging of heeft u ambitie om in dit vak­gebied te werken? Dan is deze Bachelor­ een mooie kans voor u. Het werkterrein van deze sector is breed. Zo bent u mogelijk werkzaam in de gezondheidszorg, in de sport- en recreatiesector, bij de overheid of in het ­bedrijfsleven.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deelnemen aan deze HBO Bachelor­ met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO. Heeft u dit niet en bent u minimaal 21 jaar? Dan kunt u instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Hogeschool NCOI.

Doel en opzet

Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Afhankelijk van uw werkervaring, uw werkplek en hoeveel tijd u besteedt aan de opleiding doet u korter of langer over uw opleidingstraject. De kosten zijn gebaseerd op 3 jaar. Hebt u langer nodig? Dan betaalt u geen extra kosten. Dit programma wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk van sportmanagement. U zult merken dat zij een ideaal klankbord voor u vormen. Zo kunt u praktijk­situaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. Tijdens inspirerende bijeenkomsten gaat u in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. U koppelt dit direct aan uw eigen ­werk­omgeving. Zo kunt u wat u leert direct ­t­­oepassen en daarvan ook weer leren. Deze ­studieaanpak is uniek voor NCOI en is bewezen bijzonder effectief. Hierdoor kent NCOI weinig uitval.

Online leeromgeving

U heeft toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt u alles wat u nodig heeft om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. U vindt in deze omgeving:

 • Alle praktische informatie over uw opleiding.
 • Mogelijkheden om te communiceren met uw docenten en medestudenten.
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om uw kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toetst u gelijk uw voortgang.
 

Opleiding HBO Bachelor Sportmanagement

Programma

Programma 240 EC

Fase 1

 • Management en organisatie [SE]8 EC
 • Projectmanagement [MO]8 EC
 • Sport en lifestyle [SE]8 EC
 • Bedrijfseconomische aspecten [SE]8 EC
 • Bedrijfscommunicatie [MO]8 EC
 • Gezonde leefstijl en gedragsverandering [ME]8 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF]6 EC

Fase 2

 • Sport en strategie [SE]12 EC
 • Sport en cultuur [MO]12 EC
 • Beweegprogramma's voor sport en samenleving [MO]12 EC
 • Sportstimulering voor specifieke doelgroepen [MO]12 EC
 • Eindopdracht [PF]6 EC
 • Praktijkprogramma [PF]6 EC

Fase 3

 • Sportbeleid en sportmarketing [MO]12 EC
 • Adviesvaardigheden [MO]12 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 12 EC

Keuzeprogramma 24 EC

 • Ondernemerschap
 • Marketingmanagement
 • Salesmanagement
 • Eventmanagement
 • Coaching

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma [PF]30 EC
 • Eindscriptie 30 EC

Examens

U wordt beoordeeld op basis van schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het Programma ziet u hoe u ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij u hierover op de hoogte tijdens uw programma.

Afstudeerfase

U rondt deze Bachelor af met een eindscriptie. Ter voorbereiding hierop volgt u in uw afstudeer­fase 2 bijeenkomsten. Hierin krijgt u uitleg over hoe u onderzoek uitvoert en een scriptie schrijft. U studeert bij ons praktijkgericht en flexibel. Praktijkgerichtheid bereiken wij met docenten met ruime werkervaring en opdrachten die u uitvoert in uw eigen werkomgeving. Zo kunt u wat u geleerd heeft, direct toepassen in de praktijk en ook daarvan weer leren. Uiteraard zijn er ook diverse praktijklessen in speciale praktijk­lokalen.

 

Getuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool NCOI. U behaalt met deze opleiding een erkend diploma. U ontvangt namelijk het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Sportmanagement’. Daarnaast mag u de graad BA (Bachelor of Arts) voeren. Het programma is officieel geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Dit garandeert u dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Planning

Praktische informatie

U kunt deze opleiding doordeweeks en op zaterdag overdag volgen. Ook kunt u kiezen voor bijeenkomsten in de avond. Als u de opleiding overdag of op de zaterdag volgt, heeft u 1 bijeenkomst per 2 weken. Als u de opleiding 's avonds volgt, heeft u 1 bijeenkomst per week. In het schema vindt u de ruime mogelijkheden. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Studeren op afstand

Dit programma kunt u grotendeels op afstand volgen, zonder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Studeren op afstand voor meer informatie.

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten
Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(3 termijnen)
Per kwartaal
(12 termijnen)
Per maand
36 termijnen) (alleen voor particulieren)
Dossiervorming € 200,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 7.990,- € 2.876,40 € 719,10 € 239,70
Examenkosten € 2.760,- € 993,60 € 248,40 € 82,80
Competentieontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding € 1.980,- € 712,80 € 178,20 € 59,40
Afstuderen € 1.185,- € 426,60 € 106,65 € 35,55
Diplomering € 450,- € 162,- € 40,50 € 13,50
Studiemateriaal studierichting Sportmanagement € 1.790,- € 644,40 € 161,10 € 53,70
Arrangementskosten Zie onderstaande toelichting

Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

HBO Bachelor Sportmanagement

Ontwikkel u tot breed inzetbare professional in sportmanagement

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.